Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Јас сум 10+4 и до сега цело време ми се гади а не повраќав, али ми се гади не знам како да ти кажам, ептен, некогаш си викав дај поарно да повратам да ми олесни зашто вака во грклан ми стои не можам да дишам. Неколку пати и со сила повратив колку полесно да ми е, и ми беше полесно, а срценце слушнав се во ред беше, така да не му ја мисли :)

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.733
    @BirMelek Да пишеш чим слушнеш. <3

@kikin која недела слушна ти срценце? Дали прават и вагинален преглед? Да знам да се средам ако ме прегледуваат и вагинално :)
    п.с. Kиселини и мачнини постојано, само не осеќам на спиење, тогаш добра сум. Што и да каснам осеќам како во врат да ми стои, ни нагоре иде ни надоле. Но се воздржувам да не повраќам како претходните две недели .

3. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Јас срценце слушнав на 7+4, со вагинално ехо - што значи среди се дотерај се. :)
    Сега преглед имам дури по месец и пол по срцето, околу 12-13 недела кога ќе правам прв скрининг и замисли како ми е, месец и пол поим немам што се случува дали е се во ред како е...Ама само позитивно, со мисли дека се е како што треба ќе терам до нареден преглед.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  4. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Мене ме интересира , зашто НЕ газирано во бременост, па чак ни кисела вода?

5. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    А кој го вика toa? ЈАс кисела вода со лимун во неа исецкан ја препив значи за празнициве. Можта 10 литри испив, најмногу ме освежува и ми помага против мачнини. НЕ знам кој го рекол тоа, ама јас правам како мене ми бара душата, а од искуство на повозрасни жени (кои кога биле бремени немале интернет и не читале 300 чуда) ми е дека киселата вода е најдобра против мачнините , што се докажа и практично и теоретски :)

На Magis, LadyC, zajka1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    @BirMelek ne se stresuvaj za srcenceto mila :) sigurno e se vo red! Jas koga otidov bev 6 nedli, samo tockicka imase. Posle 10 dena, veke imase srce. No, kaj nekogo e pokasno. Neli ne moze nikoj da znae koga tocno se zacnalo bebenceto, taka da ete moze da se sluci i podocna da se slusne srcence. Ova ti go kazuvam od iskustvo. So bliska drugarka sme mesec dena razlika, taa koga bese na prv pregled za potvrda na bremenost veke imase srceva akcija, a po datumot od posledno dobivanje bese 6+1 :) znaci verojatno porano se pojavilo tockiceto:)
    Ic da ne se sekiras. Da si uzivas! I ne posakuvaj da povratis:D nema da ti olesni veruvaj:D gali go meseto i misli na ubavi raboti. So lesno i ubavo da projdes koga ke odis na eho:hug:
    Meskovci na vakvo vremiste nikakvo vi posakuvam ubav den i ne bidete depresivni:hug:

На BirMelek и LadyC им се допаѓа ова.
  7. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Докторката што ми ја води бременоста.... А јас сега во бременоста посебно, животот не можам да си го замислам без кисела вода, посебно шубаво ми доаѓа кога ме гребка газираното на грленцево...мх, мх,мераци....

На Stasija и kikin им се допаѓа ова.
  8. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Зашто бе така, не и побара образложение? Мене само така ми се смируваат киселиниве..едвај лек најдов

9. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Добро ви утро, добар ви ден мешиња :*
    Јас деновиве со гости, на гости и ми летнаа, денеска се враќаме во реалноста :D
    Конечно на крај на оваа недела ќе се видиме со бебуш :inlove: сигурно има пораснато од минатиот преглед :)
    И мене @kikin постојано ми закажува на месец и пол, но позитивна мисла и се надевам се ќе биде во ред :)
    @only44you и јас си пијам газирано, еве се за празнициве посебно си се поднапивав тро повеќе...јас само што имам мака со грлото, еве одма ме боли, инаку немам слушнато дека не чинело баш во бременост...Мојава докторка ми вика само да не се претерува со ништо и мислам повеќе ради дебелеење...не се оптоварувај ;)

