Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Jas dosega nesum se farbala no gi slusam na rab,ne bilo ubavo da se farbas,pa ako fakala farbata mozelo,i kako ti odg taka pravi si

2. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Предупредување: Негативен пост!

Цел ден се мислам да пишам, па ќе видам дека се некако негативни мисли имам и викам ај да не ги замарам другите, ќе избришам и така неколку пати. Но сега видов нешто во темата Поддршка што дополнително ме вознемири, растажи, налути, ма збеснав :( животот навистина знае да биде суров и неправеден:| но верувам дека @Bebulleee наскоро пак ќе ни се врати и тоа најмалку со две срценца во стомакот.

Извинете за негативноста, но хормониве денес збеснаа, а ова беше капка која ја прелеа чашата. Очигледно ми треба доза на плачење ;(

На Morenaa и Bebulleee им се допаѓа ова.
  3. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    I jas se nadevam deka ke se vrati,vidov no ne pisav nisto zasto nema uteha za nea sega vo ovoj moment,zivotot prodolzuva

На Bebulleee и Smizzy им се допаѓа ова.
  4. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Sto se slucilo?

5. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Aj da ne ispadne deka siram,ima vo podrska zirni tamu

6. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    se farbam. mi dozvoli doktorot. mi fakja farbata.. to je to.

На pandelka и Delfina15 им се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Добро утро. Уште сабајле се натажив поради Бебуле и навистина некако денов се надевам нема цел да биде таков. Среќа што без оглед какви и да ни се хормоните и колку да сме среќни или тажни, тука сме да се поддржиме една со друга. И иако не се знаеме, сепак се приврзуваме...

На MADO, Bebulleee, butterfly* и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    И мене тешко ми падна за Бебуле, за сите што ја делат истата судбина, особено за оние кои долги години се обидуваат да имаат бебенце и ќе ги снајде нешто вакво.
    Јас за се во животот велам така ни е пишано и има причина зошто се случило. После дождот огрева сонце. Мора да ги задржиме позитивните мисли, за да ни се случуваат позитивни работи натака во животот.
    ---------------------------------------------------------
    @DigY мила, те прашувам баш тебе зошто сме ден-два разлика во бременостите.
    Две ноќи имам грчеви во матката, појаки од вообичаено, но далеку од лажни или вистински контракции, некако ме загрижуваат. Ти се случува ли и тебе истото?
    Го мразам магнезиумот, но еве веќе неколку дена последователно го пијам редовно зошто прво ми се појавија грчеви на листовите од нозете за време на спиење, кога ќе се истегнев. Сега еве две ноќи по ред и матката.
    ----------------------------------------------------------
    Фарбањето во бременоста е дозволено, јас се фарбав крај на март, еве денска пак ќе се фарбам.
    Се фарбав и кога бев бремена со син ми.

На Bebulleee, LadyC и Delfina15 им се допаѓа ова.
  9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Drushke jas grchevi so slabi peckanja okolu cervix imam koga mi e preodna nedela pr. vlagam vo 17+ i do 17+3 gi osekjam. u princip gi ignoriram za da ne si umishljavam svashta (pa da ispadbe nishto od neshto?). pij si Mg i izbegnuvaj blago koa gi imash. toa e od bebac shto raste. :*

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Milla989

Milla989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    257
    Добар ден на сите, јас морам да примам клексан и еве 3 дена се боцкам. Сакав да споделам случка од вчера. Бевме на свадба и се додека да почне музиката беше супер и штом почна глсна музика мислам дека бебуш ќе ми го рацепи стомакот, толку многу рипарше и ме стискаше доле мислев дека ќе искочи секој момент, многу испаничив, многу ме болеше и отидов во вц и таму нема музика и одма се смири, може 2 саати се бунтуваше и после виде не виде па заспа, сега е трауматизирано душиче. Се разбираат бебињата додека се во стомак. На допир од татко му се смирува одма, на гласот на дедо му кога ќе слушне почнува да рипа :) Јас само сакам уште две недели да поминеме супер па кога ќе влезам во 9ти подруго ќе е. Инаку за во Чаир добив препорака за др.Емил Бајалски. И дефинитивно кој и да биде доктор ќе го молам за царски ако не сака да им приумрам таму. Премногу ми е страв. :sweat::worried:

