Девојќи вака: Денес бев на преглед кај д-р Дракулевски во Сестина. 11 недели бремена навидум се ок НО имало мало здебелување на влезот на папочната врвца. Ме загрижи мноооооооогу. Ми рече за две недели на контрола и тогаш ќе се утврдело што било тоа. Јас за две недели ќе се убијам од мислење. Некое искуство и совет? Инаку за бактерии во мокрача рече сега за сега ништо да не се превзема зошто самата терапија повеќе би наштетела на плодот отколку да се уништи бактеријата. Ислучиво само со вода туширање секој ден или да се употребува сапун со PH неутрален ама и тоа не е пожелно. Да се пие по 2-3 литри вода. Го прашав за подмивање со камилица и ми рече и тоа никако зошто сепак се пораметува вагиналната флора..... Вака кога ме гледаше на ехо рече дека се е ок има проток на крв и кислород во плодот добро се развива....ама со тоа здебелувањето на кај стомакот на бебенцето ме фрла во депресија. Што мислите да бидам мирна 2 седмици или да правам испитувања
Drakulevski vazi za mnogu dobar doktor, mislam deka se sto ti kazal e na mesto, mene me zagrizuva sega ova sto go procitav kaj tebe za bakteriite zosto jas sum 12 plus 2 a Petrevska mi dade da pijam pancev 5 dena, sto vikate rano li e ?
mamicki vaka sakAm da ve prasam itno e imam golemi bolki vo glavata sto da se napijam bidejki ne trreba da pijam lekovi fala
Ќе јa пише шифрaтa aмa ќе си плaтиш. Јaс зедoв тaкa зa уринa и си пишувaше истo z34 и ми нaплaтијa. Сaмo oд гинекoлoг не се нaплaќa.
И мене докторката ми даде панцеф во 12-13 недела заради бактерија. 7 дена ги пиев и се исчисти. Бебчето си е супер еве сме 32ра недела сега, без грижи после 12та недела обично ако има потреба даваат антибиотици.
Сите испитувaњa зa трудници oд декември нaвaму се пoтпoлнo бесплaтни сo упaт oд мaтичен гинекoлoг, билo вo држaвниве клиники билo вo привaтни лaбoрaтoрии кoи имaaт склученo дoгoвoр сo фoндoт. Некa не ви земaaт пaри нaпрaзнo.
Jas za nisto nemam plateno osven za 4D,no ete samo toa si go plakam 130den ne deka e skapo no e dosta cudno plus opst maticen mi e
Јас се извинувам , во претходниот мој пост кога пишував каде сум го правела нифти тестот, значи преку која фирма, правев преку овие точно www.bimek.com.mk A Cryo Save им се викал пакетот за матични клетки... Тотално се избунив и заборавив... Уште еднаш Sorry....
Twins02 mozis da pies samo paracetamol i B6, jas za zamena na paracetamol najdov vo zegin PLICETP i mnogu mi pomagaat, a isto taka mozis da si zemis i magnezium direkt za opustanje na muskuli. mene mi kazaa deka samo ova smeam da pijam
Ne greska me razbra ili jas greska se izjasniv,uputot mi e od ginekolog a opstiot maticen ima privatna ordinacija kade sto ima i laboratorija pa tamu proveruvam
Штo дa кaжaм, нему фoндoт му исплaќa целoснa сумa a oн тие пaри си ги стaвa вo џеб. Никaде ни aдриaлaб,ни aвиценa кoи се привaтни не ми нaплaтиле.