Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Ne vaginalno nema da pravam samo eho i preku krv ke proveram sakam samo da sum sigurna oficijalno dwka sum vremena,,,testot ne lazi no sepak,,,ponekogas imamblagi bolki za mens i mislam deka ke dobijam,,,znam deka toa e normalno prvite meseci

2. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    777
    I jas bi te sovetuvala da pocekas uste malce,oti mislam deka na eho nema nisto da se vidi.Jas koga otidov na pregled prv pat,nekade bev 5,5 nedeli me gledase so vaginalno i vide edna crna tockicka.A so obicnoto eho nisto ne se gledase...

3. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    A preku krv ke moze li?

4. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    777
    Preku krv ke moze,a isto taka moze i preku urina.No stom testot ti pokazal 2 crtki,togas nema dilemi.Cestitki i dobredojde vo Trudnicki muabeti. :)

5. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Blagodaram no sepak sakam oficijalno da doznaam,,,inaku napraviv preku poveke od 5 testoj i site izlegoja pozitivni,,,kese pridruzam i jas vo trudnickite muabeti :)

На katalina и SimonaTino им се допаѓа ова.
  6. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Ajde jas da se iznafalam deka denes izlegovme so mazmi I kupivme kompletce za bebeto ( za iskacanje od bolnica) ima 12 alistenca I kebence,zemavme bela boja
    Neznam sto me mavna vo glava denes sobata ja srediv,oslobodiv fioka,najdov torbici za dvajcata :) vo sreda definitivno ke peram I peglam,do petok da dokupam higienski sredstva za mene o bebus I taka neka si bide sprmno se
    Jas sum mnoooogu nastinata,a I maliot isto pa utre go nosam na kontrola uz pat I nekoj sirup za mene da najdam
    Sto mi preporacuvate moram da pijam,treta nedela izbegavam I se poloso mi e

На Vetruska и loki.c9 им се допаѓа ова.
  7. bela-imela

bela-imela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    130
    симонче зашто да трпиш? слободно земи фервекс, тој има малеати-помагаат кајј затнат нос, солзење, кивање... ако кашлаш ја би ти препорачала Мукоплант од тегавец-ептен сум задоволна. Слободно можеш да пиеш и да не се секираш ;)

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  8. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Симона срцка ти почна со подготовка ,јас уште чекам |-) само по дома полека средувам фиоки , ослободувам полици , уф а со перење и пеглање :P изгледа сестра ми ке го јаде , зошто мн брзо почнав да се заморувам овие два дена доста работа завршив , списокот за мене уште не сум го направила (знам на памет што ми треба ) чекам мм да земе плата па да се пуштам во шопинг :)
    за настинка што да ти кажам јас цел фебруар го истуркав настината ,чаеви со мн лимон и по некој парацетамол, прегорен шекер ако те боли грлото, и ке помине :*

На loki.c9 и SimonaTino им се допаѓа ова.
  9. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    ах пепита и моево е багабонтче невидено незнајш како ми го превртува стомакот треба да се снимам и да пуштам цел ми го мрда и ми го претурва :punch: , а и од десна страна многу клоци ми мава :D абе целиот се тегне шо, ама сепак сакам уште малку да си поседи барем до кај 1 или 2 април :lol: така си имам замислено некако :)

На pepita82 и loki.c9 им се допаѓа ова.
  10. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Bas ste srcki za brzite odgovori, ve guskam
    Muskoplant imam ama ne kaslam,samo kivam,nosot kako cesma tece I grloto me pece :sweat: I mnogu se potam,nemozam da disam
    Utre ke probam so ferveks pa ke vidime...
    Pepita me iznasmea :) ako dadicki za toa se ke pomagaat...I jas mnogu se zamoruvam pogotovo so nastinkava...Pa si vikam da sredam dur mozam so poslednite sili,pa ke lezam kako krava :)

На pepita82 и loki.c9 им се допаѓа ова.
  11. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    777
    Simonce i jas eve veke 2 nedeli sum nastineta.Nosot zapisen,grloto me grebe,glavata me boli.Ama ne pijam nikakov lek,duri ni paracetamol.Dosta se truev so lekovi izminatiot period.Jas ke si iscedam limonce i vo nego lazice med,2-3 pati dnevno.Isto taka za grloto,pregoren seker,mleko i malce margarin.A na nosot stavam od onaa lutata mast,nanesuvam na stapce i go pikam sto podlaboko vo nosot.

