Ништo ќе се издржи, не сaкaм дa ги стaвaм дoле не ми се буричкa ич пoсле серклaжoт,бaшкa штo мислaм ми јa реметaт и флoрaтa.
@alisijad јас подолг период го пиев утрогестанот и за мочката искрено не сум приметила дали ми мириса, но многу ми беше тешко од него, цело време имав вртоглавици и ми се повраќаше.... Потоа докторката што ми ја води бременоста ми рече да го продолжам секако и понатаму, но да го ставам вагинално и дека така утрогестанот имал подобар ефект... Еве 30+1 сум и уште го редам вагинално.... Не плаши се, на врвот само полека стави го, значи не многу длабоко и одма стесни ги нозете , па он ќе си се растопи внатре за саат време .... Но сепак, консултирај си се за ова и со твојот лекар.....
Добро утро и од мене мамички. Станати со синко уште во 6, се гушкавме и после мама отиде на работа, јас цела стресена да не плаче тој ми вика папа и мафта со рачето најслатко. Мачнини...не коментирам, од вчера почнав место леб двопек да јадам, и за на работа носам двопек. До мене шише добра вода со лимон, фстаците ги изедов скришум, на колешките не дадов Денес убаво време , уживајте и после работа сите на сладолед
Здраво мамички и идни мамички Јас сум во 8ма недела, три пати бев на матичен гиниколог, ама освен на вагинално ехо што ме гледаше ништо друго немам испитувано.. Се нешто ми е страв да не пропуштивме нешто .. Пијам само Pregnacare Plus, немам мачнини и освен супер осет за мирис, зголемени гради и апетит немам други симптоми. Што обично правевте вие во првите недели? ПС. Чудно, мене не ми се јаде сладолед, ама денеска солидарно ќе мавнам еден после работа
Срам да ми е со сладоледов, еј. Прво, со лесно нека е бременоста. Убаво што си почнала со прегнакер,можеш само да си доземеш и фолна со јод, тоа како и да е ти треба плус. Ништо немаш пропуштено, до 12та ке ти земат брисеви а до тогаш одмарај. Најбитно е да не си под стрес и да си посветиш повеке внимание на себеси тој период. Апетитот ке ти варира до 12та недела, денес може ке ти се јаде утре не, сосема нормално е. грчеви менструални болки болки во кичма затнат нос-се е тоа дел од бременост. Уште еднаш со лесно и добро ни дојде
Добро ве најдов, само убави работи да си читаме Фолна знам дека е многу важна, ама бидејќи има во Прегнакер не земам дополнително. Ова со затнатиот нос го имам, а не знаев дека е поврзано со бременоста
Dobro utro I od mene mamicki @eleni27 Mila I jas taka bi igrala, sepak za fctaci se raboti, uf kako bi odel I Eden sladoled so fctacinja nad nego. .. Jas imam zatnat noc I si kivam kako nikogas dosega
Сладолед обавезно, ама после работа. Ќе одам да си ја наполнам картицата за автобус и тука покрај сити молот ќе си земам на корнет неколку топки, задолжително една со карамела вкус. А фстаците вчера ги купив, едвај од мм ги скрив, не ќе ги делам тука со колешки
Се радувате за викендот претстоен или за сладоледот? И уште една информација за сладоледот, и од Делимано го читаат изгледа форумот фемински: http://www.delimano.com.mk/nutribullet/nutribullet-silver.html
Добро утро, добар ден и од менее. Докажано: кога не сум на работа, најголема спанка сум Прашав за торчот, кажавте и сега пак да прашам, тоа спаѓа во редовните прегледи или сами си го правевте?
Секаде у свет го прават пред бременост,само кај нас ако имаш чуено за торч и ако побараш-ти го прават у бременост. Јас кога решив да прекинам да се чувам, знаејки како брзо фаќам, одма отидов и му кажав на гинекологот-сакам да сум спремна за бременост. За жал ништо чудно што не те упатиле, такви ни се докторите, али не се секирај сепак не е се така црно. Можеш сега да си испиташ.
Тaкa е, јaс бев вo.плaн дa гo прaвaм пред нaреднa иуи aмa бебуш.ни дoјде изненaднo и мoрaв вo бременoст инaку никoј не ми гo ни спoмнувaше пред тoa,сaмa видoв oд интернет декa требa.