Mesinja kako ste jas odlicno od sabajle bev se vidov za posleden pat so bebusot na eho i go otvoriv porodilnoto Doktorkata mi kaza deka se e vo red postelkata e zrela 3 stepen i super sum so tezinata popravena 10 kg. E sega preostanuva da cekame da vidime kako ke pomine poragajot I uste nesto...nekoj lek protiv navlecenot na sladoled,praski i jagodi ? Jadam kolicinski i ne mozam da se nasitam
Хело и од мене Инаки, ова со содава заборавив да го направам со првата мокрача, толку ми се одеше во wc што скроз изумив. А btw која се смета за прва кога 100 пати станувам за во wc? Не може со некоја наредна сега?
I jas denes pravev, ama kontrakcii ic , a tuka sum kako tebe ) moze den dva plus ajde spremaj se ke bide denovive, normalno e da si vozbudena i jas sum a aber nemam @zajka1 kaj najde praski kazuvaj )))
I jas sum so bliznaci prviot skrining e 3900, a vtoriot e 5500 za bliznaci zosto na vtoriot neli gi gledaat organite, znam deka za edno bebe treba da e nesto poevtino zosto prasuvav kolku im e obicno eho mi rekoa za edno e 2100, a za bliznaci 3000 den
Za vo GAK bi ti ja preporacala Dr. Ana Daneva Markova. Premnogu posvetena na rabotata, i se detalno gleda i kazuva. I vo GAK site ja pocitucaat, samo najdobro ke slusnes za nea. Mene taa i ke me poragja pa ke spodelam iskustvo
Па најверојатно и кај мене ќе оди тоа така Отворена сум два прста и размекнато грло со мали контракции. Но бидејки сум договорена со докторката да ме пораѓа, таа ме планира во денови кога е на раб. во нејзина смена. Да не сум договорена, мислам ќе терам уште. Крајниот термин ми е во сабота. Утре ми закажа ако не е гужва да ме породи или задутре(бидејќи вчера во ГАК беше лудило од гужви, сите кревети полни, само критични ги задржуваа, а сите останати со над 5 прста отворени ги праќаа во Чаир). Така што сигурно и кај мене ќе оди со провокација порагајов. Ќе пишам што сум направила, може ќе ти помогнам, освен ако не се породиш ти пред мене. Со лесно и ти пуштам многу среќа, за брзо да им се радуваме на бебушите
Со лесно и на тебе мила, за скоро доаѓа моментот кој го чекавме девет месеци, конечно да си ги видиме бебушите. Немој да мислиш абер немаш, и јас мислев така вчера кога бев, и испадна од никакви болки да излезат мали контракции, а и вагинално сум била спремна за раѓање, што значи не секогаш се чувствува кога ни доаѓа моментот на раѓање. Со лесно и само да останеме позитивни
А има и во Рамстор, и праски и кајсии и цреши, што ти душа сака Само се изненадив за кајсиите, беа 350 ден. кг. Али ова беше пред 4, 5 дена. сега може се поевтинки. Но, нас трудничкиве цениве не ни значат ништо, се си пробуваме
Не да знае не се чувствува, мене докторот на контрола ми вика жено трчај во болница раѓаш. Пукнат водењак високо, отворена 4 прста, контракции до 100ка на 5 мин, јас гајле немав и ништо не осеќав
Можеш и директно на пораѓај, кога има гужви на ГАК така и прават, но не е правилно тоа. Навистина чим влезеш во деветти треба еднаш неделно да се прави цтг, од причина што ти може и да не осеќаш некоја непредвидена компликација. Освен контракции на цтг се гледаат и срцевите отчувања на бебето, што се и најбитни и доколку се забележи нешто одма те пораѓаат без да чекаш некакви болки или водењак да ти пукне, а на крај се да си излезе во ред, бидејќи веќе си во термин со самото тоа што си влезена во деветти
Јас пред една недела видов во веро кајсии, скапи беа, па викам ај понатаму ќе купам. Ама пусто секој ден си приспомнувам. Денес на нервозава што ме фати и кајсии и праски ќе купам 100 кила. Само кој ќе ми ги однесе до дома А цреши сабајле изедов едно кило (свеки ми набрала вчера - имаме дома цреша), сега ќе си каснам едно вегета стапче, после имам големо зелено јаболко. За вечера знам уште сега праски и кајсии
Прееска бев во Рамстор, во една кутија спакувани 5 кајсии, 70 денари Имаше и праски и лубеница, цените се жишка. Мм ме прашува, сакаш? Да му речев да, ќе ми купеше. Не давам толку пари, не се нормални со цениве.
Од сета храна што постои и што се би можело да и дојде на трудница на ум, тргнувајќи од нешто мрсничко и калорично, најдоброто е тоа што збориме за овошјеееее
@eleni27 а зошто не пиеш дополнителни витамини? Те јаде синчето, работата, а најмногу тие две душички во тебе што живеат. Незнам колку е доволна количината витамини внесена преку овошје и зеленчук. И не грижи се, ако ти се чувствуваш убаво не е ништо страшно