Такви муабети имало и секогаш ќе има, ама секој си е различна приказна. Знаеш некои па без мака си ја поминуваат бременоста и се е во ред, сигурна сум дека ке бидеш во нив Не му мавај рецка и не се нервирај за глупости. Мисли си на бебуш кога ќе си го имаш во раце и само позитивно Па плус ако и немаш некоја мака, тогаш воопшто нема место за такви размислувања. Сега малку хормоните ти се во вис, си го прават своето
Mesinja kako se spravuvate so bolnata polovina,posebno krstot? Jas ja nemav taa maka no eve veke 3dena nemozam glava da krenam od bolki,sinoka pesacevme so mm demek ke me otpusti ta ko duvna eden veter us tolku me fati odvaj se dvizev,ako mozi nekoj sovet
Мене на почетокот гинекологот ми рече да пијам увин чај или чај од брусница, испив едно пакетче увин ама бидејќи не ми се допаѓаше вкусот продолжив со брусница.
@LadyC ај батали ги таквите муабети, односно не дозволувај да те вознемират, ако не свекрва ми ќе ти ја пратам. До 6-7 месец се ме гледаше и викаше: "е толку колку ти сега бев трудна кога имав спонтан"! Секој ден ама не дозволив тоа да влијае на мене во никој случај, и ти исклучи се на таквите муабети А секојдневната нервоза неможе да му наштети на бебето, во двете бремености имав нервози, стресови, плачки, смртни случаи, ама бебето е појако од се. За твое добро е да бидеш релаксирана, но јасно е како живееме и дека неможе ден да помине без нервози.
Drustvo zdravo, ni pomiba I dorucek I rucek, ama denov uzasen ne pominuva. Ednostavno ima denovi koi podobro e da se prespijat, denes za mene ovoj e takov.
Вие сте ангели, ви благодарам , не знам дали е исто и кај вас ама расположениево ми се менува секои 5 минути. Фала богу немам никаков проблем, дури и дабростонот ми го прекинаа, немало потреба ни од него бидејќи немам ништо. Сепак сите минуваме низ исто и некако полесно ми е кога ќе чујам било што од вас. Вие сте ми виртуелна фамилија. Тенкју *
Ti proveri mokraca, sigurno mozes da se javis na dr ako nesto ti se pojavi vo mokraca, ne veruvam deka bi te pustila da cekas skoro mesec dena. Inaku pred da ispitas mokraca ne stavaj vaginalno utrogestan tuku oralno.
Почнува да ме боли грчото кажете лек .... Вртам наназад ама никако да најдам знам дека 10000000 пати е одговорено ама ајде уште еднаш она на ангел како беше
Dali e mozno da pritiska bebceto na zeludnik vo 6 mesec? Dva dena Nemam apetit,zeludnikot nadraznet, a Sega I mi se povrakja
Da ti kazam jas kazav na najbliskite vo 7 nedela,jas mislam deka mozis da mu kazis ama ne na site na tvoite najbliski a na rab .. gledaj pocekaj malku.. podobro ne kazuvaj sega edna den pred da ispitam da ne stavam..? Ama za da gi pijam neznam samo vaginalno mi rece dr da gi primam
Mozes slobodno da gi ispijes, ne e problem. Nema da ti se rastopi ubavo i ke ti otide pola utrogestan vo caska za urina.
Dali nekoj moze da mi spodeli iskustvo okolu farbanjeto.Imeno veke podrastuvam pa me intetesira kako se spravuvate so toa?