Друшки ние само што дојдовме од предавањето во Систина. Стварно педијатарот е човек на место, кошто вика мм-Народен човек. Кажуваше за вакцините, за животните и бебињата, за исхраната, па дури и човекот си призна дека и ќерка му ќе оди на царски само зашто е многу полесно за родилката. Човекот беше многу реален и секој муабет му држеше вода со докази од Мк, САД, Јапонија... Збореше за аутизам,причини за аутизам, какво право имаме ние врз нашите деца, што со загадениот воздух. Прекрасно значи. Ептен ми остави впечаток и ќе го имам на ум за педијатар искрено. Се гледа висока интелигентност, прошетаност, искуство и се тоа на куп. @eleni27 само што влегов срцка и одма да ви пишам иначе јадев тост сеа хахахаха
Женички може е глупо прашањето ама не знам што да правам??? Имам болки како за добивање иамп заборавив како изгледаат а имав бол и менструации ме боли напред и кичмата цела ме влече надоле, контракции баш во стомакот да ме стега немам само си клоцнува се растегнува бебка и пак пушта, е сега можно ли е да почне процесот на породување без индикатори како црвено кафеаво розов исцедок или пукање на водењак,прашувам дека ми треба саат и пол до ск таму ќе се пораѓам и колку и да знам дека не оди така едноставно при овие болки ме фаќа паника искрено еве 1 час ме боли и како гасови да имам
Вчера и денеска не ја осекам бебушка да мрда со толкав интензитет како претходно.. мисла ми е..се паничам за џабе или
Де бре @eleni27 како бре?? Не сум спремна за така лелелее. Да одам на лекар викаш?? А бе нема ни исцедок ни ништо а болките се трпат не е за така болело многу повеќе.ауу е сега почна да ме фаќа страв возбуда паника, да не се возам до ск само вчера бев на цтг се беше во ред, да и вртам на матичната ако не тука да ме види
deka pred nekolku god i on samiot velel nabavete od grcija/srbija. ne im veruval na indiskite i nezz koj ushte. a sega ima francuski so voopshto nemaat ziva vo niv i deka ostavanjeto bez vakcina e mn rizichna rab. kazuvashe shto sve moze dete da zakachi bez da se vakcinira. deka ako ne bile tie vakcini od mnogu bolesti nemalo da se spasime. kako shto penicilin e izum za sva vremena taka i vakcinite se. edit- sepak chovekot i koga velel zemete od strana vikal vakcinirajte. ne ostavajte nevakcinirano.
Pa deka se trpea bolkite otidov kasno vo bolnica. Neka te vidi maticnata, da ne se vozis dzabe, ama ne ke da e dzabe. So lesno
Најверојатно не е страшно...и мене ми е така, некогаш повеќе, некогаш помалку...сепак нека кажи некој поискусен...
Nekogas i bebinjata se pospani, nisto strasno. Kasni cokolado, napij se koka kola i legni na leva strana. Ke ti naplati za dvata dena.
Од рамстор сум нагазала паковање од 6 јајца фарбани свежи, влажна беше бојата уште, 65 ден една. Решен проблем. Здравје догодина со малата ќе си фарбаме, сега не ми е интересно сама