Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    1.361
    Дали е неопходно да се оди на цтг одкако ќе влеземе во 9ти или може со болки директно на пораѓај? :/

На Magis му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    Jas taka taka ama si jadam.. :/vo eden mesec 3 kila sum popraena:(

3. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Mesinja kako ste jas odlicno od sabajle bev se vidov za posleden pat so bebusot na eho i go otvoriv porodilnoto :) Doktorkata mi kaza deka se e vo red postelkata e zrela 3 stepen i super sum so tezinata popravena 10 kg. E sega preostanuva da cekame da vidime kako ke pomine poragajot :) I uste nesto...nekoj lek protiv navlecenot na sladoled,praski i jagodi ? Jadam kolicinski i ne mozam da se nasitam :D

На DigY, Magis, Smizzy и 5 други им се допаѓа ова.
  4. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Хело и од мене
    Инаки, ова со содава заборавив да го направам со првата мокрача, толку ми се одеше во wc што скроз изумив. А btw која се смета за прва кога 100 пати станувам за во wc? Не може со некоја наредна сега?

На Magis и LadyC им се допаѓа ова.
  5. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    I jas denes pravev, ama kontrakcii ic , a tuka sum kako tebe :)) moze den dva plus :) ajde spremaj se ke bide denovive, normalno e da si vozbudena i jas sum a aber nemam :lol:
    @zajka1 kaj najde praski kazuvaj :))))

Последна измена: 10 мај 2016
    На Magis, Lorins и S.Snezana им се допаѓа ова.
  6. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    I jas sum so bliznaci prviot skrining e 3900, a vtoriot e 5500 za bliznaci zosto na vtoriot neli gi gledaat organite, znam deka za edno bebe treba da e nesto poevtino zosto prasuvav kolku im e obicno eho mi rekoa za edno e 2100, a za bliznaci 3000 den

7. Magis

Magis Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2015
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    176
    Za vo GAK bi ti ja preporacala Dr. Ana Daneva Markova. Premnogu posvetena na rabotata, i se detalno gleda i kazuva. I vo GAK site ja pocitucaat, samo najdobro ke slusnes za nea. Mene taa i ke me poragja pa ke spodelam iskustvo :)

На eleni27 и LadyC им се допаѓа ова.
  8. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    мене првиот скрининг ми го наплати 2050, вториот 3900. Како им текне така...

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Magis

Magis Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2015
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    176
    Па најверојатно и кај мене ќе оди тоа така :) Отворена сум два прста и размекнато грло со мали контракции. Но бидејки сум договорена со докторката да ме пораѓа, таа ме планира во денови кога е на раб. во нејзина смена. Да не сум договорена, мислам ќе терам уште. Крајниот термин ми е во сабота. Утре ми закажа ако не е гужва да ме породи или задутре(бидејќи вчера во ГАК беше лудило од гужви, сите кревети полни, само критични ги задржуваа, а сите останати со над 5 прста отворени ги праќаа во Чаир). Така што сигурно и кај мене ќе оди со провокација порагајов. Ќе пишам што сум направила, може ќе ти помогнам, освен ако не се породиш ти пред мене. Со лесно и ти пуштам многу среќа, за брзо да им се радуваме на бебушите :*

На eleni27, bella24, Smizzy и 2 други им се допаѓа ова.
  10. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Ima vo piljarite 250 den kg prvo zemav 3-4 od strvost demek ama ne ostanav samo so tie :D

На DigY, eleni27 и Magis им се допаѓа ова.
  11. Magis

Magis Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2015
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    176
    Со лесно и на тебе мила, за скоро доаѓа моментот кој го чекавме девет месеци, конечно да си ги видиме бебушите. Немој да мислиш абер немаш, и јас мислев така вчера кога бев, и испадна од никакви болки да излезат мали контракции, а и вагинално сум била спремна за раѓање, што значи не секогаш се чувствува кога ни доаѓа моментот на раѓање. Со лесно и само да останеме позитивни :*

На zajka1, S.Snezana, Lorins и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Magis

Magis Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2015
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    176
    А има и во Рамстор, и праски и кајсии и цреши, што ти душа сака:lol: Само се изненадив за кајсиите, беа 350 ден. кг. Али ова беше пред 4, 5 дена. сега може се поевтинки. Но, нас трудничкиве цениве не ни значат ништо, се си пробуваме :lol:

На zajka1 и eleni27 им се допаѓа ова.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Не се поефтинки, завчера му реков на мешко "ти ќе почекаш за ова" зашто се уште 300 и нешто кило. :(

На Lorins и Magis им се допаѓа ова.
  14. Magis

Magis Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2015
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    176
    Цениве се лудило маичка ќе си купи човек со парите :lol:

На MADO, LadyC, S.Snezana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Не да знае не се чувствува, мене докторот на контрола ми вика жено трчај во болница раѓаш. Пукнат водењак високо, отворена 4 прста, контракции до 100ка на 5 мин, јас гајле немав и ништо не осеќав :)

На DigY, NanaMia, zajka1 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Magis

Magis Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2015
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    176
    Можеш и директно на пораѓај, кога има гужви на ГАК така и прават, но не е правилно тоа. Навистина чим влезеш во деветти треба еднаш неделно да се прави цтг, од причина што ти може и да не осеќаш некоја непредвидена компликација. Освен контракции на цтг се гледаат и срцевите отчувања на бебето, што се и најбитни и доколку се забележи нешто одма те пораѓаат без да чекаш некакви болки или водењак да ти пукне, а на крај се да си излезе во ред, бидејќи веќе си во термин со самото тоа што си влезена во деветти :)

На Irrepleceable, MADO, zajka1 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Јас пред една недела видов во веро кајсии, скапи беа, па викам ај понатаму ќе купам. Ама пусто секој ден си приспомнувам. Денес на нервозава што ме фати и кајсии и праски ќе купам 100 кила. Само кој ќе ми ги однесе до дома ;(
    А цреши сабајле изедов едно кило (свеки ми набрала вчера - имаме дома цреша), сега ќе си каснам едно вегета стапче, после имам големо зелено јаболко.
    За вечера знам уште сега праски и кајсии :D

На zajka1, Lorins, Magis и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Прееска бев во Рамстор, во една кутија спакувани 5 кајсии, 70 денари :)
    Имаше и праски и лубеница, цените се жишка.
    Мм ме прашува, сакаш? Да му речев да, ќе ми купеше. Не давам толку пари, не се нормални со цениве.

На kikin, S.Snezana, Magis и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Magis

Magis Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2015
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    176
    Од сета храна што постои и што се би можело да и дојде на трудница на ум, тргнувајќи од нешто мрсничко и калорично, најдоброто е тоа што збориме за овошјеееее :lol:

На Wanna.be.mum, Lorins, DigY и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    @eleni27 а зошто не пиеш дополнителни витамини? Те јаде синчето, работата, а најмногу тие две душички во тебе што живеат. Незнам колку е доволна количината витамини внесена преку овошје и зеленчук. И не грижи се, ако ти се чувствуваш убаво не е ништо страшно ;)

На eleni27 му/ѝ се допаѓа ова.