Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ај добро утро....Јас од 3 сум будна и еве до сега никако сон да ме фати.... Како и да се наместам , бебе клоца, мава, ма убива (facepalm)
    Ваљда ќе фатам некоја попладневна дремка......

Имајте убав ден :inlove:

На girl-miri, S.Snezana, kelebeim*** и 6 други им се допаѓа ова.
  2. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    jas iskreno si kupuvav otkako razbrav deka sum bremena i sega kupoj iznakupiv.....bog zanaj dali bebuskovo se ke oblece.....i rekov povejke ne izleguvam oti zaraza pak nesto ke kupam.....

На Mari*, S.Snezana, Lorins и 2 други им се допаѓа ова.
  3. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    duso deneska se se sreduva.....jas eve rano budna sinkoto ne me ostava da spijam pa pa denes doma ke sredam ke peram i ke cistam pa posle odmor

На Mari*, S.Snezana и zajka1 им се допаѓа ова.
  4. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    i ti arno si stanala....i jas isto son ne me fajka.....sega tro cistenje i posle mozi nekoja dremka ke me fati i ke si legnam :)

На S.Snezana и only44you им се допаѓа ова.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.733
    Добро утро мамички. Повторно позитивна енергија надвладува со мене и би сакала дел да ви префрлами вам! Бидете ведри и насмеани цел ден бидејќи нов живот се раѓа во сите нас! :* <3

На girl-miri, eleni27, S.Snezana и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Те префрлив овде за таму да не одиме оф топик.
    Не доаѓа во обзир да се откажам од него, 5 години го имам, и од Македонија го селев со мене во уште две држави. Баш пред некој ден уште пред да дознаам дека сум трудна со мм зборуваме така безвезе што ако ни се пружи шанса да одиме во Австралија да живееме. Јас само му викам, јас без Фигаро не одам никаде, едно од нас двајца ќе умре од тага ако отидам и го оставам.
    Така да решив, бидејќи е долгодлака мачка ќе го шишам редовно со машинка додека не порасне детето. Иначе предходно само летно време го шишав.

На Mari* и LadyC им се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.733
    Извини и јас не требаше да искоментирам на поддршка но супер се сети да префрлиш. Која недела си? Мене ми кажуваа мн муабети како мачките се штетни за бременост но јас не можам без нејзе. Плус пола моја фамилија изнароди нормални деца во присуство на мачки. Ако треба да биде-ќе биде. Мојава е вакцинирана, редовно сме на вет така да не се грижам. :)

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  8. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Nema shto da go shishash machorot ispotaj go samo od toksoplazmoza. Godishno goltame preku 3000 kg vlakna a ne sme ni svesni za toa. I vlaknoto od machkata e raspadlivo vo organizam. Vnuka mi zivee so machka od koga se rodi i eve 4 god ima i seushte se zaedno. bitno e samo redovna higiena kaj machkata, da ne aka nasekade t.e. da e domashna i da e redovno ispituvana od toxoplasmosis. za vakcini znaesh deka mora da g ima primeno
    so drugi muabeti ich ne se zamaraj eve jas ko veterinar ova ti go velam.

На eleni27, only44you, LadyC и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Јас и на мм му реков, остај ти луѓето шо дрндорат врска немаат колку деца израснале со мачка па ете ги здрави и живи, нека не ти го перат мозокот.
    Јас сфаќам дека детето е пред се и на прво место ама не е мачката опасна како што луѓето се прости. Па којзнае колку мачкини влакна имам голтнато досега во животов, ете ме здрава и жива.
    Иначе домашен мачор е, не оди никаде, кастриран е и не се дружи со други мачки. Нема ни болви, редовно му ставам ампула против болви, не смрди и не унередува никаде кога оди во вц, научен си е во неговото вц да оди.
    Само ме интересира, затоа што ние двајца сме особено поврзани, дали ќе биде љубоморен, и како да го спремам навреме за тоа што следи? :D

На LadyC и DigY им се допаѓа ова.
  10. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308
    Ееее ние имам куче, самојед.. ај сега не ми е страв, ама бебето кога ќе дојде, му велам на мм во двор тогаш, тој упорен нема шанса ќе видиш како ќе го чува, јас знам дека ќе го чува ама тоа малечко не бива куче кое што го чуваме и во двор и внатре.

11. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Не сум била сеуште на гинеколог, тек пред два дена дознав дека сум трудна, па сега да поминат празниците ќе се јавам да закажам, затоа штто овде никој не работи сега за овие празници. Сега одмарам мм ми рече да не дигам ништо и да бидам мирна додека не видиме дали е се во ред. Ми спреми и дрва пред врата да не сум носела сама хаха сега ќе ја искористувам ситуацијата :wasntme:

На Magis, slobodka, kikin и 10 други им се допаѓа ова.
  12. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Duri i pedijatrite velat dete so kuche ima podobar razvoj. duri za deca so specijalni potrebi namerno zimaat kuchinja so.bash taa namera. Nema potreba da go isfrlate kucheto nadvor.
    Jas i mojata machka sme povrzani posebno vekje 11 god. Kje vidish po toa kako lje ti se ponasha sprema stomakot. Mojata primer ushte sega go gushka. U.princip se zashtitnichki postaveni prema deteto.

На only44you, LadyC, Lorins и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Мојот мачор не трпи конкуренција и е љубоморен према други мачки. Немам ни некои добри спомени од него во друштво на деца, обично се осами и побегне кога има деца во близина и воопшто не е дружељубив и пријателски настроен. Еднаш едно изгреба затоа што го потегна за опаш, друго го има удрено со шепата из чиста мира, на трето му скокна в скут и од памет го извади, затоа незнам како да го припремам :D Научен е целата љубов само за него да биде, а сега ќе треба да ја дели и да не биде он на прво место.

14. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Ne se druzi zashto e kastriran. Normalna pojava posle kastracija e toa. Kje primetish kako kje se odviva ponatamu, na kraj ke mora da popusthi. Do togash ne mu go chisti izmetot (pesokot ) ti i ispotajte go od toksoplazmoza za raat da si.

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Да ќе го испитаме, затоа што сега му е и време за вакцина па воедно и тоа да го решиме.
    Иначе, морам јас да му чистам несака да оди ако не е исчистено а мм работи до 5 од понеделник до сабота.
    Ништо, ќе набавам ракавици гумени и заштитна маска.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.733
    Сооонцееее нека ти е со лесно бременоста! :hug::hug::hug:

На Mari* и Offspring им се допаѓа ова.
  17. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    @Offspring cestitki I so lesno!!!

Pozdrav drustvo od soncevata Struga :)

На MADO, Bebulleee, Mari* и 5 други им се допаѓа ова.
  18. svami

svami Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    251
    за мачки не знам, ама што сум гледала кучиња како чуваат бебиња и мали деца... ауууу очите ми се полнат со солзи од среќа, многу убава глетка :)

@LadyC гледам весела си, поминаа ли мачнините и повраќањето?

На Bebulleee, LadyC и only44you им се допаѓа ова.
  19. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    @ivi1987 i @S.Snezana ako mozi da mi odgovorat.... Ima 2-3 dena gledam sabajle vaginaletata utrogestan cela rastopena na sekojdnevnata vloska.... Znaete li zosto e toa taka i dali voopsto ostanalo nesto vnatre ?

20. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Нормално е во тој период што си ти сега да истекува поголем дел од вагиналетата,ама нешто си останува внатре.Јас и откако престанав да ги ставам неколку недели после тоа имав на секојдневната влошка остатоци од утрогестанот.Не се секирај,100% останува дел внатре.Гледај повеќе лежи откако ќе го ставиш апчето само,пример некои 2 саати па после станувај слободно :)
    Тукуу,јас ноќеска бев со болки на 12 минути и сабајлево ми престанаа и цела сум сега прашалници,како може така.А баш убави болки си имав,реков готово е,почнува.Лелее,ќе се мрднам јас веќе,денес полни 40 недели,термин ми е и незнам главата кај ми е.А си викам,нека издржи до вторник да не одам дур не ми е докторот тука :|

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.