Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Jas da kako so e redot :)

На simonka93, MADO, Bebulleee и 5 други им се допаѓа ова.
  2. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    21 22 недела се прави 2 скрининг. Друго не испитував освен крвна слика и урина. Го правев кај петрова во ремедика и задоволна сум нема што не измери и долго траеше и се убабо ми објасни. Имаче 3700 ме чинеше скринингот

На Saraa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    I jas ne vapcam jajca. Maz mi e vo stranstvo, jas kaj majka mi sum sega. Dodeka stanam utre od spienje sigurno i ke i bidat farbani.8)

Zdravje, dogodina so bebuska.

Za jadenje ne sum strvna, i da mi se prejade nesto sto ne treba da go jadam, go ignoriram. Ne mislam.

A, sok, ovie 2 dena, cela cisterna ke ja ispijam mislam. Pregolema zelba za sok, se napiv malku ama ne bre. Ne biva. Porano ne piev, okolu 4 godini.

Ne za gjabe kazale zabranetoto e poslatko.:rofl:

Mene jovanovski vo 20ta nedela mi rece 2riot skrining. Za 10tina dena treba da go pravime.

Sega vo vtornik sum na redoven pregled kaj maticnata, ke pravam muabet i so nea. Sakam 2 mislenja minimum. Po se sto pominav, ne ostavam na edno.

На ivi1987, DigY и only44you им се допаѓа ова.
  4. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Женички правите уринокултура сега во бременост? Ако да, тоа по барање на матичен гинеколог или самоиницијативно?

Некако мн чувствувам притисок долу, дали натежнува бебчо или некоја инфекција незнам...зедов чај од брусница да пијам, др незнам што да правам...

На Magis му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sann.993

sann.993 Нов член

Се зачлени на:
    9 февруари 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Жени,од петок ја почнувам 27 недела од бременоста со близначиња, до сега немав никаков проблем но пред неколку дена ми ми беше констатирано дека едното бебе заостанува во мешето 3 недели а во се друго си се развива како што треба...матичниот ми кажа дека ако за две недели бебето продолжи да стагнира или да се намалува и во др работи бидејќи папочната врвка не го храни доволно ке мора да дојде до предвемено породување за да може да се спаси,побарав уште едно мислење и истото ми го потврдија...толку многу се испаничив и на интернет се изначитав триста глупости :/ има ли некоја со слично искуство нели е премногу рано во 29 недела сеуште се премногу мали,има ли некој начин.терапија или инекции било што за бебето продолжи да се развива и да се издржи барем до 32-33 недела ???

6. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Mesinja mockate li cesto?
    Jas mn odam vo wc i veke nez kolku e normalno vo rok od 30min moze 4 ili 5 pati da otidam,normalno li e?

7. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Се е нормално ;)

На butterfly* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    @DigY mila aj kazi sto kaza doktorot za bebinjata i kucinjata imame i nie go cuvame doma :)

9. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Добро утро ранобудни мешковци! Ги вапцавте првите три јајца? :sun:

На S.Snezana и Lorins им се допаѓа ова.
  10. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Дa секoј месец, гинекoлoгoт ми бaрa, честa е пoјaвaтa нa уринaрни инфекции вo бременoстa мoрa следење :)

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  11. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Deka apsolutno go podrzuva toa. Decata podobro se razvivaat so kuche. Plus veli samiot fakt deka kucheto koga kje vidi bebe/dete automatski saka da go zashtiti. Bitno e samo da e vakcinirano i prochisteno od paraziti i ako pominuva vreme vo igra so drugi kuchinja higienata da ne mu e zapostavena.

На Magis, S.Snezana, zajka1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Ако веќе мора да те породат во 29-та недела 24 часа пред породувањето ќе ти дадат инјекција за зреење на белите дробови и нема да има место за паника. Моја познаничка поради висок притисок се породи во седми месец со близнаци. Бебињата беа само неколку дена во инкубатор и веднаш ги пуштија дома па ене се живи и здрави, пораснаа веќе. Не се секирaј знаат докторите што прават.

На Mari* и DigY им се допаѓа ова.
  13. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Ako prekine da sd razviva mora da se.izvadi. vo sistina i porano se ima rodeno bebe. im adaptiraat sredina kako vo stomak i si se dorazvivaat. ako imash struchen tim okolu tebe opushti se se kje e ok. na kraj pogolemo od tebe kje porasne :*

На S.Snezana, mimidjon и Mari* им се допаѓа ова.
  14. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Dobro utro zencinja :) si vapcavte jajcinja :hug:jas onie prvite ne stignav da gi vapcam zaradi spienjeto ama onie od pokasno ke gi fatam :D

На S.Snezana и Lorins им се допаѓа ова.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.733
    Добро утро мамички по скоро 12 саати сон. Јас не фарбав јајца пошо џоњав до пред малку. Ќе морам по работа. Ви посакувам убав ден :*

На Mari* и Lorins им се допаѓа ова.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.733
    Каде е и како е @ivi1987 ?

На ivi1987, Mari* и zuto им се допаѓа ова.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.733
    Дали спомнаа нешто за мачиња? Јас имам мачка, али со сите вакцини, ревакцини, чипирана е свашта.Она секој ден на меше ми лежи и ми преде. Јас менувам песок, знам дека е опасно, ама нема кој друг :/

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Не зборувај за мочкање. Тек сум на почеток а навечер станувам обавезно по 3 пати:lol:
    А ко ќе порасни бебуле ќе си спијам во вц (y)(poolparty)

На butterfly*, Mari*, Lorins и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Zdravo @sann.993 јас сум со близначиња во 28 мата недела почнав да примам клексан поради покачени димери и докторот рече дека тоа ке ја одржува плачентата или барем ке ја освежи малку,нема правило може и да нема многу ефект но ете јас мислам позитивно секогаш,пиши ми порака ако сакаш нешто конкретно да ме прашаш.

На Abeja и Mari* им се допаѓа ова.
  20. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Кај Др.Ристески одам и сум презадоволна,мада кај кој и да одиш во Чаир нема да згрешиш,супер се докторите,многу посветуваат внимание и се детално објаснуваат.