На only44you и NanaMia им се допаѓа ова.
  10. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Мојата докторка ми вика да не се ограничувам во ништо...Така да јас си пијам кисела вода, па и пред некој ден ептен ми беше низок притисокот не знаев кај терам, и 2 чаши кока кола испив и солено ептен јадев да го кренам и го средив. Јас си терам вака, па сега шта буде нек буде. Не се ограничувам ;)

На only44you и LadyC им се допаѓа ова.
  11. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Од мое лично искуство ќе те посоветувам под итно да земеш боледување и да побараш да ти најдат замена. Јас во претходната бременост работев на такво место, каде што си мислеа дека ќе работам додека ме фатат болки за раѓање. Така и беше.
    А после си мислеше директорката, ќе одам, ќе родам и одма ќе се вратам на работа. Така ќе очекуваат и твоите. Не се вратив и на секое ми повторуваше како не сум дошла и работата трпела. Кога ми направи малото 4 месеци морав да се вратам на работа, зошто немав избор. Сега работам на друго место и полесно ми е. Сега платата малку е пониска, ама стресот не постои.
    Размисли си убаво, но мислам дека ти е најдобро да бараш замена.
    Иначе и јас сега многу гадења имам, се воздржувам да не повраќам, ама овде ми е како дома, си правам чај си цедам лимон.

На LadyC и NanaMia им се допаѓа ова.
  12. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Јас сум 37 недела и до сега ме немаат прегледано вагинално ниту пак да ми измерат цервикс.Исто и кај мене само ехо и цтг минатата недела бев во четврток ќе одам пак па ќе видиме што ќе кажат.Искрено и мене ме чуди што ме немаат прегледано вагинално

13. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    Srce majkino go vidov porasnalo si igrase mrdase so racina nozina uf srce majkino masala .. vie mesina deneski nekoja si go vide srcenceto ? Osven mene

На Morenaa, zajka1, wings и 7 други им се допаѓа ова.
  14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.733

Имаш право, прееска од мои стресови и мајка ми плачеше, ми вика на бебето му правиш мака не се нервирај.
    Ќе си зборам и со гинекологот и со газдава. Ниедна пара не е слатка како мир и спокој на душата. :*

На zajka1, Lorins, only44you и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Не знам....а и не побарав образложение.... Јас инаку не пијам газирано, а посебно не кисела вода, мразам иначе кисела вода, ама сега во бременоста абе не можам да живеам без неа .... А кога ми се пие некој газиран сок го мешам со киселата вода , пола-пола :lol:

На svami и LadyC им се допаѓа ова.
  16. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Исто, значи немав испиено 1 чаша цел мој живот се досега, до мене мало шише мора да има, ем ми е убава ем за киселиниве ми е чаре

На MADO, zajka1, svami и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Mislam deka dr mislel na gazirani sokovi, posto se polni so seker. Ne veruvam deka za kisela pravel muabet. Pogotovo ona g ja preporacuvaat, ama po pola casa.

На MADO и only44you им се допаѓа ова.
  18. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Не бе ми нагласи баш за киселата вода дека поради газирана што била да не пијам , поубаво било да пијам обична вода...

19. svami

svami Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    251

како јас да се читам:) никогаш не сум ги пиела, ама во најмачните денови кисела вода со лимон и кока кола ми беа главна утеха. никој не прашав дали смеам, пиев тоа што можев, и онака немав многу избор од се ми се гадеше.

На Magis, kikin, Lorins и 2 други им се допаѓа ова.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.733
    Пиј си што душичката ти бара. Јас не пиев порано газирано често, но ете некогаш душата ми бара. Јас сега денот не можам да го замислам без Добра вода, нели газирана е (или ѓумбир или алое вера), опседната сум со нив :)))

На MADO, Magis и Lorins им се допаѓа ова.