Ja imam pernicata od struzanka ama ne mi e prakticna za spienje, stavam megju noze dr pomala ama dzabe
Добро утро друшкиии. јес да станав у 6 и пол и ми е добар ден ама денов надвор е ко за утро уште. Денес требаше да се ѕирнеме со бебац на кратко ама испадна утре. И бољи денес апсолутно сакам да предремам пред тв ич не ми се прај ништо...
Трпение, ќе помине. После ќе заборавиш како ти било лошо пробај со лесна храна, двопек, јогурт, течности.
Јас пиев по 3 на ден по препорака на гин, ама кај мене немаше ефект. Биди силна, ќе помине. Знам дека е мачно, ама за убаво е
Jas bi ti preporacala da ne pies nis zas nisto ne pomaga,kaj poveketo do 3mesec traat macninite a kaj nekoi i genite igraat uloga bar jas taka msm.Majka mi nemala nikakvi macnini isto i jas nemav,ama eve pak sega me otepuvaat kiselini,ako e kasni povrati togas moras da prezemes nes ako e samo gadenje ke si pomine
Vaka 21+4 sum,pregeska osetiv nes mokro na prslukot no ne obrnav tolku mn vnimenie,sega gledam bela fleka,mozno li e da e mleko? Mozebi e glupo prasanje se trudam da ne se glupiram po temive no prva bremenost mi e a i da sum 30 nedela aj da razberam,21 nekako rano mi ide za toa
Jas ne pijam nisto, jadam i pijam kiseli raboti i mi pomaga. 2 dena mi se nemase ni zgadeno, ama sega se vitkam od sto mi se gadi. A genite vrska kaj mene nemaat, majka mi nit i se zgadilo, nit povratila, nit maka videla nisto, a jas i vo dvete bremenosti zvezdi brojam.
Колострум е, нема друго. Сосема нормално. Јас немав во првата бременост, се појави после породување, но кај многу жени се јавува за време на бременоста.
Pa mlekoto vo 16-ta nedela se sozdava, kaj nekoi porano protekuva, kaj nekoi pokasno. Kaj mene voopsto ne protece, ama posle toa mozev da izvezuvam
@BirMelek do pred dve nedeli, odnosno pred da vlezam vo cetvrti mesec bev katastrofa. Macno, povrakanje bez prestan, infuzii, onesvestuvanje... Prvo mi prepisaa b6,ne mi pomogna, pa posle antimetil apcinja, nisto ni od niv. Probuvav so hrana da reguliram i toa bese bez uspesno. Bukvalno nisto ne mozev da zadrzam. Za zal zatoa i zavrsiv na infuzija. Iskreno pocna depresija da me mava... Nikade ne mozev da odam, ni pa sakav nekoj da mi dojde. Samo se guskav so sholjata vo wc si placev i nekolku pati posto mislev deka mu stetam na bebeto. Na eho se pokaza deka ne sum vo pravo. Ubavo si napreduva. Se ova loso sto mi bese mi pomina preku nok. Znaci samo sto zavrsi tretiot mesec, sledniot den zemav da jadam leb i pasteta se plasev mislis pastetata ke me jade mene si vikam gotovo, posle ova pravec klinika, sigurno ke mi e loso ama neeeee si ja mafnav pastetata, a be so takov merak,najckusen obrok mi bese vo zivotov i posle se otvori diznata sega krkam bez problem se! I arno mi se pogodi praznici, a be ne znam od kaj da nadoknadam prvo I za na kraj,najglavnoto- trpenie dusicke ke projde, samo mora da se trpi. Daj boze sto pobrzo da ti pomine ide leto sega ke ima ubavi raboti za jadenje so lesno
Женички вие што сте при крај во која недела ве орегледаам вагинално и дали имаше некој индикатор за таков ореглед или до последно си одевте само на цтг и ехо? Мене ниту ме прегледале ниту цервикс ми мереле (а како се мери вагинално или може и преку обично ехо) 39та недела сум ваму созреана постелка а од друга страна на цтг си одам само 3 пати до сега утре 4ти пат. Не знам што да очекувам да ,,барам,,
Како те немаат прегледано вагинално? Јас сум 39та недела досега два пати ме прегледаја вагинално еднаш кога влегов во 38ма и другиот пат вчера. И искрено не е баш пријатно чувството... Стандард процедура ЦТГ. вагинален преглед и ехо. Ќе се пораѓаш природно или со царски ?
Природно планирам и докторот вели дека е добро сега за сега за природно убаво е наместено. Па л Како ќе се одвива натаму не знам. А вагинално не ме прегледале може утре,последниот пат цтг само добро е се е ок се гледаме чао чао ништо друго... шо знам??
Nemora vaginalno da te pregleda koj rece deka mora, jas sum 39 ta do sega nemalo potreba, uzivaj si si znaat so lesno da ni e na site
Не е задолжително да те прегледа вагинално, дури подобро и за тебе, бидејќи не е пријатно чувството, мене лично страшно ме болеше вагиналниот преглед. Ме прегледаа вагинално во полна 36та недела поради мислење дека ми е пукнат водењакот, па мораа да ме проверат. Сега сум 38 нед. и 3 дена и не ме проверуваат веќе вагинално, бидејќи докторката што ќе ме пораѓа баш сега во неделата на 1ви мај кога бев на рутински преглед ми рече "ЦТГто не покажува контракции да не те проверувам вагинално да трпиш болка за џабе кога немаш индикации за таков преглед". И реков супер Мислам дека бевме блиску ние со термини, така што не се секирај и јас не сум имала вагинален преглед кога одам на цтг, освен тој во 36та затоа што мораше. Мислам дека ќе почнат да проверуваат задолжително после полна 39та недела. Ти си полна 39та така?! Сигурно следниот преглед ќе ти биде вагинално. Каде ќе се пораѓаш? Може ќе се погодиме заедно да си се тешиме Со лесно и набрзо да си ги видиме бебушите