Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. bela-imela

bela-imela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    130
    Сабатини со тебе сме, само напред, без црни мисли, под надзор си и обиди се да се опуштиш колку можеш повеќе :*

На sabatini му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Katalea

Katalea Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    200
    Милааа можам да замислам низ што се поминуваш моментално, но мораш да најдеш начин и да се смириш малку за да си помогнеш и себеси и на бебувчето.. Господ е еден и верувам дека на крај се ке биде во ред. Тоа што е помала нека не те грижи, се родиле и многу помали бебувчиња и се било во ред. Пробај и најди мир, и слушај го докторите они знаат како треба. Ти посакувам се најубаво и со лесно да поминеш, и за брзо да си го гушкаш ангелчето. :* :*

3. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    ох душичке незнам што да ти кажам како да те смирам, биди храбра и мисли позитивно ќе биде се по ред, и мене ме фатија контракции во почеток на 7-ми месец ама ми се смирија по некое време, и јас бев испаничена и помислив на најлошото ама како што е господ никој не е. Верувај во него и тој ке ти даде сила да препродиш се. поздрав и ти посакувам што побрзо да излезеш од болница со добри резултати. :*

На sabatini и SimonaTino им се допаѓа ова.
  4. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Сабатини, Единствено и најдобро што можеш сега да направиш за себе и за бебчето е да си смирена и позитивна. Верувам дека се ќе биде ок, одмарај се и мисли само на убави работи. Ти праќам гушки, поздрави и многи позитивна енергија :*

На sabatini и loki.c9 им се допаѓа ова.
  5. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Vi blagodaram mnogu na podrskata i na prekrasnite utesitelni zborpvi no edvaj se smiruvam nesakm da placam pred mm zatoa sto veruvam deka i na nego mue tesko....probuvam da ne mislam na toa no i pri najmalata pomisla na bebcetp srceto mi se rasparcuva se molam da ne i e nesto ako treba mene neka mi bide samo taa da bide ziva i zdrava....dusata me boli za nea....se nadevam deka ke ima podobruvanja barem do maj da izdrzime zaedno......se izvinuvam na negativnosta znam deka mnogu idni majki citaat zatoa uzivajte si vo bremenosta zanemarete i cistenje i se ednoostavno uzivajte si go sekoj den sp vaseto milo vo mesete.....ve pozz
    Ke vi pisuvam pocesto bidejki tesko deka son ke me fati....

6. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Sabatini odmaraj mila sonot e dobar I za tebe I za bebeto
    Znam deka e lesno samo da se kaze,ama moras da bides jaka I smirena,sekoja negativna misla I stres stvara nova kontrakcija
    Drugarkami se porodi vo 8 mi mesec po greska na doktorite,otide devojcevo so kontrakcii I sibnaa diezepam inekcija,go uspaa bebeto ne mrdase dva dena,za toa vreme dobi isto 2 inekcii za zreenje na plodot I moraa da go vadat bebus carski
    Masala lepoticata posle 2 nedeli vo inkubator sega ima 2 godini I odlicno napreduva,a se rodi 1,600
    Bez grizi misli pozitivno...Nemora da znaci deka ke se porodis sega ako si otvorena 2 prsti moze I do kraj na 9 ti vaka da teras
    Ajde mislime na tebe ne si sama pozdravce do dvete

На ana.tinkerbell, sabatini и Vetruska им се допаѓа ова.
  7. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    sabatini пробај да се смириш мила тоа можи да придонесе бебушка да биде посмирена и подобра па се надеваме на позитивни резултати :inlove:

8. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Душичке гледам дека тука сме некаде со терминот, сакам да ти го кажам истото што и девојките претходно ти го кажаа, лесно е да се каже да останеш смирена но сакам да знаеш дека сите сме тука со тебе и ти даваме максимална поддршка ќе видиш дека се ќе биде во ред, мора да биде во ред само и ти сама треба да се веруваш во тоа само пробај да си смирена и да останеш позитивна тоа е најбитно и за тебе и за бебчето :*

9. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ooo мила колку си ти препласена!!! Опусти се,ќе биде се во ред, мисли позитивно, и моли се во себе да биде се во ред! Верувај дека Господ е милостив и нема да дозволи да и се случи било сто на твојата принцеза! ќе се молиме и сите ние за тебе, само ти обиди се колку мозес да се смирис! Па има многу многу случаи сто се родиле деца порано па се било потоа во ред, израснале прави и здрави! Ако си малку отворена незначи дека ќе се породис, одмарај и ќе биде се во ред! Мисли на добро, на лосото не му давај простор во твоите мисли....ајде со тебе сме и писувај ни како си :*

10. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    симонче па како си денес? ги среди алишта на бебчето? ајде да се спремаме полека :*

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  11. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    срцка ако ти е точен тикерот ти си веке 30 гн
    еве да те утешам и јас од 32 гн си бев отворена 2 см и си примив за зреење на плуката и мозокот инекции 2 на 12 часа и се молев на господ да поминат 72 часа да созрее бебето па тогаш и да се роди да не биде критичн аситуацијата ама мојата принцеза си поседи бајаѓи влегов во 9 го завшив 9 и изгурав 16 дена над термин па едвај ја натеравме да испадне
    не се коси не се нервирај се ке биде ок ке се смират контракциите и ке си годураш до 9 месец секој час во мешето на мам е добивка плус за бебето така да твое е да ги слушаш докторите да лежиш и станување само до вц
    од искуство да ти кажам нека ти донесат весници списанија книги за читање да се релаксираш малку известувај не од време на време како си позд

12. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Loki mila izginav denes so masinata za perenje :lol: ja pcujam cel den,perese od 11-15 :^)
    Prvo na 60 pa ostana prasak,ja pustiv na plavenje,pa na 30 samo so omeknuvac,zosto samo na prasak mirisaa,pa vodata neiscedena,pa na plavenje I susenje 15 me fati I dur gi pruzam 16 eden kup sitnurii: corapcinja,kapcinja,rakavicki kicmata ja ostaviv denes
    I na kraj pred zajdi sonce vo 18 gi sobrav,vlazni se visat po doma,sto da ti kazam patesestvie
    Pa utre koga ke stanam ako ima sonce pak ke gi pruzam da se dosusat pa ke peglam
    Maliov vo mesko epten go vozbudiv sega koga odmaram me ispotepa,a I kicma strasno me boli ne sum sposobna za nisto veke :tmi: :tmi:
    Ti mila uspea da sredis?

