Еве сум срцка,нема ништо ново и почна нерва да ме фаќа веќе.Ноќеска пак со мали болки и бебуш цела ноќ ме притискаше ама после тоа се се смири.Накај 19 треба да одам до болница пак на контрола па ќе видам што ќе биде.Ама ептен сум во исчекување и неможам да издржам веќе а башка ептен се фуфкам пошто фаќаат празници,нема во болница живо пиле да има.Се надевам денес ќе биде големиот ден.Стискајте палци да биде
Hello! Јас ги вапцав првите три јајца Станав ноќеска (утрово) свежа и без проблем, среќна дека ќе фарбам, ги завршив и пак прилегнав, па кога дојде време пак да станувам за на работа, смрт ми беше , пукнав, ама помина и тоа. Убав ден е денес, нема жалење, се е за убаво.
Zdravo mesinja, jas sabajle stanav i ofarbav tri jajca, za mnogu godini da ni e praznikot, da ni donese mnogu zdravje, sreka, beriket i zivi i zdravi bebenca
Sabajle sveki vapca tri jajca. Jas spiev, zosto nokeska do 1 i poveke moze si igravme so sinko. Mnogu mi se gadi, ama eve denes i vcera ne uspevam da povratam. Zeni nisto ne pomaga. @mimidjon bravo za pozitivniot post, mnogu hrabra zena si. Jas odma filmovi pocnav da pravam i cela sum vo paniki. Prvoto vo 7mi mesec taka mi zaostanuvase vo razvojot, pa i jas primav kleksani. Samo da e se vo red, kleksani, lezenje, se sto treba. I na kraj, dupla radost
Ako mozes sedi si doma, jas sum cela bremenost na boleduvanje, sega dobiv posledno od komisija i zemam odmor, pa otvaram porodilno.
Мислам поради тоа што мачките се преносители на токсоплазмата која е многу опасна и предизвикува аномалии на плодот. Баш пред еден месец ја слушав една докторка на емисијата визита на канал 5 за ова. Таа препорачуваше бремените жени да внимаваат при контакт со мачки. @LadyC не знам дали ова се однесува и на вакцинирани и домашни мачки како твојата, не ме земај здраво за готово и јас ич нејќам некој вака да ме плаши. Да не испаднам „добротвор“ Прашај си го гинекологот
I mene epten mnogu mi e carski na privatna klinika, koja i da e, pa se odluciv za Cair konecno. ke vidime koga ke mi zakazat carski uste e rano.
Елени многу би сакала да си отвориме тема за мајки со близнаци ако сте заинтересирани ке отвориме,така по прегледно ке ни биде ,јас уште од инв бев позитивна нормално сите не факаат тие бубачките во глава но треба да се бориме .Ако ја раскажам приказнава а можеби и ке биде на крај здравје се да заврси секој ке свати дека е навистина тешко да си на мое место.Само храбро и позитивно.Вчера купив цуцли едвај некако се ми е шубе и омекнувач на чико на акција имаше во зегин и другото се само гледав хехехе ама така се релаксирав.Од вторник веке останувам на боледување и ке имам повеке време вака сум многу уморна после работа.Убав ден ви посакувам.
Macence jas sum kaj dr Ismaili,sleden vtornik idam na pregled. Odvaj cekam da se vidam so nego i da slusnam sto ima da mi kaze
Machkata E prenositel na toksoplazmoza da, ama najgolem problem e shto gazdite ne ja ispituvaat. jas imam machka u maj kje polni 11 god. taa e preku 20 pati ispitana od toxoplasmosis i naknadno otkako zabremeniv ja ispitav. bitna stvar isto taka, dete/bebe moze da se zarazi samo ako fati izmet. ne direkt od machkata.