@BirMelek @Twins02 Јас правев нифти тест и можам да кажам дека сум презадоволна и дека никогаш нема да жалам што го направив. Го правев во 11-та недела , иако може да се прави уште од 9-та недела . Значи ти земаат само крв од вена , па преку тоа се испитуват сите хромозомски аномалии на плодот и плус полот на бебето го кажуваат. Резултатите на тестот се точни 99,9% и стигаат за 10 дена. Имам 33 год. а овој тест се прави од 35 год. натака и е замена за амниоцинтеза. Сево ова ме кошташе точно 700 евра, правев преку фирма Cryo Save тие се специјализирани исклучиво за тоа и за зачувување матични клетки и крвта ми се испитуваше во Швајцарија, поточно во Женева.... Ако нешто додатно ве интересира слободно прашувајте
Twins зa бaктеријaтa кoнсултирaј се сo дoктoрoт штo ти јa вoди бременостa,нa почетокот прaвев уринoкултурa секoј месец и немаше ништо пoтoa ми здoсaди oд мoлење зa упaт и јa баталив.Имaш ли некoи симптoми .Акo не ти е прoблем пoвтoри ја пaк.Чај oд сушенa брусницa другo незнам.
Sapun da treba, merima ili koj sakas ama zboram pred urinokulturata, ne mora posle da go koristis, jas osven voda vo bremenosta hemikalija ne upotrebiv, posle odmivanje jas se tapkam so cista krpa da ne sum vodena, pak zboruvam za pred da mocnam vo caska )))bakterija ne sum imala, od voda nemoze da se dobie moze od narusuvanje na ph od site kupki i cuda sto postojat, mij si se so voda i mirna glava
Јас откако сум породена со првото дете значи цели 11 години се мијам исклучиво само со млака вода доле и ниту еднаш не сум имала вагинално бактерија..... Само повремено кога се бричам доле за да се запенам малце користам само една капка интимен гел Lactogyn , хрватски е и можам да кажам дека е НАЈПРЕКРАСЕН , го купувам во Зегин бидејќи само таму го има и се користи исто и во бременост...Го користам и сега кога се бричам доле и многу убаво се осеќам после тоа , а инаку редовно како што кажав секој ден се одмивам во када со тушот исклучиво само со млака вода....
Lactogyn е со лактобацили и не ја менува пх вредноста, јас едно време капсулите нивни ги користев за подобрување на флората
Mimi nemam nikakvi simptomi ama bas nisto jas pred dve nedeli pravev obicna mokraca I nemase nisto, sega onaka mi tekna da napravam urinokultura i izleze bakterija, utre odam vo Avicena da ja povtoram da sum sigurna
И не се секирај oк,без пaникa јaс мислам декa немa ништо и јaс ништо не користам дoлу a зa Lactogyn и јaс сум пиелa апчиња и мислам целaтa кoлекцијa и е дoбрa нo ете јaс не кoристaм .Пoрaнo сo сoдa бикaрбoнaa се oдмивaв или жaлфијa чaј,кaмилицa се прирoднo нo немукaет сегa сaмo вoдa хехе
Dali nifti i tranguility test e isto? Jas nosam bliznaci mi rekoa da razmislam za tranguility test preku krv zosto imam 36 godini, skriningot bese dobar, no cisto zaradi godinite inaku se pravi i kaj bliznaci od 12 nedela pa natamu, no dokolku ima nesto ne moze da se odredi od koj plod e zosto se mesa dnk- to, pak treba posle amiosinteza, a ako nema nisto togas si miren, nas taka ni objasnija.
Da isto e mila, ja bas toj go pravev tranquillity, zaboraviv ete toa da go naglasam ... I toa bas ovie Cryo Save go pravat toj tranquilliti odnosno niffty.... Vsusnost go rabotat poveke firmi i sekoja razlicno go ima nasloveno ... A za ova sto mi kazuvas za bliznacive, najdobro e da se javis kaj ovie Cryo Save oni najubavo ke ti objasnat epten se ljubezni, pobaraj gi na google , ke najdes kontakt tel....
Nas 15 min eden decko vo Sistina sto go raboti toa ni objasnuvase, vredi li da go napravam ? Se dvoumam sto da pravam
Драги идни мамички, само да ве поздравам, ве читам понекогаш и ме фаќа мерак пак да го осетам тој благодет На сите ви посакувам лесна бременост, уште полесно породување и максимално уживање со новите членови
Jas bi pobarala togas i drugo mislenje, pa treto ako treeba... Vredi testot sekako, no sepak se raboti za mnogu pari.... A za bliznaci plakjas edinecna cena ili dupla? Sto vi kaza toj vo Sistina?
@Twins02 @Jokiiniki Neznam sto e toa nifty i tranquility test, jas imam 31 godina i dr ne mi spomna nisto drugo osven priska i skriningot vo 21 nedela. A za mienjeto, jas koristam intimen gel carefree,i so bakterii sum nemala rabota do sega. Tuku mene me interesira dali opst maticen moze da mi dade uput za krvna slika so sifra za trudnici?
Nifty test e slicno kako aminocinteza i ne postoi rizik od spontan mene me ineresirakolku tocni rezultati dava kaj bliznaci plus imam i 38 god
Mene mi kazaa fikna cena 730 evra, rekoa 99,9 dava tocni rezultati e sega neznam, jas prasuvav za bliznaci