На loki.c9 и pepita82 им се допаѓа ова.
  13. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Sabatini јас поминав низ истото во седми месец добив болки , бев преплашена, знам дека ми ставија инекција дијазепам ,требаше да ме задржат ама јас инсистирав да се вратам дома мислам дека и бев некој сантим отворена само не ми кажаа ,дома лежев мирував неколку дена , и после терав до 40 недела , и се заврши како што треба ,мирувај ,во раце на докторите си сега они ке одлучат што е најдобро ,се секавам тогаш докторката на Гак се насмеа и ми вика ова ептен темпераментно бебе решило од сега да искача ама ке биде добро како и да е и навистина така беше , верувам дека и кај тебе ке биде се во ред и немој да плачеш ,напредни се денешниве бебушки се нешто пред време сакаат :) со тебе сме сите :* поздравче

На SimonaTino и sabatini им се допаѓа ова.
  14. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

Da mila tocen mie tikerot i jas sega cekam da ja primam 2rata inekcija za sozrevanje i se nadevam deka utre ke bide podobro....inaku nesmeam ni do wc da stanuvam radi sto sum na eden aparat priklucena i nemozam da otidam ne mue tolku dolg kabelot no kako i da e ne mi dozvoluvaat da stanuvam....se nadevam deka ke izdrzime barem do pocetokot na maj da vlezam vo 9ti a ako ne se nadevam deka ke bide se vo red....
    Taman se otarasiv od povrakanje do 5ti mesec taman se odmoriv i pocnav da uzivam vo bremenosta sega ova me snajde....i doktorkata mi rece deka sum imala sreka sto sum dosla zatoa sto pred dve godini pravev konizacija okolu 2 ili 3 santima mie otstraneto od vlezot na matkata i moze polesno da se lizne kako stp vikaat tuka...pomriticno bilo za tie koi ja imale taa operacija .....neznam kako da vi objasnam od sto imam strav ...ne od toa deka moze da se rodi porano nego od toa sto ke go vidam...taka mala krevka kilce tezi .....srce me boli koga ke si pomislam deka mozebi ke i skratam normalno rastenje vo meseto....se custvuvam vinovna ....tolku vreme cekavme bebce i sega koga e tuka jas nemlzam da ja iznosam.....nesakam da placam i da ;( se se nerviram znam deka i bebceto oseka se no ednostavno bolim mnogu....

15. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    јас ги перев на 40 поради кебето од дормео ми беше страв да ставам на повеќе да не се упропасти пошто е 100 % микрофибер, ставив малку омекшивач и супер се испраа и сонцето го фатив се исушија, е утре ке ги пеглам денес неможев кичмата ме боли и препони одвај се движам а за нозете да не ги спомнувам подобро отечени ми се како пингвин одам. хехехехех :* Форко, Пепита кај сте вие? Ве нема нешто ...

16. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Eeeee ti super si pomina xaxaxaxa jas 4 pati perev,2 pruzav I utre uste ednas :) ova samo na mene moze da mi se desi

На loki.c9 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    јас и денес го промашив денов за перење :P а од утре се расипува времето ,ама не можев бебчево цел ден боксира и си викам да не правам некој големи зафати и одвај се движев ова изгледа дека во 9ти влегувам :?: ке почекаат врекиве уште некој ден на сестра ми изгледа ,денес беше зафатена ,ама кај и да е морам како на глава да ми висат , Симона ти ги собираше пред зајдисонце има врска тоа нешто ?

18. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    сабатини ова што ти го пишав погоре ми е искуство од втората бременост со керката а во првата срцка без никаква контракција без никакво крваренје се породив во 33 гн без инекции за созревање па бебето беше 1900гр си поседи 1 месец во инкубатор и си додје дома така да ги имам осетено и двете страни на оваа паричка не се нервирај како епишано така ке биде ам мислам дек аке бидеш добро битно е да издржиш 72 часа после 2 инекција земај списание или книг аи пушти мозок на пасење
    сега имаш контракции сеуште што вика цтг апаратот што си врзана со него на стомак????
    ако сакашнешто можеш у во лп да ме прашаш :*

19. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Toa so alistata i zajdisonceto i mene me interesira.Jas koga gi perev prv pat alistencata ne gi sobrav vecerta,tuku sabajleto. :?:

20. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Eva mila sega ne sum na ctg sega sum na toj aparatot so infuzija za sozrevanje na plucata na bebusko i kade i da e treba da mi ja stavam i 2rata....okolu 10 casa i nesto istekuva edna 4.5 ml na h a cela e 50 ml...
    Inaku pritisok sega nemam tolku mnogu i bebceto preeska pretase celo vreme sega valjda odmara ama vazno spremna e za izleguvanje so glavceto e navlezena yocno kade treba....oh makickiii ama ke te poslusam i ke si legnam sega nema da mislam pa ke pisam utre so novi rezultati sto i kako.....ti blagodaram od srce .....