Особено после некое потешко јадење, некакво месо, морам да се напијам кока кола, да ми го смири стомакот малце, а и заради притисокот исто често ја пијам. @only44you твојата докторка убаво ти кажала најубаво е чиста негазирана вода, и за нетрудни, но не верувам дека може да има некаква штета од кисела вода или повремена чашка газиран сок Инаку расте малово во стомак и почнуваат сите коски да ме болат. Со татко му си прават секоја вечер пред спиење. Него заборавив кога сум на контрола, имав негде запишано ама сум го фрлила ливчето, знам само дека од следната контрола ќе почне и на цтг да ме следи.
http://tvoebebe.com/BREMENOST/sto-se-slucuva-vo-matkata eве нешто слатко мене ме расположи, се надевам и вас ќе ве расположи
До утре полни 39. Во ремедика ќе се пораѓам, а кога не знам ))) ајде со лесно нека ни е само бебушите ќе си кажат е сега што не сме стрпливи тоа е друго
Gaziranoto ne go preporacuvaat zaradi CO2, ama koga pomaga, mora da sme neposlusni )) na krajot na kraistata tolku nezdravo ziveeme generalno pa do gaziranoto ne stignalo
Здраво девојки. Јас многу често имам низок притисок а ваквите дождливи денови и силна главоболка. Тогаш кока кола ми е ко мелем на рана Не е страшно и газираното, само да е умерено, нели? Иначе во саботата си завршив на дежурен. Имав силни грчеви во долниот дел на стомакот. Докторот рече дека е од воспален мусул од претерана физичка активност. И навистина, дента во саботата си чистев, па бев да пазарувам, па спремав за празникот дома и седнав дури во 21ч и ете почнаа болките. Значи штедете се, пазете се и размазувајте се. Кога ако не сега
И јас тоа со притисокот го спомнав. Значи саботата ептен ми се спиеше и бев омалаксана, па мерев притисок и кога видов, што ќе видам, 40 со 80. Морав кока кола, на екс 2 чаши, и како што спомнав погоре солена храна сирење и маслинки, па да го качам малку, инаку ништо. Така да како што пишаа и погоре, толку нездрав ни е општо животот, газираното нема никаква штета ако е умерено.
Девојки оф топик прашање. Смеам ли да се средам и со депил крема, не сум расположена да ме кубат месецов?
Лејди, мене гинекологот ме советуваше до 13-та недела да не одам на депилација со восок а ниту во еден случај со депил крема ради хемискиот состав кој го содржат. За жал останува опција брич како најбезбедна барем во раната бременост.
Лелееее брич имам заборавено како се користи, има да се испосечам целата . Ајде, побитен е мешко него бричот... Фала ви на сите
Јас си се издепилирав со восок пред една недела. А зошто не би се депилирала? Брич немам намера да употребувам никогаш и не сум. Докторот ми рече терај си нормален живот. Мислам и дека кажав овде дека воопшто не ме болеше најубава депилација до сега.
Da ne ima nekoja slusnato za hiperehogen fokus vo srce denes na pregled Dr.Adela stefanija mi rece taka