ха ха и јас така си викам изгледа единствена сум сшо сака да си поседи бебуш уште малку други што сум слушала викаат ајде нека излезе побргу
јас викам ајде нека излезе побргу ,ми го руши стомакот се плашам веке како и да седнам како и да легнам со лакти со петици тепа ,мава ,не ми се верува дека ке седи затворено до крај , керка ми помирничка беше последниот месец и плус 3 дена си поседе после термин , стварно мартовскиве бебиња ги нема ние апрлискиве се токмиме пред нив
Со лесно нека ти е Пепита, па писи ни кога ке почне директно во лице да те тепа и мава)усте малку издрзи
Здраво на сите ве цитам и гледам дека сите сте во поодмината бременост па би сакала да ве прашам 8 недела сум но многу повракам и што е цудно на сите им е лошо сабајле мене ми се слошува поруцек и се што сум јадела се повракам и неам сила за ништо не функционирам до сабајле како да ги одминам мацниниве јадам малку пробав јадев двопек и јогурт па ајде како само леб и сирење ама ништо не ми помага толку се цуствувам истоштено што ми се врто лоши па сакам да ве прашам дали е тоа нормално дали вие сте имале вакви мацнини и како сте ги решавале фала ви многу мозеби ви звицам смешно но верувајте се цусвувам ко изрод поздравце до сите и на сите ви посакувам многу срекицка
не се нервирај нормално е тоа во почеток на бременоста една моја пријателка 3 месеци секој ден повраќаше а после не више, јас немав таков проблем. Ќе ти помине немај гајле гледај јади полесна храна а ако имаш киселина земи рупурут ќе ти помогне. Се надевам колку толку ти помогнав ти посакувам лесна бременост поздрав
тоа се таблети за џвакање кои не се штетни за бебе, само до жедудник одат и ја асорбираат киселината.
Ќе помине накај третиот месец и јас бев таква само што мене ме фати летно време и јас се утепував од јадење праски само тие ми помагаа, а од јогуртот јас па повеќе повраќав, пробај јади повеќе овошје и зеленчук мене само тоа ме спаси, а јас мачнини имав па цел ден не само сабајле или на ручек
Mamickii shto da se napijam protiv glavobolki me utepa glavata od bolka duri I ocite me bolat nikako da pomine
Gladiola samo paracetamol smees da se napies drugo nisto analginot stvara kontrakcii samo nemoj navika da ti stane trpi kolku mozes,prvo napij se pola ako ne ti pomine uste pola Loki i mene mi lckamnogu sega se spremaat za disenje I goltaat plodova voda ili blago koga jadam golta slatko im e ,tuka nemozeme da im pomogneme
mi treba sovet od.vas feminki, dali.posle 3 ili3 ipol nedeli mozam da odam na ginekolog i da mi potvdat ginekoloski deka.sum bremena,,dali.plodot kese gleda dali eho ke mozam da pravam ili preku krv ? Sovet,,,utre sakam da odam posto pred edna nedela napraviv testi testot izlezev pozitiv,,,no sakam da suk sigurna,, po moe od prilika sum okolu 3-3 ipol nedeli
Mine najsigurno tie preku krv da pravis I tocno ke znaes kolku nedeli si bremena a preku eho ke se vidi Edna mala tocka mislam taka e bar mene taka mi bese jas koga bev prv pat na pregled iii imaj lesna bremenost nova mamicke
Ti blagodaram mn preku krv ke proveram sigurno no i na eho za da se osiguram,,,se uste nemi se veruvam deka sum bremena posle esna godina vo brak ...od swga natamu ke imam mn prasanja.
изброи си колку недели ти поминале од последната менструација,засто гинеколозите така ја пресметуваат бременоста.ако поминале 6-7 недели плодот ке ти биде видлив и најверојатно ке има срцева акција-која е најбитна да се утврди во првите недели.срекно!!
Po moe racunanje posledno imav na 14 predhodniot mesec i toa paga 4 nedeli i 4 dena ke moze dase vidi plodot mislam,,,ama mislam deka ostanav kun sredinata kun krajot na februari zatoa ne znam dali kese vidi
I moevo vo posledno vreme dosta ika,recisi sekoj den.Dusice malo,zal me faka koga ke pocne taka da ika,ama nema kako da mu pomognam...
Po moe racunanje posledno imav na 14 predhodniot mesec i toa paga 4 nedeli i 4 dena ke moze dase vidi plodot mislam,,,ama mislam deka ostanav kun sredinata kun krajot na februari zatoa ne znam dali kese vidi[/quote поцекај усте некој ден за да не треба да одис два пати во две недели.мислам дека плодот е мал за да се види толку рано.јас првпат кога отидов бев 5 недели и 5дена и се гледасе само оформеното золто кесе а плодот не и срце не,па ми заказа др.преглед по 10 дена и тогас имасе една тоцкицка.мене лицно непријатан ми е вагиналниот ехо преглед па затоа ти советувам да поцекас за да избегнес двапати непријатност.знам дека коза не те дрзи сега ама сепак поцекај.