И јас го прашував гинекологот за ова, ама јас сум во прво тромесечје... ми рече дека тоа важело од 7 ми месец натака, кога било детето подоле спуштено, и со главчето надоле... нешто се попречувал крвотокот, ама ако имало потреба од тоа ќе ми кажел, и ми викаше баш не слушај тетки и стрини, прави си како ти одговара и како јас ќе ти кажам....
Drasko se vika. I da znaete tie sto ste od Pp ili okolinata tamu neka ve gleda, za vikendi e Pp. Vo Sistina zema mnogu za istata rabota vo sporedba so Pp, zasto si ima ordinacija. Cisto da znaete Ova za @butterfly* @Twins02 da, zadolzitelen ti e Torchot. Institutot ti e na klinika, posle kaficot Hipokrat sto im e na studentive. Nie tetki od vreme na vreme ve citkame, ne ve zaboravame. Sega se nishkame. Napravivme 8 dena Dobra nok
Kelebeim pisi mi dokolku ima mnogu guzva, dali trudnici imaat prednost ili ke treba da si cekam red ?
Most beautiful story ever https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154145743054855&id=143904764854
Site se trudni tamu taka da red ke treba da si cekas, ama ne e kojznae kolku strasno kako na mikrobiologija. Inace jas imam loso iskustvo so torcot vo inst.za javno zdravje dve nedeli me matkaa samo zatoa sto ne se plaka a da si platev odma ke bese zavrsena rab, da znaev na privatno ke odev
Jas koga bev site bea trudnici. A kaj nas vo Mkd za zal trudnici skoro nigde nemaat prednost. Kako i da e mora da pojdes Posle za rezultati moze drug namesto ti.
Lugje, me nemase pa me Ima sega, kazete sto pravite, sto jadete I piete koga ste nastinati. Nekako kako da me trese I grloto malku mi e cudno. Btw kako bese toa so soda bikarbona i limon. Pls help. ..
Добро Утро, јас утре ќе одам да ми земе брисеви и ако може да ми каже кај кој доктор да се обратам во Чаир, бидејќи таму планирам да се породам. За некој ден ќе влезам во 35та недела. Стравот од пораѓај се повеќе ми се зголемува и паника ме фаќа нема да знам што да правам кога ќе искочи бебуш. Не знам ни сега што да правам, нит спремам нешто за мене за во болница, уште не ми е верно дека поминаа 8 месеци и дека за некоја недела ќе имам бебе во рацете. Не можам да го опишам тоа чувство на неверување, па се плашам зашто така? Од друга страна многу сум среќна и по цел ден му зборам на стомакот си спремив се и облека и креветче и количка, ама повеќе надвладува стравот.
Dobro utro meshinja ete me I mene ranobudna I odsabajle po lekari, povtorno prokrvariv I Pak istata pesna lezenje so dabraston..ke me trpite Sega pojke dodusa Sega sum lesna potaka ke vi steznam... P.s uteseteme preplasena sum, scenariovo odnovo I odnovo mi se povtoruva
Mila lezhi i samo za do wc stanuvaj.. Chuvaj se najmnogu i ke bide se vo red ke vidish! Ti posakuvam srekja
Значи не мисли дека нешто ти се повторува, крени нозе во вис и уживај. Не ни помислувај на лошо. Гали го мешето и кажувај му колку многу го сакаш (јас постојано му зборам на моево откако дознав) и верувај во себе. Гинеколози ми кажувале дека некогаш и до 3 месец може да се крвари и дека може да е нормално и има разни случаи, да не се секираш, се ќе биде во ред, ние сме сите тука за тебе. Како мускетари сме, сите си даваме поддршка. Ајде, касни еден сладолед и опушти се
neee. ne se plashi. i jas prokrvarev pak ama se beshe ok. moze nekoj star hematom si istekol poshto se shiri matkata. baraj depo da te bockaat obavezno. veruj retko koja ne iskrvarela bar ednash vo bremenost. mene u nokj so ogromni bolki me razbudi (kako spontaniot isto) i eve me u petti mesec sega. super sme.