Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    ха ха и јас така си викам изгледа единствена сум сшо сака да си поседи бебуш уште малку :lol: други што сум слушала викаат ајде нека излезе побргу :D

2. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    јас викам ајде нека излезе побргу ,ми го руши стомакот :punch: се плашам веке како и да седнам како и да легнам со лакти со петици тепа ,мава ,не ми се верува дека ке седи затворено до крај , керка ми помирничка беше последниот месец и плус 3 дена си поседе после термин , стварно мартовскиве бебиња ги нема ние апрлискиве се токмиме пред нив :lol:

На anule88 и SimonaTino им се допаѓа ова.
  3. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Со лесно нека ти е Пепита, па писи ни кога ке почне директно во лице да те тепа и мава:))усте малку издрзи :* :inlove:

На pepita82 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. katence0908

katence0908 Активен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите ве цитам и гледам дека сите сте во поодмината бременост па би сакала да ве прашам 8 недела сум но многу повракам и што е цудно на сите им е лошо сабајле мене ми се слошува поруцек и се што сум јадела се повракам и неам сила за ништо не функционирам до сабајле како да ги одминам мацниниве јадам малку пробав јадев двопек и јогурт па ајде како само леб и сирење ама ништо не ми помага толку се цуствувам истоштено што ми се врто лоши па сакам да ве прашам дали е тоа нормално дали вие сте имале вакви мацнини и како сте ги решавале :( фала ви многу мозеби ви звицам смешно но верувајте се цусвувам ко изрод :sweat: поздравце до сите и на сите ви посакувам многу срекицка :hai:

5. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    не се нервирај нормално е тоа во почеток на бременоста една моја пријателка 3 месеци секој ден повраќаше а после не више, јас немав таков проблем. Ќе ти помине немај гајле гледај јади полесна храна а ако имаш киселина земи рупурут ќе ти помогне. Се надевам колку толку ти помогнав ти посакувам лесна бременост поздрав

6. katence0908

katence0908 Активен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    извини loki.c9 а што е тоа рупурут кај се купува во аптека таблетки се или некоја напивка?

7. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    тоа се таблети за џвакање кои не се штетни за бебе, само до жедудник одат и ја асорбираат киселината.

8. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    804
    Ќе помине накај третиот месец и јас бев таква само што мене ме фати летно време и јас се утепував од јадење праски само тие ми помагаа, а од јогуртот јас па повеќе повраќав, пробај јади повеќе овошје и зеленчук мене само тоа ме спаси, а јас мачнини имав па цел ден не само сабајле или на ручек :P

9. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Mamickii shto da se napijam protiv glavobolki me utepa glavata od bolka duri I ocite me bolat nikako da pomine

10. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    мешиња моево бебче лцка. Што да правам да престане да лцка ?

11. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Gladiola samo paracetamol smees da se napies drugo nisto analginot stvara kontrakcii samo nemoj navika da ti stane trpi kolku mozes,prvo napij se pola ako ne ti pomine uste pola
    Loki :) i mene mi lckamnogu sega se spremaat za disenje I goltaat plodova voda ili blago koga jadam golta slatko im e ,tuka nemozeme da im pomogneme

На loki.c9 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    душички :inlove:

13. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    mi treba sovet od.vas feminki, dali.posle 3 ili3 ipol nedeli mozam da odam na ginekolog i da mi potvdat ginekoloski deka.sum bremena,,dali.plodot kese gleda dali eho ke mozam da pravam ili preku krv ? Sovet,,,utre sakam da odam posto pred edna nedela napraviv testi testot izlezev pozitiv,,,no sakam da suk sigurna,, po moe od prilika sum okolu 3-3 ipol nedeli

14. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Mine najsigurno tie preku krv da pravis I tocno ke znaes kolku nedeli si bremena a preku eho ke se vidi Edna mala tocka mislam taka e bar mene taka mi bese jas koga bev prv pat na pregled iii imaj lesna bremenost nova mamicke :)

15. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Ti blagodaram mn preku krv ke proveram sigurno no i na eho za da se osiguram,,,se uste nemi se veruvam deka sum bremena posle esna godina vo brak :)...od swga natamu ke imam mn prasanja. :)

16. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Ништо, нормално е да ика ;)

17. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.367
    Допаѓања:
    148.639
    изброи си колку недели ти поминале од последната менструација,засто гинеколозите така ја пресметуваат бременоста.ако поминале 6-7 недели плодот ке ти биде видлив и најверојатно ке има срцева акција-која е најбитна да се утврди во првите недели.срекно!!

18. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Po moe racunanje posledno imav na 14 predhodniot mesec i toa paga 4 nedeli i 4 dena ke moze dase vidi plodot mislam,,,ama mislam deka ostanav kun sredinata kun krajot na februari zatoa ne znam dali kese vidi

19. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    I moevo vo posledno vreme dosta ika,recisi sekoj den.Dusice malo,zal me faka koga ke pocne taka da ika,ama nema kako da mu pomognam...

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  20. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.367
    Допаѓања:
    148.639
    Po moe racunanje posledno imav na 14 predhodniot mesec i toa paga 4 nedeli i 4 dena ke moze dase vidi plodot mislam,,,ama mislam deka ostanav kun sredinata kun krajot na februari zatoa ne znam dali kese vidi[/quote
    поцекај усте некој ден за да не треба да одис два пати во две недели.мислам дека плодот е мал за да се види толку рано.јас првпат кога отидов бев 5 недели и 5дена и се гледасе само оформеното золто кесе а плодот не и срце не,па ми заказа др.преглед по 10 дена и тогас имасе една тоцкицка.мене лицно непријатан ми е вагиналниот ехо преглед па затоа ти советувам да поцекас за да избегнес двапати непријатност.знам дека коза не те дрзи сега ама сепак поцекај.