Пиј фолна 0,4 мг. Откако ќе одиш за утврдат бременост ако се слуша срцето ок, ако не значи е многу рано и ќе отидеш пак за некоја недела. Откако ќе се чуе, потоа ќе одиш еднаш месечно. Мене на приватно ми зима докторката 500 денари за ехо, ама ако имаш матичен поефтино е за брисеви и се друго. Подетално за понатаму се што се испитува види ја темата за испитувања во бременоста. Со лесно
Добро ни дојдовте нови мешиња со лесно нека ви е , витамините не се на одмет , ако не ви кажат ништо докторите сами побарајте нивно мислење кои витамини да ги земате , а за контрола знам колку сме нестрпливи со душа чекаме да си ги видиме бебушките ама еднаш месечно стандардно мислам закажуваат сите доктори и плус испитувањата што ке ви следат Симона за фервексот сакав да ти кажам јас кога го прашав матичноит што да земам за настинка ми рече парацетамол може ,а фервекс не затоа што содржи некоја состојка што не е за трудници ,истото ми го кажа и општ лекар , ако сеуште не си земала подобро распрашај се уште еднаш!
Feminki jas pred malku bev na vaginalno eho me pregleda mi rece matkata zadebeleana bila no se uste plodot nese gleda,,,posle dve nedeli mi rece pak da odam za da go vidime plodot i srcevata reakcija,,,dali i na nekoja od vas vi se slucilo ova dane se gleda plodot????? Dali treba da se somnevam? Sovet
јас утре треба да одам ...обавезно е тоа вагинално ехо ? прв пат ќе одам на ехо и ем тоа да биде вагинално ....страв ми е ...
Ne e nisto strasno no ne e ni pozelno,,,jas se cudam zosto da ne se gleda kaj mene ako ima tri nedeli
Честитки на новите мамички, минне03 јас мислам дека сеуште е рано за да се гледа плодот обично од 6 недела па натаму се гледа плодот и срцевата акција, поздрав и со лесно.
Девојки мене вагинално ме гледаа скоро до 3ти месец, затоа што на ехо ништо не се гледаше не е ништо страшно срцева акција ми видоја дури во 8ма некаде 9та недела, и јас тогаш испаничив затоа што и вагинално коа ме гледаа тоа беше како точка и ме вратија да појдам пак по 2 недели
Честитки на новите мамички, минне03 јас мислам дека сеуште е рано за да се гледа плодот обично од 6 недела па натаму се гледа плодот и срцевата акција, поздрав и со лесно.[/quote] Znaci kaj mene ima bremenost no se uste e rano
Da Pepita vo pravo si,ne smeelo trudnici da koristat ferveks nikako,samo paracetamol Sega dojdov od pregled I mi kazaa da pijam goren seker so mleko,limon,paracetamol po potreba
Simonce znaes Li kolku Paracetamol dnevno moze da pieme I jas sum zanikade mene denes ampicillin mi dade zaradi leukocitite AMA I temperatura imam I grlo me boli
пепита мене па напротив ми рече земи фервекс зошто содржи малеати, а не обичен парацетамол. Јас кога ме фати грипот 2 дена на секои 6 саати бев на фервекс, па еве ме, супер сум
стефели па ние сме ептен блиску со терминот,може и ќе се сретнеме, ако се пораѓаме на исто место Зашто се жалите од тоа вагинално ехо? па вопшто не боли мене на секоја контрола ме гледа со вагинално заради должината на грлото...
Можно е да се сретнеме. Каде ќе се пораѓаш ти? Јас уште не сум одлучила (не сум од ск) но некако од страв од нашата болница помислувам на опција да одам во ск. Како и да е има време, кај и да сме само Господ да не чува. поздрав мамички
ајде вака за новиве идни мамички што се плашат или се испаничени ,и кај мене некаде после осма недела и во двете бремености се покажа срцева акција значи рано ви е ,не грижете се полека , нека помине уште некоја недела и ке се види убаво и плодот и се што треба , и јас првиот пат отидов рано па потоа не спиев од помислата што и како ке биде , затоа овој пат си почекав осма недела отидов и право на сигурно и за вагиналното ехо да ви кажам воопшто не е болно ,ниту нешто страшно , а со него се гледа и подетално , значи нема место за паника ,опуштено
Dobro utroo mamicki Kako ste mi jas cela nok sija presednav oci ne zatvoriv losha rabota e nastinkava Dali znaete nekoi prirodni lekovi ili bilo sto vaka nemozam da izdrzam se me boli
Добро утро на сите! Само да ве поздравам и да си споделиме позитивна енергија! Ви посакувам прекрасен ден! Многу ми е драго што постои овој форум и што сте сите тука, да си делиме искуства, да се поддржуваме и да споделуваме убавини!
ех гладиолче ти добра си ја доживувам хорор- контракции ајјј ама боли цццц во 6часот сабајле мислев да одам во болница ама ми се смири.
Добар ден мамички! Убав ден и сончев! Јас да ве поздравам само, посебно новите мамички. Ех ко вчера да беше кога пристигнав на темава, таква цела во еуфорија со милион прашалници Па кога гледав кај повеќето на тикерите 20та недела, 30та недела (а јас 8ма) ми изгледаше многу далечно, си велев, лелее па овие девојќи веќе имаат мешиња големи, кога ли мене ќе ми порасне Па еве 30та недела ни се наближува и доаѓа со светлосна брзина. Да ви посакам лесна бременост и да ве охрабрам дека сите стравови и паники сега се нормални. Не за џабе србите бременоста ја нарекуваат ``друго стање``. =) Уживајте во секој ден кој ви предстои, бидејќи благословена е жената во оваа состојба!