Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Magis

Magis Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2015
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    176
    Баш ми е мило што има повеќе мешиња што сме спремни за пораѓање :lol: И мене не ме проверуваат вагинално, а сум во 39та недела, поточно 38 и 3 дена :) освен еднаш бидејќи мислеа дека ми е пукнат водењакот во 36та нед. И од тогаш до сега не ме провериле вагинално, туку само ехо и цтг. Со лесно и на тебе @Wanna.be.mum , па да си ги видиме набрзо бебушите :)

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    Вчера бев на гинеколог заради тоа што имав грчеви цел ден долу кај стомак, инаку сум 33 недела, ме ставија на цтг , ме прегледаја вагинално и се испостави дека грчевите се се од цревата , всушнист имав дијареја тој ден , незнав дали беше од магнезиумот таа дијареја зошто зошто едно две три недели не го пијам, но и дотогаш не го земав редовно значи некогаш по потреба кога имав запек или болка во колкови, оти ми е многу невкусен.

Дали вие мамички во осми, девети месец пиете магнезиум или по потреба?

3. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Dijarea nemoze da imas od nepienje magnezium, od drugo ti bila nisto strasno, probaj so kesickite magnezium direkt so vkus na portokal
    @Magis i jas toa vikam bas i so doktorkata zborevme sto im znaci toa brcanje dolu sekoj pregled ako nemora :)))) aj za nekoj den ili nedela da se citame vo drugi temi iako ovaa ja obozavam ama tezi bebe dosta e veke :)

На DEBELUSKA, mac.mac и Magis им се допаѓа ова.
  4. Magis

Magis Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2015
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    176
    Јас лично пијам Магнезиум од 6ти месец секој ден. Мене се живо ме боли, од грб, препони, секој мускул на нозете, па ако не пијам Магнезиум кој знае што би било :lol: Ми се има случено да заборавам некој ден да се напијам, па знаело и грч на нога да ме фати. Иначе пијам Магнезиум директ од 375 мг и на почетокот ми беа и мене гадни, но се навикнав и сега не можам да замислам без нив :) Доколку немаш болки, не е задолжително да го зимаш магнезиумот, но многу го препорачуваат посебно во 8ми и 9ти месец кога болките се најголеми :)

На mac.mac му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    Јас пак имам слушнато оти при крајот на бременоста да не се зема толку често магнезиум оти ги стегал мускулите и може потешко да биде да се отвориш... ова се само рекла казала муабети ништо не ми потврдии докторот... инаку за дијарејата мислев дека е од магнезиум оти по толку пауза баш вчера се напив од 300 и ме фати

На zajka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    Kako ste mesina? Nie konecno ke se videme deneski po dolgoo vreme ..cekame red :D

На Magis, S.Snezana, Smizzy и 5 други им се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.733
    Добро утро на сите. Денес денов е катастрофален во секој поглед. Едноставно сакам да помине. Притисоци и стресови на работа... Навистина сериозно размислувам за боледување...

На Magis, kikin и NanaMia им се допаѓа ова.
  8. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Немаш искористено ни еднаш?

9. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    И јас сумм иста....Значи кога видов сабајлево како е надвор, а како се изморив деновиве и уште поуморна станав утрово, јас што бев против за безвезе земање боледување, сум на два ума да земам барем 7 дена да се одморам

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  10. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Ако можеш да земеш боледување, одмор било што, земи си.

Добро утро и од мене. Дождов ме депримира. Денес 12+0. Ете влегов во 13-та недела.
    Не пијам кафе, ама не повраќам. Ама пак ми се гади. Хорор.
    Ќе помине се.
    На 12-ти на контрола. Едвај чекам да си ги видам моите две сонциња :sun::sun:
    Имајте убав ден!!!

На Morenaa, wings, Magis и 4 други им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.733

Не разбирам ова како оди со сметањево. Јас вчера бев 8+0 денес сум 8+1 што значи тоа? Дека сум на крај на втори месец или се кажува почеток трети? 8-|8-|8-|

12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.733
    Срце јас работам 9 месеци без никаков одмор, нема никој со мене сама сум, нема ни да ми дадат јер нема кој да ме менува. Работам активно од 18 години, значи бар за бебето да си го одморам од нервози најубаво ми е нека земат друга, ќе ја обучам и аривидерчи. Јас сум тука се. Они од мене чекаат и да чистам и шпедиции да им правам и администрација и финансии и се. А не можам, се повеќе се нервирам, секој ден станувам негативно настроена кога ќе ми текне што ме чека и психички се оптоварувам уште пред да дојдам. И многу сум нервозна, само кога сум на работа сум многу нервозна. :(((

На Magis му/ѝ се допаѓа ова.
  13. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Абе неможе така, и ја сум у слична ситуација, ама они сами ми наместија друга за да се научи додека идам на породилно. Притисок е, не е заебанција. Барај си сама ако не им текнува. Иначе кога ќе напуниш 9 недели точно, тогаш влегуваш во трети

14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.733
    Нема кај мене тоа... Овие ме замараат и по работа и викенд и празник, маста ми излага, еве ме не можам да се зберам од плачење.
    Ми оди да си земам боледување и да ги оставам сами на себе, многу се безобразни... ;(;(;(

15. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    @Kristula фала ти на утехата. Ми годеше :* Јас не повраќам. Можеби да повраќав ќе ми се олеснеше. Не сум повратила ниту еднаш, но ми се гади постојано. Нема дел од денот да не ми е лошо. Бројам денови да помине ова за да се опуштам. А кога сме веќе кај опуштање оваа недела одам да слушнам срце се надевам се ќе биде во ред:worried:
    @LadyC леле ама сме блиску со тебе јас сум 8+2. Слушна ли срценце? Ај утеши ме речи дека слушна и дека не ти се гади:D

16. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Dobro utro

Glava mi eksplodira, pritisokot me ubi. I se javiv na maticnata, mi vika da odam 2,3 dena vo bolnica, da ja sledat sostojbata.:sweat:

Ic ne mi se odi, ic. Ama so 160 sum denje ,noce. :(
    Malku sum i pod stres periodov, se trudam da se stabiliziram i na toa pole. Pocnav da zemam diazepam, mi gi prepisa maticnata.

Potsvest.

Na 23ti planiram da zakazam vo Remedika, na ginekolog i nefrolog.
    I taka, den po den, pominuva.

17. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Смири се, немој да се нервираш, не го тревпжи бебчето. Закажи состанок и збори сериозно. Со плачење ништо нема да постигнеш, само лошо за тебе си правиш и за малото :hug:

18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.733

На контрола сум дури во петок попладне. Едвај чекам да слушнам срценце. Аман како сум нетрпелива. Ми рекоа да однесам уринокултура и крв резултати во петок и да сме слушнеле срцева реакција. Ти слушна?
    Јас уште од сега се потресувам и едвај чекам да му слушнам срценце... :l::l::l:

19. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Да си земиш штом е таква работата.
    Плус ќе ме убедиш и мене да си земам една недела, ама јас не зимам од гинеколог, ќе земам од матичен општ лекар, као преладена во трудноќа да сум, доста ми е една недела мене, али ти земи си поише штом те малтретираат така и во викенд и во празник.

20. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Не сум слушнала. Сега ќе се јавам да закажам за оваа недела. А ми дадоа само упат за крвна слика да однесам без уринокултура. Инаку и јас ненормално се потресувам:worried:. Ќе ве известам:*

На Kristula и LadyC им се допаѓа ова.