Од Автокоманда си? Јас тука израснав покрај моите први братучеди а во Смок одевме за спешл прилики па ми текна дека имам јадено и се прекрасни и замисли од Козле дојдов да јадам. Баш сум лигуш )))
Mamicki sinceto mi e 10 dena, se vitka stenka izgleda imaga vozduh vo meseto, ne saka da zdrignuva nikako, kako vie se spravuvate so ova, i kolku vreme od prilika vaka gi boli meseto malite?
Најчесто велат до 6 недели ама можи и повеќе. Давај му чајче од бекутан со 2-3 зрнцина ким, им ги смирува грчевите. Ставај го кога и да сака да цицни и тоа помага. На меше ставај го на вас исто така ќе му помогни да ждригне. Се надевам помогнав поз
Мамички како сте ми јас одамна не сум ве посетила, ми се покачи притисокот па празниците и одморот ми поминаа по доктори и во секирации Е сега сакав да ве прашам вас што имате искуство со боледување од матичен гинеколог како оди колку дена е максимум, како се отвора дали со извештај од специјалист или може и самиот гинеколог и колку крати на плата?
Grcevi se...drzi go ispraveno za da zdrogne ili legni go mese na mese kaj tebe-ti da bides vo polulezecka polozba.Mozes i da mu davas kapki za grcevi oti e postaro od edna nedela na baza na Simitikon(mislam deka Espumisan kapkite go imaat toj sostav.Masazi na meseto i vezbi na nozete za podobro da ispusta gasovi,a ti pazi na ishranata ako si doilka.Ne za grav,zelka,brokula,leka i ostanata hrana koja tesko se vari.Ogranici gi mlecnite proizvodi i ne jadi luto i citrusni ovosja.Pij caevi za doilki,boza i jadi ovesni snegulki...inaku grcevite traat obicno do 3-4 mesec Dusice malo so lesno i se nadevam brzo ke pominat....
@LadyC ti pominaa li macninite? Znaci pukam za nekoe vkusno jadenje, a od maka denes pocnav dvopek da jadam. @DigY samo od sladoled nemam maka
Jas za prvo sum I isto taka to 9\10 nedela duri jadev kako crvce da mi pomina vo kratki interval I I prasav tuka mi rekoja crevata bile ma da bese mn nisko..znaci I kaj mene bebusot bil uste togas
Дури сега пред малку се прибравме дома! Цел ден наваму-натаму. Еве ме кревам нозе, лап топот малку да се релаксирам и во кревет на спиење. Им кажавме на најблиските дека очекуваме девојче и сите само што не се подмочаа во гаќи од среќа. Знаев дека сакаат внука, ама не до толку. Јас искрена да бидам мислев дека носам машко, ете некогаш и мајчинскиот инстинкт знае да погреши, да си знаете! А сонував куп сонови дека имам ќерка. Со син ми сонував дека имам син, овој пат ги игнорирав и убедена бев дека носам машко. Можеби потсвесно сум си осеќала, кој знае!? Абе женски да ве прашам нешто.. Кога ги пиете витамините пред или после јадење? Дали ви е лошо од нив? Или фантазирам или не ми годат, откако ќе се напијам воопшто не се чувствувам добро.
@Kristula cim posledna data ti e 25.10,toa e 40-ta nedela,znaci od 25.09 do 25.10 si vo devetti mesec. @S.Snezana mi se cini deka se raboti za iritacija na kozata od nehigiena,no nemoj da panicis ako se vlosuva sostojbata obavezno na kozen za da ti dade krema tolerantna za vreme na bremenost. @Vennera.aa maticen ginekolog ima pracvo da ti dade dve nedeli i cinam 75-80% bese pomala platata,za procentot ne me drzi za zbor ne sum sigurna.Posle ako sakas da go prodolzis boleduvanjeto maticniot ginekolog te praka na specijalist ginekolog.
@MADO fala za info @Jagoda123 mene mnogu mi se losese od vitaminite. Piev jod so folna i mnogu loso se osekav od niv. Mu kazav na doktorot i mi gi smeni. No, ne gi zemav ni tie sto mi gi prepisa, mislam bea femibion. Mi stignaa multivitamini od amerika, ogromno pakuvanje. Od niv ke pijam do kraj. Najbitno e deka odlicno se osekam sega. Smeni gi i ti, sekako prvo kazi mu na doktorot.