Ne vaginalno nema da pravam samo eho i preku krv ke proveram sakam samo da sum sigurna oficijalno dwka sum vremena,,,testot ne lazi no sepak,,,ponekogas imamblagi bolki za mens i mislam deka ke dobijam,,,znam deka toa e normalno prvite meseci
I jas bi te sovetuvala da pocekas uste malce,oti mislam deka na eho nema nisto da se vidi.Jas koga otidov na pregled prv pat,nekade bev 5,5 nedeli me gledase so vaginalno i vide edna crna tockicka.A so obicnoto eho nisto ne se gledase...
Preku krv ke moze,a isto taka moze i preku urina.No stom testot ti pokazal 2 crtki,togas nema dilemi.Cestitki i dobredojde vo Trudnicki muabeti.
Blagodaram no sepak sakam oficijalno da doznaam,,,inaku napraviv preku poveke od 5 testoj i site izlegoja pozitivni,,,kese pridruzam i jas vo trudnickite muabeti
Ajde jas da se iznafalam deka denes izlegovme so mazmi I kupivme kompletce za bebeto ( za iskacanje od bolnica) ima 12 alistenca I kebence,zemavme bela boja Neznam sto me mavna vo glava denes sobata ja srediv,oslobodiv fioka,najdov torbici za dvajcata vo sreda definitivno ke peram I peglam,do petok da dokupam higienski sredstva za mene o bebus I taka neka si bide sprmno se Jas sum mnoooogu nastinata,a I maliot isto pa utre go nosam na kontrola uz pat I nekoj sirup za mene da najdam Sto mi preporacuvate moram da pijam,treta nedela izbegavam I se poloso mi e
симонче зашто да трпиш? слободно земи фервекс, тој има малеати-помагаат кајј затнат нос, солзење, кивање... ако кашлаш ја би ти препорачала Мукоплант од тегавец-ептен сум задоволна. Слободно можеш да пиеш и да не се секираш
Симона срцка ти почна со подготовка ,јас уште чекам само по дома полека средувам фиоки , ослободувам полици , уф а со перење и пеглање изгледа сестра ми ке го јаде , зошто мн брзо почнав да се заморувам овие два дена доста работа завршив , списокот за мене уште не сум го направила (знам на памет што ми треба ) чекам мм да земе плата па да се пуштам во шопинг за настинка што да ти кажам јас цел фебруар го истуркав настината ,чаеви со мн лимон и по некој парацетамол, прегорен шекер ако те боли грлото, и ке помине
ах пепита и моево е багабонтче невидено незнајш како ми го превртува стомакот треба да се снимам и да пуштам цел ми го мрда и ми го претурва , а и од десна страна многу клоци ми мава абе целиот се тегне шо, ама сепак сакам уште малку да си поседи барем до кај 1 или 2 април така си имам замислено некако
Bas ste srcki za brzite odgovori, ve guskam Muskoplant imam ama ne kaslam,samo kivam,nosot kako cesma tece I grloto me pece I mnogu se potam,nemozam da disam Utre ke probam so ferveks pa ke vidime... Pepita me iznasmea ako dadicki za toa se ke pomagaat...I jas mnogu se zamoruvam pogotovo so nastinkava...Pa si vikam da sredam dur mozam so poslednite sili,pa ke lezam kako krava
Simonce i jas eve veke 2 nedeli sum nastineta.Nosot zapisen,grloto me grebe,glavata me boli.Ama ne pijam nikakov lek,duri ni paracetamol.Dosta se truev so lekovi izminatiot period.Jas ke si iscedam limonce i vo nego lazice med,2-3 pati dnevno.Isto taka za grloto,pregoren seker,mleko i malce margarin.A na nosot stavam od onaa lutata mast,nanesuvam na stapce i go pikam sto podlaboko vo nosot.
Девојки Propolaid (Propolgola) прополис во спреј за грлото се инјектира директно на болното место и може деца од 2год. и трудници да го користат кои што немаат алергиска реакција на мед и прополис страшно ефикасна работа и чај од бел слез го има на алкалоид и е околу 80 ден.ако кашлате или мукоплант сируп но чајот дефинитивно има поголем ефект. Јас за 1месец двапати ме повтори страшна настинка со мн.кашлање и да не беше чајот мислам дека џигерот ќе го исплукав.Ајде брзо да оздравите и повеќе да не ве повтори.
Јас повраќав до 5 месец, тука некаде, може и повеќе, првите 3-4 месеци беше секој ден, не можев да јадам ништо, ослебев 4 кила, за 5 дена... ама јас си го најдов лекот, после секој залак малку лимон ќе ближнев и така јадев секој ден, а после тоа да не се исповраќам, пробај така може и кај тебе ќе успее
Mamicki I jas nastinav zanikade sum me utepa grloto pokasno ke odam na Lekar pa ke vidime sto ke mi dade doktorot a ke vidam I shto infekcija fativ pozz I imajte Ubav den ve guskam site
чувај те се на времево мамички како лаже топло топло али се настинува а веќе се расоблековме. За времево повеќе витамини и одмарање и уште носење на топла облека
На колку време одевте на ехо прегледи кај матичниот гинеколог, од кога ви потврдија бременост кога нареднен пат ви беше следното ехо. Првиот пат бев 6 недели и 2 дена имаше и срцева активност па докторката ми рече следно ехо да биде во 12 недела, некако сум нестрплива за до тогаш, да чекам или да отидам пример и во 9 недела.
Штом сте ја слушнале срцевата активност нема потреба да одиш во 9 та недела, ќе си одиш директно на скрининг во 12 Ах како сме нестрпливи сите даможеме секој ден ќе си ги гледаме бебушките
Ќе си одиш тогаш кога ќе ти каже докторката + во 12 недела треба да ти земе брисеви така да никако не го испуштај тој преглед. Тие си знаат кога што како и ќе ти кажува секој нареден пат кога ќе одиш. Така да нема потреба од порано ниту пак од пречесто гледање на бебето затоа што во глобала се е зрачење
мешиња малце можеби се глупи прашањата ама ајде малце да ме упатите ... Ќе станам мамичка ... утре ќе одам прв пат на ехо , но се мажив во друг град и сега треба да си одберам матичен лекар . Некако овдешните лекари се многу чудни...само сакаат пари и закажуваат преглед нон-стоп и се многу скапи . Ме интересира на колку време се оди на контрола и колку кошта прегледот кај матичен , што се плаќа ... дали треба да пијам нешто ... бидејќи сум загрижена ... млада неискусна мајка која не е доволно инфромирана и не сакам да ме прават глупава ... фала многу