Девојки, може ќе кажете паничам, но завршив на доктор бидејќи имам големо лошење цело претпладне до тресење и тахикардичен напад. Наводно не е загрижувачки, ама се плашам да не нареден пат паднам на улица...
Скрос исто ама нокеска не престана нијако се уште ме боли како зашеметена сум не знам шо да правам апчиња до сега се немам напиено од магнезиум не врви не знам што да правам веќе
Пaрaцетaмoл мoжеш. Види притисoкoт кaкo ти е. Акo е мнoгу низoк киселa вoдa, кoкa кoлa, кaфе сo лимoн ќе гo кaчaт.
Јас ги имам такихардиите многу често. Да не претерам ако кажам постојано. И на нервна база повраќам. Од биењето во гради... во желудник... Чајче камилица, едно Б6 и јога дишење. Се ќе биде во ред. Хормоните се виновни. Преосетливи сме периодов.
Добро утро и од мене. Еве ви видео да ве разнежнам https://www.facebook.com/juliaelles...eper&video_container_type=0&app_id=2392950137
Секогаш гладна излагам, ми недостига сон и користам максимално да се наспијам. Ај викам да не паничам околу мене, не им кажав дека паднав денес, нити пишав на форумов... Ми се случуваше и пред да останам бремена и да паднам и да ми се лоши од шеќерот, но сега е дуплирано. Притисокот сега ми го мереа 110/80 ми беше, нормален, но тахикардичен ми рече сестрата. Ми кажаа се дека ми е од шеќерот и да носам секогаш со мене благо.
Мислам, многу се нервираш, и мачнините ти се поголеми на нервна база. Го забележав тоа и кај мене. Искрено, мислам да земеш едно боледување, барем додека ти се смират мачнините.
И мене ми рекоа дури да пијам б6 по 2 3 пати на ден, а ако многу ми е лошо и диазепам од 2мг. Јас и од тоа и од тоа можам да заспијам веднаш... Наводно не штетеле. Јас не сакам. А за грчеви и мене сега ми препишаа утрогестан вагиналети навечер да ставам секој ден до наредна контрола...
Не да ќе земам... Газдата знае дека завршив на доктор и се понаша како да е се ок. Чим така и јас не се замарам со него...
Незнам дали се сеќаваш, пред некој ден ти пишав, на газдите не им е гајле воопшто. Ти ја кажав мојата ситуација. Во животот мора да си ги одредиме приоритетите. Кога го направив тоа, веќе се е подобро. Боледување земај уште денес и дома на лежење. П.С. Не дома да останеш и да работиш (ова јас го правам, па затоа другите ги карам)
Лејди земи си боледување и редовно б комплекс. ти си во период каде што секој ден по неколку пати ке се осекаш добро-лошо-преморено-ненаспано и сл. одлежи периодов, ако си ок врати се после 12та на раб кога посигурна во себе ке бидеш о тоа како ке се чуствуваш.
земи си боледување и ич не му ја мисли, ќе имаш време да одмориш и да се посветиш на себе и човечето што расте во тебе.
Sega se vrativ od pregled. So bebuska se e vo red, potvrdivme, devojce e. ubavo napreduva, momentalno tezime 328 gr. Od utre sme tocno 20 nedeli. Uste 8 nedeli i ke zdivnam malku. Napredna e medicinata deneska, si davam nadez. Doktorkata e sigurna so ovoj pritisok ke treba da se intervenira pred vreme. Vo 28ma da primam inekcija za da sozreat bubrezite na bebeto. Posle sto i da se sluci,da se intervenira odma. Od utre ke gi sobirame site rezultati povtorno. Da vidam samo koga ima sloboden termin za Holter, toa me maci. Pa ke odeme vo remedika na ginekolog i nefrolog. So negativnosti pocnav odma, kako i sekogas. Sto da pravam. Toa e, si davam nadez, na kraj se ke ispadne kako sto treba.....
Притисокот низок се напив кафе , лимон цеден крена сега ми помина глата ама сум омалКсана од цела ноќ највероватно и чуствувам болка кај папокот леле ќе се распаднам такво чуство имам
Мене нон стоп ми станува зависи како е свртено бебето не е страшно јас пијам утрогестан плус оти еднаш имав контакции но тврт ми е често
Ја мразам кај себе таа особина „јас можам да издржам“. Се натегам од денес утре ќе земам боледување, и пак секое сабајле како попче со кесата во џеб правец на работа. Некогаш повраќам, некогаш не, едно само е сигурно, едвај издржувам да не подивам како хормониве и да ги отерам безобразниве колешки кај што не треба. Ајт нема везе. Четврток е денот. На преглед сум. Бебињава ги осеќам понекогаш и многу ме радуваат. Имајте убав ден мамички
Zdravo na site mesinja,kako ste?Jas se mislam cel den kolku dolgo go nemam videno bebuska ,pred eden mesecse mislam nesto ne e vo red ,a na kontrola duri drugata nedela kako ke izdzam do togas,inace sum 17 ned od denes