Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Јaс пa кaснo легнувaм 12-1 дoдекa не ги изгледaм сериине нa фoкс лaјф немa спиење :) и сaбaјле пaк рaнo стaнувaм, aмa преспивaм и преку ден пa зaтoa издржувaм. :)

На Lorins, Smizzy, only44you и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    oo ja se raduvam ako dochekam 2 i pol mazi :D

На alisijad и S.Snezana им се допаѓа ова.
  3. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Citam @savana vika prvo kafe i e posle nz kolku meseci. Jas pak redovno mskam kafe po 2-3 dnevno. Stetno li e? Da namalam ?

4. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Aàa vecer voved vo anatomija. Nema legnuvanje :)

На alisijad, DigY и bella24 им се допаѓа ова.
  5. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Играв, само танго со татко ми и ме удри по стомак малце и не сум играла од тогаш, си седам мирна

На Asiana и DigY им се допаѓа ова.
  6. simona_darijan

simona_darijan Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2016
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    120
    Здраво мамички ја сум нова на форумот ама до сега редовно ве пратев јас сум во седмиот месец веќе влезена во 12 недела ни кажаа дека е машко на брисевите појави уреаплазма па следуваа антибиотици после најдоа камчиња во двата бубрега па сега ги испитавме д димерите поради сомневање дека има лакуни на постелката д димерите се 1580 во 25 недела оставивме да видиме за еден месец се надеваме се ке биде супер :)

На Lorins, ruruk, Morenaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    На нет сум читала дека кофеинот не е добар во бременост а особено не во рана бременост. Префрли се на какао, чаеви (ама само камилица, нане, брусница и овошните) и природно цедени сокови. И јас од пред некој ден почнав да се частам за цврст карактер по едно кафе на ден и чаша кока кола. :) и никогаш не ми било послатко кафето :)

На Lorins и savana им се допаѓа ова.
  8. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    у една кафена лажичка има 5 гр кафе од кое мнмалку кофеин. за некој грам збориме сеа!?

На Smizzy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Јас па сум читала дека малку од малку кофеин е во ред. Едно кафуленце во денот е добро, прво за жени на кои им паѓа притисокот редовно (пример -мене), меѓутоа не треба да се претерува, и секако ако не ти се лоши од кафе зашто знам многу трудници кои не можат да го намирисаат. Мене ми е ок во друштво да си се напијам и понекогаш и кока кола пијам (кога ќе осетам дека ептен ми е низок притисокот). Така да се е индивидуално. @Offspring ако ти бара организмот кафе, пиј си, само не претерувајте, не мора 2-3 во денот. :)

10. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    @Smizzy i jas na pocetok imav vlakna na stomak,na noze i race ne,epten mi bese grdo,kako bremen maz :x(facepalm):sweat:,ama postepeno mi se namaluvaat vlaknata,pak stanuvam zena ;).

@pandelka ne misli na loso mila,ovoj pat ke bide razlicen od minatite i za devet meseci ke drzis bebus vo raka,nego moze sum dosadna ama aj da ti preporacam da si ispitas hemostaza i d dimeri na transfuziologija,od patenje da si go kazam svoeto.

Otidov u setnja malku dok ima sonce uste,a utre so sinko ke se vidime.

Od denes vleguvam vo 30-ta nedela...fiuuuuu se raduvam na trojkava kako dete :) ,pa dobro de uste sum dete...uste malce :!::D:P

На Lorins, Asiana, Morenaa и 4 други им се допаѓа ова.
  11. tanja manja

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Колку повеќе човек чита на нет толку повеќе може да се збуни... Мене така ми беше сугерирано и од мајка ми и од гинекологот па го применив тоа правило. А без кока кола не можам бре.
    Мене кока кола ми дава крилја :)
    Имаш право Кикин, најдобро е да се слуша сопствениот организам и се со усул :)
    Денес за вечера ќе пијам чаша црвено вино :party:

На Lorins, pandelka, only44you и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.996
    Допаѓања:
    9.407
    Decki sakam da se depilirsm so topol vosok,ama mi e strav pustoto baska dole na preponi. Si se depilirav redovno, otkako zabremeniv samo bricot igra ama sea ne si gi gledam nozete a ne pa nesto drugo. Kako se sreduvate vie tamu dole

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  13. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    jas so topol vosok.

14. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Според мене намали, пиј барем по 1 кафе во текот на денот.
    Јас во почетокот во првите 2 месеци имав мачнини и повраќав, кафе не можев ни да помирисам, а камоли да пијам.
    Не сум зависник од кафе па не ми ни фалеше досега, но еве денес ептен слатко ми дојде. :)

На tanja manja му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Мене доктор ми рече можеш по две кафиња дневно. Ама мене никако ум таму не ми оди, некни кога му варев на мм ќе пукнев. И ако отворам во шкаф во кујна каде што стои кафето веднаш ми се лоши од миризбата. Претходно си пиев по 2-3 кафиња обавезно. И сега да ми се пиеше исто така ќе пиев. Инаку кафе за мене претставува исклучиво турско кафе, друго не пијам. Не пијам ни чај, а не сакам ни сок. Купив нутрибулет па правам шејкови и ги пијам со сила:) Умот секое утро во тост ми е. Сабајлево си каснав еден, голем:$
    Иначе бев на преглед. Сме пораснале 2цм сме сега. А имаме и срце:inlove:

На Mariangel, Saraa, Stasija и 10 други им се допаѓа ова.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.733
    Да не ти попувам, ама поубаво пиј какао бар има железо. Мене бебушко ми рече „нема цигари и кафе за тебе“ и јас сега не сакам ни да погледнам и тоа и тоа. :/

На Lorins, pandelka и tanja manja им се допаѓа ова.
  17. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Jaс кажав во некој пост наназад дека на ќоро доле се средувам , ништо не гледам , а да се депилирам ми е страв некако....

На Lorins, Asiana, Morenaa и 3 други им се допаѓа ова.
  18. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Малце офф топик ми е прашањево, ама ај да прашам сепак , ако не смета... Мешиња , ај кажете ми .... Користи некоја од вас Нутрибулет и доколку користите колку сте задоволни ?

19. tanja manja

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Девојки, во рана бременост во кои позиции спиевте?
    Јас многу лошо спијам. Целата стуткана ко кифла. Не знаеш кај ми се нозе/раце/глава и затоа често се укочувам.
    Еве и сега продолжувам со истиот начин на спиење и се се плашам дека му штетам на бебушко :(
    Но ако не се извиткам у осмици не можам да заспијам. Ќе бројам овцички у спална.....

На eleni27 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    И мене ми беше страв да одам на депилација од коа останав трудна па така со брич се потфаќав чат пат. После си ги пораснав и како влегов у 9 ти си отидов на депилација да си бидам светната спремна и воопшто не ме болеше и еве помина скоро месец нема ни едно влакненце ни доле ни пл нозе по раце никаде. Дај боже вака да е нешто намален им е растот

На Lorins, Magis, TheSecret и 1 друга личност им се допаѓа ова.