Се надевам не може ништо да му се случи на бебето, викендов правам свадба, ниту на свадба мислам, мислите ми се во ова чешањево...
Pomisliv dek jas sum go napisala postov..... ko jas da se citam hahahah.... i kaj mene skroz ista situacija
И мене ми се прават такви филмови, дека ми се јавила пак таа глупава ешерихија, па плакнам со камилица и пијам многу чај од брусница, онај што е од good nature, со плодови. Прави го тоа и мисли и спремај за свадбата. Може и до психата да ти е. Ајде честитки, со среќа да ви е!
Denes bev na vtor skrining,fala mu na boga se e vo red,no....nez nitu dali da go narecam no,gin rece bidejki sum lezela na grb nesto vo vrska so srcenceto zabelezal,potoa rece ne e nisto strasno samo ne lezi na grb bidejki mu smeta,pa ne e golem defekt me spoulave,potoa se ubavo mi objasna mi kaza ne bilo strasno,i sega sto da msm jas?
Јас гледав само да се 12 часа, пошто бев накај 9 сабајле, после 9 предходната вечер не јадев ни пиев нешто.
Па некои порано го дознаваат полот, уште на скринингот во 12-13 недела. Веројатно тоа зависи од ехото и положбата на плодот. Јас се надевам дека утре ќе се гледа убаво, зошто на скринигот ми рекоа дека им личи на девојче, но да не си го земам тоа здраво за готово бидејќи е сеуште рано за да се каже со сигурност. Тогаш ми рекоа на следната контрола дека ќе дознаам 100% (следната контрола е утре) 16+3
Баш чудно! Кога бев бремена со син ми, свекрва ми ми викаше да не спијам на грб за да не му се замотала папочната врвца на бебето околу врат. На темава разговарав со гинекологот и ми кажа да си спијам како сакам, зошто положбата на спиење не влијае негативно, ниту на папочната врвца, ниту на било што друго поврзано со плодот. Јас мислам да не паничиш, докторот твој ништо конкретно не ти кажал. Знам дека ти е шубе сега и јас би те посоветувала да си побараш второ мислење со време. Немам лично искуство, меѓутоа читам доста позитивни искуства за д-р Димчев - Систина
Preradosna nemam zborovi kolku . Ne mi se veruvase vcera, nitu denes do nekoe vreme, si mislev deka ja zamisluvam vtorata crtka a I so rezerva posle se. Prv den namposleden ciklus mi bese 6 April PA valda 4 nedela. Ajde uhodajte me vo smetanjevo Na nedelive
tochno 4 nedeli si srcka. so lesno neka e.. od Sk si? imash ginekolog izbrano za vodenje od prethodno ili?
Fala milicka . od oh sum I sum krajno razocarana od site ginekolozi tuka I najverojatno ke me vodi Eden a ke si odam Na pregledi Na bolnica, tamu IMA spremna doktorka I za porogaj ja smetam +, Ito od Sega