И мене ме болат многу, со син ми кога бев бремена не ме болеа колку што се сеќавам. Сега исто така за разлика од првата бременост пупките ми станаа и потемни. Со син ми само папокот ми потемне. Не знам ни јас што да им правам за да не ме болат толку.
Decki pisav pogore no nikoj ne mi odgovori. mnogu sum isplasena, ova so zgolemena plodova voda, sakam da odam i vo remedika utre da me vidat ama nemam zakazno, neznam kako ide tamu. do sega odam vo sistina na dezuvren i me primaat bez problem, ajde nekoj sto bil vo remedika neka mi kaze dali mozam posle 17h da otidam ke me primat li na pregled
I mene me bolat, mi se potemni a negde kako belcina imam ne znam kako da gi narecam. Za bolka mackam sekoj den posle tusiranje bekutan so neven - pavloviceva. Mi pominuva.
Utre popladne vo remedika e Dr Elena petrova,mnogu golem strucnjak bila za bremenost,taka mi kazaa,jas prv pat ke odam kaj najde,mislam deka Ako Nema mnogu pregledi ke Te primi,a I mnogu bila ljibezna doktorkata
Баш вчера на мајка ми и кажував за пупките дека ми се потемни. Ми рече дека и нејзините станале такви кога била бремена со мене и сестра ми. Јас со син ми кога бев бремена не ми беа вакви, а сега носам девојче. Ако има некаква врска полот со тоа, можеби и ти носиш девојче. Јас од пуста радозналост го правев тестот со содата. Интересни ми се тие одредувања на полот. Содата овој пат ми покажа точно, а со син ми не. Со син ми јадев благо како луда, а тоа ко демек било знак дека е девојче. Сега благо скоро ич не сакам, а носам девојче. Ги гледав и календарите за одредување на полот, е тие сите ми испаѓаат точни и за син ми и сега. Секако дека ништо од ова не е 100% сигуно, во многу случаеви дури и ехото знае да погреши, ама забавно е. Барем мене ми е.
Мене ми дoзвoли дoктoрoт вo 7 дми месец a пред тoa нефaрбснс шетав нo не гo ни прашав дaли смее вooпштo,сепак прaшaј ди гo
Јaс имав и зуење вo.ушите мислам oд времетo е нo.мене и притисокот ми паѓаше и сaмo мaсaшa oд пoчетoкoт дo сегa ме спасува ,еднaш вo 10 ден мaлку ме рaзмрдувaт,врaтoт,рaмењaтa
Мене ми се истo мнoгу темни брaдaвиците и се oкoлу нив ми пoтемнеa вo бременoстa a е мaшкo. Немa врскa сo пoлoт знaчи
A toa so soda kako se pravi? Da se zabavljam I jas malku Plus: pokraj sto mi se potemni epten mi se razdrazneti I stalno nabaabreni...valjda normalno e
Во една чашка ставаш сода бикарбона, во друга најдобро првата утринска мокрача. Ја ставаш мокрачата во чашката со содата. Ако се направи пена, како пиво значи машко е, ако нема пена и ништо не се случува девојче е. Пиши што испаднало
Мешиња денес бев на ЦТГ и на редовен преглед бидејќи сум 39 нед. и 3 дена. До сега 3 пати сум била на ЦТГ и ми се нема случено ова што четвртиов пат т.е. денес ми се случи. Чувствував толку јака болка што мислев десниот јајник ќе ми пукне, ми доаѓаше да вриснам. Ми поминуваа некои струи низ стомакот, мислев ќе ми прсне Се покажа дека имам мали контракции, но мене ми е чудно што таа болка само додека бев на ЦТГто ја почувствував. Можно ли е да предизвикува ЦТГто болки?! Навистина мн чудно. Од друга страна пак се чувствувам возбудена, бидејќи следен преглед ми закажа докторката во среда и ми рече среда или чет. ќе ме породи. Ќе излажам ако кажам дека не сум исплашена, но едвај го чекам моментот да го видам бебуш мој и да биде се' во најдобар ред
Контракции имаме постојано, само што на почеток не се болни и не се тие породилните. Јас месец дена пред да се породам на цтг имав редовни на 15 мин, без болка кои веројатно после некое време се губеле. Не верувам дека цгт може болка да ти предизвика, можеби лошо си легнала и не ти било пријатно. Во секој случај ситно броиш, без страв, храбро и наскоро да си се гушкаш со твоето сонце
Фала @Smizzy на поддршката Во врска со ЦТГто навистина ми беше чудно. Имав јака болка на јајникот и како линии ме сечеа на цел стомак. Се помрднував да најдам положба, и мене на памет ми дојде дека може лоша положба сум фатила, но болките ми поминуваа и пак ми доаѓаа, но не беа дефинитивно менструални болки, бидејќи јас во принцип страдам од јаки болки секогаш кога добивам и знам што се прави менструални болки. Ова беа ко болки кога сум преладена, ко да ме сече нешто, да ме пара, мислев ќе ми прсне стомакот и јајникот, струја ко да осеќав низ стомакот и кичмата Дури и изреагирав, реков што е ова, зашто ваква болка, ми вика сестрата контракции имаш...завршува ЦТГто јас ко нова, ништо не ме боли.