На zajka1, Lorins, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Леле луѓе еве ме и мене конечно да ви пишам ..... Од вчера е тука мајка ми, а денес ќе си оди и верувајте ме излудува, едвај чекам да си оди (господе грев не пиши ми) (facepalm)
    Ме полуде начисто вчера и денес , посебно денес и и реков фала му на бога што немаш ти снаа или уште полошо да живееше со снаа ти, оти ќе го изедеше начисто девојчето !!!!!!!
    Абре во се се меша, преговара, збори отповеќе од што треба , се сака да контролира и само боцка.... Ексик што ќе дојдела и она да ми помогни нешто, низ нос се ми вади ......

Море едвај чекам да се породам , да застанам на нозе и све у три лепе да отерам , од никого да не зависам !!!!!!

На tanja manja, zajka1, Magis и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Se farbame ;)

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Lele mila nemoj taka,izvini me nasmea,site od svekrvi se zalat,ama sala nastrana i majkite znaat da preterat

14. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Е кај мене е скроз обратна ситуација...Абе од свекрва ми немам воопшто мака, дури да се чудиш, за све ми се најдува жената, ама не ја сакам и таа да ми доѓа тука да ми се плетка-метка, сепак ми е свекрва , нели?
    Затоа велам само да застанам на нозе, и понастрана од стариве... некако не ги обожувам ;)

На Saraa, Magis, Lorins и 3 други им се допаѓа ова.
  15. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    Значи можно ли е во 40 недела да ми испука стомакот околу папокот, не се гокеме и длабоки туки како капилари линии се гледа пресна стриа, офф не знам зошто ама се нервирам баш нака негативно ми влијае на расположение иако се обидувам да се тешам потсвесно, ама кој знае какви ќе бидат од коа ќе сплавне мешко??? :( на сето начкање и шлапање мрсно....како стоите ви на таа тема? И некоа мамичка со искустбо од прво како било после пораѓај ќе станат длабоки или ќе бидат вака мазни ама се знае дека е стриа ...

16. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Licno iskustvo nemam,no slusam kaj site bilo razlicno kaj nekoi genetski,pa zaviselo od toa kakva koza imas,kaj nekoi posle poragaj se pojavuvale.
    Nego da prasam koga se pravat vtorite brisevi?

17. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Zeni, eve me i mene, vcerasniot den pomina nekako, ama denes e horor. Mnogu silna glavobolka imam. Zgora na se sabajlevo nemav na kogo da go ostavam malovo, pa go mknev so mene po prodavnici :sweat: Nisto ne mi e raskrenato, nemam rucek, mm raboti vo stanot. Maloto eve go sega mi zaspa, odam da kasnam nesto, pa posle pak ke se druzime 8)

18. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Lele Onli dushiche isprati ja shto pobrzo i eden golem sladoled za opushtanje!! :*
    Eleni src i mene me machat glavobolki ama nekako go drzam pod kontrola
    Inache jas denes bev do kaj moite. So vnuka mi se vidov. go iznagushka bebco kazuvashe kako kje go vika pa rodendenot na cd go gleavme... smeshki. ubavo si projdov ama kuchevo si go mislev celo vr. i dojdov doma go iznesov pa go nahraniv i sega ke polezime pa ke shetneme pak posle..

На Bebulleee, zajka1, only44you и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Odam najnormalno na farbanje, se sovetuvav so nekolku ginekolozi.

На Delfina15 и Mari* им се допаѓа ова.
  20. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Kade odis na pregled? Ti davat snimka na cd od 4d pregled?