Викам, ај стомаков ми рипна, да им кажам на колешките. Се убаво, рекација ок, само кога реков дека сакам да им купам нешто на бебињата одма ме искараа. Пред да се роделе, многу многу да не сум зборела Ајт бог да чува, секој како си сака, ете со нив нема да зборам. Си имам ја тука друшки и со вас ќе си зборам.
Јас си уживам во мојот сладолед за денеска, човек и да не е по сладоледот од муабетиве ќе му се присака После ако можам ќе си го направам домашниот сладолед, не треба многу работи а многу излага,а и многу е убав со какво било овошје може да се направи.
Јас си признавам отсекогаш сум била спанка, ама волкава никогаш... Кока кола да си пијам по една чашка а?
Мајки,женички,кажувајте лек,нозете заедно со колената надолу не да ме болат,ме стегаат незнам како да ви опишам.Едвај одам и се качувам по скали.Јас незнам дали е ова нормално во 7 недела.Во првата бременост ми отечуваат да и едвај стануваше од кревет но ќе поминеше,но сега веќе 2 дена како ме болат ненормално.Не сум била на болница.Дали да се намачкам со нешто,или овоа е нешто друго не е поврзано со бременоста.Дајте совет.Уф.И со синко едвај си играм одам и го носам.Аман веќе од овие болки.......
Да си пиеш А домашен од оние купечки само матиш со млеко, илли ептен домашен со јакца ова - она? Ај сподели...
Ve molam za sovet, 12 nedela sum odnosno 12 plus 2 sum pred dve nedeli pravev obicna mokraca mi bese vo red, a pred dva dena urinokultura i mi pokaza bakterija, nemam nikakvi simptomi onaka od bezveze ja napraviv i se nasekirav kako e mozno ? Sakam uste ednas da ja povtoram zosto gi prasav mokracata ja odnev saat i 20 minuti podocna dali e vo red mi rekoa toleriraat do dva casa
Ептен домашен @kikin. Најпрво во еден сад се мати чаша кисело млеко или јогурт, чаша шеќер и чаша овошје сецкано (јагоди, малини, банани) со сите имам пробано и многу е убав, сега сакам да пробам со киви. Во друг сад се матат две шлаг креми и откако ќе ја добие потребната цврстина шлагот се спојува со смесата со овошје и се замрзнува. Тоа е тоа
Прв пат слишам со јогурт/кисело млеко. Ќе пробам да знаеш а чашата колкаваа? Мислам, колку во грамажа шеќер, т.е. јогурт?
Колкава сакаш ама таа да ти биде мерка и за останатите состојки, јас мерувам со чашата од кисело млеко што се купува, не знам точно колку мл е.
Oф топик се јавив во Сити Мол да прашам дали имаат Нутрибулет од најновиот од 8990 за да земам и одговорот беше „Немаме и нема во ниеден од продажните салони на залиха“. Ѕвонам на млечен за секој случај (не им е прв пат да лажат ради процент ) и ми викаат дека имаат кај нив. Значи скроз се изнервирав, зашто лажат, ние не сме глупи, можеме да провериме!
Dosega samo ednas pravev. Ke pravam naredna nedela, ama obicna. Tek posle ako ima potreba ke pravam urinokultura. Dr mi rece na dva meseci da proveruvam.