На SimonaTino и loki.c9 им се допаѓа ова.
  12. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    Девојки Propolaid (Propolgola) прополис во спреј за грлото се инјектира директно на болното место и може деца од 2год. и трудници да го користат кои што немаат алергиска реакција на мед и прополис страшно ефикасна работа и чај од бел слез го има на алкалоид и е околу 80 ден.ако кашлате или мукоплант сируп но чајот дефинитивно има поголем ефект. Јас за 1месец двапати ме повтори страшна настинка со мн.кашлање и да не беше чајот мислам дека џигерот ќе го исплукав.Ајде брзо да оздравите и повеќе да не ве повтори.

13. tufica

tufica Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    10
    Јас повраќав до 5 месец, тука некаде, може и повеќе, првите 3-4 месеци беше секој ден, не можев да јадам ништо, ослебев 4 кила, за 5 дена... ама јас си го најдов лекот, после секој залак малку лимон ќе ближнев и така јадев секој ден, а после тоа да не се исповраќам, пробај така може и кај тебе ќе успее

14. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Mamicki I jas nastinav zanikade sum me utepa grloto pokasno ke odam na Lekar pa ke vidime sto ke mi dade doktorot a ke vidam I shto infekcija fativ pozz I imajte Ubav den ve guskam site

15. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.458
    Допаѓања:
    5.426
    чувај те се на времево мамички како лаже топло топло али се настинува а веќе се расоблековме. За времево повеќе витамини и одмарање и уште носење на топла облека :lol:

На pepita82 и SimonaTino им се допаѓа ова.
  16. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.887
    На колку време одевте на ехо прегледи кај матичниот гинеколог, од кога ви потврдија бременост кога нареднен пат ви беше следното ехо. Првиот пат бев 6 недели и 2 дена имаше и срцева активност па докторката ми рече следно ехо да биде во 12 недела, некако сум нестрплива за до тогаш, да чекам или да отидам пример и во 9 недела.

17. bela-imela

bela-imela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    130
    Штом сте ја слушнале срцевата активност нема потреба да одиш во 9 та недела, ќе си одиш директно на скрининг во 12 ;) Ах како сме нестрпливи сите даможеме секој ден ќе си ги гледаме бебушките :D

18. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.458
    Допаѓања:
    5.426
    Ќе си одиш тогаш кога ќе ти каже докторката + во 12 недела треба да ти земе брисеви така да никако не го испуштај тој преглед. Тие си знаат кога што како и ќе ти кажува секој нареден пат кога ќе одиш. Така да нема потреба од порано ниту пак од пречесто гледање на бебето затоа што во глобала се е зрачење

19. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.887
    ОК Фала ви, да не мислам тогаш, ќе си чекам.

20. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    мешиња малце можеби се глупи прашањата ама ајде малце да ме упатите ... Ќе станам мамичка ... утре ќе одам прв пат на ехо , но се мажив во друг град и сега треба да си одберам матичен лекар . Некако овдешните лекари се многу чудни...само сакаат пари и закажуваат преглед нон-стоп и се многу скапи . Ме интересира на колку време се оди на контрола и колку кошта прегледот кај матичен , што се плаќа ... дали треба да пијам нешто ... бидејќи сум загрижена ... млада неискусна мајка која не е доволно инфромирана и не сакам да ме прават глупава ... фала многу :*