Da go nemav pominato seto toa mozebi I nemase da se plasam ama posle se mi e MN mi e strav, duri I mi se slosi od sabajle so ladna pot ko vidov krv..
normalno e da se plasis. do kraj ke se plasis. i ja sum so spontan i uste se plasam. ama mora da mislime pozitivno. sestra mi u shesti iskrvare pa ete ja vnuka mi 4 god ima. ti kazuvam bliski primeri so nadez da te utesham i smiram. P. S. sladoled stvarno pomaga
i ushte neshto ne ti kazav. ti si 4+1 shto moze si imala i dve jajce kletki od koja ednata fatila a drugata se isfrla po pat na krvarenje. poshto da trebalo i dvete sea ke se isfrlele periodov deka ti e vr na ciklus. vajda ubavo objasniv shto sakav da kazam
Вчера бев на преглед, ме гледаа на ултразвук, само една точка е моментално хаха. Ми рече докторката да дојдам за една недела да види како напредувам затоа што сега е во скроз рана фаза. Ми даде да пијам Фемибион фолна киселина со јод и едно чудо витамини и така.
Ubavo objasni Fala milicka Na poddrskata...daj boze da e se vo red posle ke vi pisam kolku mi e betata Ve guskam silno silno najsilno hug:
Добро утро мешиња и од нас После речиси 5 месеци ова ми е првото утринско кафе. Денес точно 18 недели, веќе сме 5ти месец Некако брзо ми поминува времево, одвај чекам да се гушкаме со бебушко.
@pandelka duso mozam da zamislam kako ti e, jas prokrvariv edno pet pati I postojano bbese istiot stres ke bide ne biva, stavav utrogestan, me bockaa progesteron, mi dadoa magnezium I odmarav. Odmaraj, jadi ovosje u zelencuk, pij jogurt I se ke bide kako sto treba. So srekja I so lesno.
Добро утро и од мене, веќе добар ден. Ништо, ние не се гледавме денеска, ми презакажа со лабораторија на 25ти месецов. Да не ја малтретираме вика, тогаш ке ја гледаме.. Се разочарав, ама можда е подобро, да не ја зрачиме. Иначе 10кг сум поправена - алоо 10. Ми вика сестрата, абе не е страшно, ќе се онесвестев. Уште 2 недели у 7ми ќе влезам, кај ми е крајот? Почнувам избегавање на благо, тестенини и леб. Значи забрането зборување на оваа тема !!! посебно за сладоледот на @DigY
@pandelka мила мора да бидеш позитивна. Не мисли на тоа што било порано, мисли на тоа што ќе биде. Замисли колку ќе ти биде убаво со бебчето во раце и само тоа ќе ти даде сила. Ич не се навраќај назад, тука сме, сите се тешиме една со друга, како гето сме
Ти си супер, јас имам познаничка она е 7ми месец и е 20 кг поправена. И лабава е. Нека се поправам, битно да сум среќна
Не се секирај и ништо од јадењето немој да си кратиш. Посебно не сладолед Јас во првата бременост се поправив неверојатни 18кг, на пораѓајот симнав 12кг одма, а после тоа кога дојдов дома бебе, неспиење, доење, ручеци и се останато се вратив на истата килажа за три месеци, иако несакав. Поубава си бев тогаш. Нема везе, сега ќе јадам се што најдам и се што ќе посакам, гајле ми е
e sho sea ja tuka? a ja kako da odoleam na sladoledot na Digi koa i Digi e napraena 5-6 kh poveke a u petok vlaga u. petti mesec a a a
@pandelka убаво вика @DigY ретко која жена немала барем најмал облик на крварење. Мене ми се случи во 7 недела негде, ама обилно крварење црвена крв, повеќе отколку за време на менструација и на ехо се видоа два плод, но едниот не издржа, се исчисти постепено по неколку недели, сам. Пиев утрогестан, и го галев другово срценце кое веќе 27 недели ми е во стомак и се развива одлично. Така да слушај совети од доктор, лежи, мирувај, опушти се и јади сладолед, многу сладолед А гледам за килажа зборите, јас сум +5 кг, 27 недела и со стомаче кое преку ноќ рипна.
Нема проблем, сабота памти. Преку недела на работа сум, али сабота обавезно одам. Ќе го земам и син ми да видиш што те чека
Vie sto izbegavate jadenja kaj mene pustajte, od prethodniot mesec ne sum bila voopsto popravena Inaku pufkata uste ne bila svrtena so glavceto dolu,mozi rano e uste..ama za sekoj slucaj se mislam da gi pravam edni vezbi za karlicen plod,na forumot mislam negde gi gledav, ako znae nekoja kako da GI pobaram na net
Jas sum 4ti mesec I dveipol nedeli, do 3ti nemav staveno nisto, a sega za mesecipol zamislete 4kg, se plasam lugje, bravo za vas koi ne se opteretuvate so kilaza jas ne mozam i sama be sakam da staxam mn a idopolnitelno mi doprinesuvaat od strana gledaj da ne stavis mn uffff nemozam celo vreme mislam deka mn sum uzela, a normalno si jadam kako I prethodno. Mislam deja mi e od premamata, kako pocnav da gi pijam se popraviv srekja go dopivam pakucanjeto pa maticnata mi rece mesec dena pauza da pravam od niv, pa posle nesec dena pak da gi pijam. Izvinete za dolgiot post.