Lugje kako da me fatila nekoja spavakja bolest. Veke edna nedela samo mi se spie, drugo nisto ne mi se pravi. Mi se pojavija I grcevi vo nozete, magnezium pijam nautro I navecer I nisto ne pomaga. So bebuska si terame 21 nedela srce moe si mrda si pravi zurki vnatre. Go obozavam momentot koga mrda <3
Koga pocnavte da gi cuvstvuvate tie kako bolki od sirenja na matkata? Koga se slucuva toa? Ne znam dali ova sto go cuvstvuva e toa....
Dali pred bremenost ste pravele Torch ispituvanje ? Jas deneska bev vo institut za javno zdravje pravev vo 12 nedela prvpat dosega nikoj mi nemase spomnato, tamu me prasaa dali imam praveno pred bremenost ?
И што осеќаш? Ме интересира бидејќи и јас осеќам повремени бодежи, болки некои краткотрајни и сл. Не знам дали има нешто врска тоа...
drushki ne se plashete. trnenje bocki podnoslivi bolki grchevi e sosema normalno vo rana bremenost. magnezium i b komplex pomaga vo opushtanje a matkata mora da se pripremi i za zal ne moze toa da pomine bez da osetime. dur ne se pregolemi bolki ne e nishto strashno. jas gi ignorirav skroz i pomina i toa.
Jas redovno brisevi i pap proveruvam ama nikoj dosega ne mi spomnal za Torch voopsto ne ni znaev za ova ispituvanje, a ako ne me upati ginekolog od kade da znam
Мене никој неме упати,читав мислења на членки што правеле испитувања после спонтан и си побарав сама од матичниот упат.
Муабетот ми беше, не знам дали сте разговарале на оваа тема, дали оргазам може да штети на плодот? Пример секому може во сон да му се случи и сл.
Не штети, има доста пишувано на оваа тема тука , дека оргазам во сон за време бременост е честа и нормална појава.
Друшки мои мили,немам време да ве читам ама многу ми фалите.Се надевам дека сте добри,дека растете и уживате. Ние сме веќе добри,се навикнуваме на нова ситуација полека
Срцка моја, да знаеш дека ептен ми недостигаш...Пишувај кога ке имаш време како е во новата ситуација, како се снаоѓаш со бебушот, оти на сите нас тука истото не чека .... Те гушкам силно