Јaс пa кaснo легнувaм 12-1 дoдекa не ги изгледaм сериине нa фoкс лaјф немa спиење и сaбaјле пaк рaнo стaнувaм, aмa преспивaм и преку ден пa зaтoa издржувaм.
Citam @savana vika prvo kafe i e posle nz kolku meseci. Jas pak redovno mskam kafe po 2-3 dnevno. Stetno li e? Da namalam ?
Здраво мамички ја сум нова на форумот ама до сега редовно ве пратев јас сум во седмиот месец веќе влезена во 12 недела ни кажаа дека е машко на брисевите појави уреаплазма па следуваа антибиотици после најдоа камчиња во двата бубрега па сега ги испитавме д димерите поради сомневање дека има лакуни на постелката д димерите се 1580 во 25 недела оставивме да видиме за еден месец се надеваме се ке биде супер
На нет сум читала дека кофеинот не е добар во бременост а особено не во рана бременост. Префрли се на какао, чаеви (ама само камилица, нане, брусница и овошните) и природно цедени сокови. И јас од пред некој ден почнав да се частам за цврст карактер по едно кафе на ден и чаша кока кола. и никогаш не ми било послатко кафето
Јас па сум читала дека малку од малку кофеин е во ред. Едно кафуленце во денот е добро, прво за жени на кои им паѓа притисокот редовно (пример -мене), меѓутоа не треба да се претерува, и секако ако не ти се лоши од кафе зашто знам многу трудници кои не можат да го намирисаат. Мене ми е ок во друштво да си се напијам и понекогаш и кока кола пијам (кога ќе осетам дека ептен ми е низок притисокот). Така да се е индивидуално. @Offspring ако ти бара организмот кафе, пиј си, само не претерувајте, не мора 2-3 во денот.
@Smizzy i jas na pocetok imav vlakna na stomak,na noze i race ne,epten mi bese grdo,kako bremen maz ,ama postepeno mi se namaluvaat vlaknata,pak stanuvam zena . @pandelka ne misli na loso mila,ovoj pat ke bide razlicen od minatite i za devet meseci ke drzis bebus vo raka,nego moze sum dosadna ama aj da ti preporacam da si ispitas hemostaza i d dimeri na transfuziologija,od patenje da si go kazam svoeto. Otidov u setnja malku dok ima sonce uste,a utre so sinko ke se vidime. Od denes vleguvam vo 30-ta nedela...fiuuuuu se raduvam na trojkava kako dete ,pa dobro de uste sum dete...uste malce
Колку повеќе човек чита на нет толку повеќе може да се збуни... Мене така ми беше сугерирано и од мајка ми и од гинекологот па го применив тоа правило. А без кока кола не можам бре. Мене кока кола ми дава крилја Имаш право Кикин, најдобро е да се слуша сопствениот организам и се со усул Денес за вечера ќе пијам чаша црвено вино
Decki sakam da se depilirsm so topol vosok,ama mi e strav pustoto baska dole na preponi. Si se depilirav redovno, otkako zabremeniv samo bricot igra ama sea ne si gi gledam nozete a ne pa nesto drugo. Kako se sreduvate vie tamu dole
Според мене намали, пиј барем по 1 кафе во текот на денот. Јас во почетокот во првите 2 месеци имав мачнини и повраќав, кафе не можев ни да помирисам, а камоли да пијам. Не сум зависник од кафе па не ми ни фалеше досега, но еве денес ептен слатко ми дојде.
Мене доктор ми рече можеш по две кафиња дневно. Ама мене никако ум таму не ми оди, некни кога му варев на мм ќе пукнев. И ако отворам во шкаф во кујна каде што стои кафето веднаш ми се лоши од миризбата. Претходно си пиев по 2-3 кафиња обавезно. И сега да ми се пиеше исто така ќе пиев. Инаку кафе за мене претставува исклучиво турско кафе, друго не пијам. Не пијам ни чај, а не сакам ни сок. Купив нутрибулет па правам шејкови и ги пијам со сила Умот секое утро во тост ми е. Сабајлево си каснав еден, голем Иначе бев на преглед. Сме пораснале 2цм сме сега. А имаме и срце
Да не ти попувам, ама поубаво пиј какао бар има железо. Мене бебушко ми рече „нема цигари и кафе за тебе“ и јас сега не сакам ни да погледнам и тоа и тоа. :/
Jaс кажав во некој пост наназад дека на ќоро доле се средувам , ништо не гледам , а да се депилирам ми е страв некако....
Малце офф топик ми е прашањево, ама ај да прашам сепак , ако не смета... Мешиња , ај кажете ми .... Користи некоја од вас Нутрибулет и доколку користите колку сте задоволни ?
Девојки, во рана бременост во кои позиции спиевте? Јас многу лошо спијам. Целата стуткана ко кифла. Не знаеш кај ми се нозе/раце/глава и затоа често се укочувам. Еве и сега продолжувам со истиот начин на спиење и се се плашам дека му штетам на бебушко Но ако не се извиткам у осмици не можам да заспијам. Ќе бројам овцички у спална.....
И мене ми беше страв да одам на депилација од коа останав трудна па така со брич се потфаќав чат пат. После си ги пораснав и како влегов у 9 ти си отидов на депилација да си бидам светната спремна и воопшто не ме болеше и еве помина скоро месец нема ни едно влакненце ни доле ни пл нозе по раце никаде. Дај боже вака да е нешто намален им е растот