Пa не ми требaaт, фaлa Бoгу. Ги пиев сaмo еднa неделa, oд претпaзливoст, бидејќи имaв кaпки крв кaкo исцедoк. Тaкa ми беше препoрaчaнo, пa прекинaв кoгa ми кaжaa. Сегa сум 21 неделa.
Mene do sega za obicno exo i za brisevi mi nema naplateno,a koga gi praka na privatno po moe baranje togas normalno si naplatuva i za 4D mi naplaka,isto koga bev i krvna grupa da proveram i toa mi bese besplatno
Женски, да не случајно некоја од вас се јавила денес во Букурешт? Звонам цел ден од сабајле до 18ч, никој не ми крена за да закажам преглед
Dobro pominav na pregled, ali samo merese da li odgovara bebence so nedeli po golemina. Bukvalno pet minuti traese pregled. Mi kaza da se javam duri vo 35/36 nedela. Prijaten e dr, ama mi napomena deka tie pokasno primale za pregledi koga ke se pocne so ctg vo 35 nedela. Jas vo megjuvreme ke idam na obicen eho cisto da proveram protok na papucna vrpca, preku dopler, a i postelka da mi prekontroliraat. Termin mi kaza kraj na juni, pocetok na juli. Toa ke mi zakaze na sleden pregled.
Женски почна да ме фаќа паника(од доктори бабици сестри и нивната стручност)а при крај сум,ај ве молам да ми пише некоја тазе породена на Гак
Добро утро убави. Јас сабајлево бев на гинеколог и човекот е ѕвер! Се ми објасни детално и ми кажа што како е со прва бременост . И иако божем само по матичен отидов бидејќи на моја многу блиска рода и водеше две бремености направив кај него и брисеви и уринокултура и крв. Башка бубу пораснало машала денес убаво се видовме на ехо. Па и срценце слушнав, па плачев и драматизирав на стол од возбуда. Кој ќе ме праша што е најубавата работа која во животот ми се случила веднаш ќе знам што да му одговорам. Ви посакувам убав и успешен ден! бубки
Dobro utro drushki nie samo shto se naruchkavme omlet so sirenje i patlidzan i sea si go pieme kalciumot. sega kje odmarame do 11 pa posle ke odime u banka da platime smetki a do togas ke slusa meshko muzika.
Zeni vcra bev na depilacija i utrovo malku kako da me cesa vnatre strav mi e da ne e nekoja baltrija.do pred da ostanam bremena se podmijuvav so kamlica ama neznam dali sega smeam.ne da sedam na pareata tuku so izladena kamilica sto mislite vie
Смееш и со камилица и со сода бикарбона. И јас се мијам со сода и имам прашано 3 различни гинеколози сите ми имаат кажано дека нема проблем
Добро ви утро женички Да ве прашам, имате ли искуство со грчеви во нозете? Знам дека е нормално во тек на бременост, ама сакам да ве прашам како си помагате...? Јас ги имам од пред извесно време и мн грдо чувство, неможам воопшто да ги истегнам нозете, одма грч ме фаќа... Ви посакувам на сите убав ден