Честитки !!! Да е здрав и жив Јаков голем да расти позз И јас од сабајле ги исправ алиштата на буфчето мое.Ги спружив надвор и ја тргнав завесата.Кога се разбуди мм се изненади и се изнасмеа.Неможеме да им се изнагледаме толку се мали и слатки
Денеска сме многу весели и разиграни во мешето, ама и мама и тато се весели можеби затоа Каталеа честитки нека е живо и здраво синчето
епа еве и јас да ви пишам, симона не подена сите да переме алишта на бебиња, и јас ги исправ сега се сушат, додека е убаво време поздрав
Како ќе се сменеле движењата на бебето? Требало до 10 пати во текот на денот да го осетиш... Па јас некогаш на работа можеби нема да ја осетам... Какви се тие промени? И читав нешто ако ти се појавува црна точка на очите е опасно. Не сваќам ништо... Можно е на крај да се искомплицира?
Форко не се паничи без врска Понекогаш се помирни, понекогаш повеќе мрдаат. Читав дека некогаш мрдаат повеќе после јадење благо, некогаш повеќе наутро, некогаш само попладне. А на работа мислам дека можеби и си премногу зафатена со мислите и вниманието ти е на друга страна. Не се секирај. Пред очи ти се јавуваат црни точки? За тоа прашуваш? Во доста бремености го има, некои го опишуваат како да оди надоле пајак, некои само со едното око да ги гледаат точките, други велат дека приметуваат само кога гледаат во светла површина, така да нормално е. Но, спомни го тоа на следното видување со докторот.
Абе не дека нема да мрдне него ќе се сменеле движењата...А за точкиве исто ќе прашам затоа што носам наочари.Ептен голем паничар сум Ко само јас да сум трудна
Forko мене мила ми се јавуваат ови црни,па бели ,дури и плави дамки од умор ако ја претерам или ако се бањам со потопла вода А што е движењата зависи и кај мене некогаш многу мрда некогаш скоро ич (поготово кога работиш и не обрнуваш внимение) ако ти е сумливо нешто лапни благце ќе добиеш повратен одговор од бебуш
Mamicki. Dali od kashlajne bebeto poveke mrda bebushot denes nonstop mi mrda 5 minpauza I pak nekako cudno mie da ne mue Nesto?
Ајдееееее добри сте со Форко една се плаши зашто не мрда, друга зашто мрда, абе за ќотек сте И јас имам денови кога мислам од стомак ке излезе, ама има и денови кога му се спие на малиот па не реагира на ништо... Али едно сум приметила луѓе- кога сум радосна и возбудена за нешто, абе како и он да се радува со мене, сонце мајкино
Ти само пукај сеир Па страв ми е... викат ако еден ден го нема не требало така и јас се плашам.А срце на мама си мрда стално ама јас ете пак се плашам
Forko mila uzivaj si so bebceto i ne mu ja misli mnogu i ti i site drugi novi mamicki...inaku kako ste mi vie site....jas sum nikako ovie dva dena mi se stvrdnuvase meseto kao demek laznite kontrakcii ama deneska tolku mnogu me zabole sto za sreka mm e doma pa dojdovme vo bolnicata ....me stavija na ctg i imav kontrakcii ...me pregledaa vaginalno i mi rekoa deka sum se otvorila nekoi 2cm i deka mie rano uste za raganje....se utepav od placenje celo vreme si lipam...momentalno sum priklucena na infuzija za da mi gi smirat kontrakciite i na celo da gi povlecat ako uspejat....moram da lezam nesmeam da stanuvam od krevet i plus dobiv inekcija za pobrzp sozrevanje na plucata i podobro razvivanje...za 12 h ke ja primam i vtortata za razvivanje na plucata na bebceto .....strasno se plasam da ne i se sluci nesto ako se rodi dali ke bide se vo red....doktorot mi rece deka po negovo procenka prvite 3-4dena ke sum so infuzijata kako sega pa potoa ke vidime...znaci me oceluva podolg prestoj vo bolnicata..... Barem da si posedi uste malku barem do pocetokot na maj da vlezam vo 9ti.....celo vreme mislam na toa kolku e malecka a veke saka da izleze.....barem uste 6nedeli da si posede kaj mama vo meseto.... Mnogu mie strav se plasam da ne ja izgubam.... Izvinete za greskite i za latinicata no preplasena sum i probuvam celo vreme da se smiram....ve pozzz