Добар ден на сите. Денеска лежерно на гости кај свекрва, најдовме фустан за свадба што ме собра, среќа свеки е модерна хахах. Сега идам на фарбање, средување се по ред. Убав ден на сите
sekade davaat cd. ja go zaborajv i ete use ne mi teknalo da spomnam inache vo remedika ja vodam bremenosta.
mesinja ve molam kazete mi imam mnogu grcevi na preponive od nozeve i nekogas nemozam ni da odam... care nekoe da ne imate ...
Вторите брисеви ја ги праев од 35та до 37ма недела така ми пишеше за следна контрола, некаде неполна 36та ги направив, всушност тоа беше брис за стрептокока. А оосле во 38ма правев и за хив и за хепатит, тоа преку крв се испитува нели,така ми рекоа во ремедика
Eve ja sega konecno zamina, pa mozam da zdivnam uffffff pak ke recam..... gospode grev ne pisi mi....majka mi e , ama epten tezok tabiet ima.... Sladoled nemam , ama zatoa jagodcinjata u frizider me cekaat ...mmmmmmm
ili 26 ili 27 nedela ne gi brojam nedelive samo znam deka na 15 ovaj mesec trbit da vlezam vo 7 mi mesec. magnezium piev kon 4 ti mesec i sega pijam po potreba ako imam bolki vo dolniov del od stomakov... treba non stop da pijam???
davale i na gak slushnav cd. tuka nekoj spomna. ivo na dodaj i b kompex da opushti malku. drushki a ja sho ne pijam redovno Mg problem e? samo toj go zapostaiv. vajda dovolen e toj od pregnaker sbo ima ili da si go ziam dodatno bez prekin?
Devojki mislenje za Dr.Elena petrova od remedika,jas za histero Odev kaj dimitrov,mnogu e strucen si ja znae rabotata ama spored mene ima mnogu nezgoden karakter,Sega vo vtornik odam na prv pregled kaj Dr.Elena
Digy mila jas gi pijam vitaminive sto se na Pregnazon i plus zemam dodatno vo kesicki onoj sto e Magnezium direkt od 300mg i sabajle i vecer, redovno, sekoj den....
И јас не пијам редовно и и кажав на докторката. Ја прашав дали е задолжителен? Рече во овој период особено се јавуваат многу грчеви. Не е страшно што не го пиеш, ама ако почнат грчеви пожелно е. Ако ти се гади од магнезиум директ, земи апчиња. За апчиња читам, а и во аптека ми кажаа кога вев бремена со син ми дека не се за трудници. Немало врска вика докторкава. Јас го пијам по потреба, не го можам ич. И во првата бременост така правев, гаден ми е.
Da prasam magneziumot steten li e za sekojdnevno da se pie na svoja raka ili da pijam po potreba,imam slusnato deka ne e no sepak da prasam,so b complex zaedno e
Јас магнезиумот го пијам секоја вечер пред спиење без исклучок. ( оној од 300 директ, пробав и 375 али гаден ми беше). До сега , можеби е рано за грчеви, не знам кога се јавуваат, али скраја да е, сум немала никаков проблем.
Devojki ima li nekoja iskustvo so blago zgolemena plodova voda? Nekoe info? Bas sum zagrizena,sega bev vo sistina i toa mi kazaa kao demek be e strasno ama treba da se sledi i povtorno seker da ispitam.