Лелее, за јагоди и јас душа давам. Значи секој ден не знам по колку јадам. А за патлиџаните што ги спомнавте, не знам зошто, цел живот обожавам патлиџани, а сега од сама помисла на нив ми е лошо. Чуда се случуваат во бременоста.
Fala ti mnogu.. bitno mi bese dali doktorot e ok...jas utre sum kaj maticen pa ke vidam sto ke mi kaze
Мамички,срам не срам јас да прашам дали некоја има проблем со хемороиди? Јас мислам дека имам надворешни,но уште пред месец дена бев на хирург и ми рече дека биле брадавици, незнам на кого му беше понезгоден прегледот...се повлекувале сами...но оттогаш ми се некако како балончиња и од тој срам не сум пак отидена... Па да ми кажете некој природен лек...
Бурек...мммм само што „плеснав“ еден. Со месо! Лошењето си е исто, ама па и без бурек ќе ми се лошеше. Но и бурекот не е тоа што беше кога не можам да пијам јогурт, а пред бременост живеев на јогурт. Сега ми се лоши кога ќе го видам во фрижидер. Исто и домат.
Да прашам, јадите ли грицки/мицки, такви ствари? Мене цело време на памет ми е чипс од тој лутиот, цел можам да го "манам"
Ај бе не зборете за јагоди, алергична сум Јас имам мачнини, гадење, си повраќам... мора да земам боледување. Деновиве ќе барам од матичната. Вчера да пазариме во веро, кога јас почнав да се губам, да ми се врти, да ми се гади и така заврши моето пазарење, јас седев во кола, а мм си пазаруваше. Друго што да ви кажам, имајте убав ден
Јас до шоља не стигам. Си носам кеса во џеб, зашто моето е хорор. Јас и ноќе повраќам, и вода и сок се што ќе ставам во уста. Па и од воздух повраќам ми се чини. Еве сега на работа сум, душата ми излегува, стани седни цело време. Среќа овде ми е преубава атмосферата, како дома се осеќам, па немам гајле. А и сама сум во канцеларија, што е уште еден плус.
Mesinja da ve prati prasam 12 nedela sum deneska bev na prv skrining, se e vo red, ednoto bebe NT e 1,2 mm, CRL e 59mm, 12,3 g.n, drugoto bebe NT e 1,3 mm, CRL e 59 mm, 12,3 g.n, sakav da prasam zaradi godinite mi rekoa dokolku sakam da napravam Tranguility test preku krv 730 evra e i neznam sto da pravam, ve molam vasi iskustva ?
Мами мојот втор скрининг пројде,мажето е и понатаму маже, расте мрда не застанува. Мерките се одлични, грлото ми го измери 3,6 цм и рече се над 3 во бременост било ок. Сега уживаме, до скриен шеќер не влагам кај доктори