jas sum 17 ned pravev prv skrinig i priska ,merkite mi gi zede maticnoot a krv mi zemaja vo drzavna vo sk i tamu so se merkite od kaj doktorot bev.a sega za vtoriov mislev deka so upat se ide pak vo drzavna ,no doktorot mi rece nema potreba jas ke te pregledam kako i sekoj dr pregled sto te gledam,a vo sistina pravel nekoj kolku cini i se zakazuva ili kako?
Др.Сузана е мој матичен и искрено сум презадоволна. Првата бременост ја водев кај неа и толку е смирена тивка се што ќе ја прашаш ќе ти каже. Освен пофалби немам што да кажам.
@julia87 закажав во систина приватно, а инаку и матичниот ќе ме гледа на 4д ама си има човекот некоја пракса кога е 4д во прашање ги праќа пациентите и на второ мислење, не знам зошто.
jas sum od oh .. taka da za sk neka ti kazat drugive mesinja poso za nisto ne sum izvestena a kaj so bev oh privatno toj si e solen ama na svekrva mi i paga mislam deka 1 braced pa me zema kako svoe dete i ic ne mi zema sega si odam i vo drzavna ( vo struga si najdov mn jako doktorce i toj si go zemav kako maticen) i privatno si odam .... nema zijan od dve mislenja i po sigurno si se osekam poso se poveke gleam deka gluposti prat pa nekako i izgubiv verba vo doktorive nasi
И јас многу си сакам девојче ама еве второ маже носам и среќна сум, не би менувала ништо, само нека се здрави. Па здравје третото може женско инаку негде 13 недела ми кажа најверојатно е машко, а на следната контрола во 16 недела 100% се потврди и на тато слика му даде од гордоста на малото маже
Јас мислам дека порано можат да кажат за машко е зашто им се оформуваат маденцата и тоа ги издава мажињата уште во пораните недели. Како што ве читам во11, 12, 13 ви кажале на тие шо имате маженца. Ова само моја теорија од тука шо читам
Мешковчи јас еве чекам за контрола, ептен сум возбудена се надевам овој пат ке му го видиме фацичето на беби мој, последните 3 прегледи никако да му го видиме лицето значи е многу доле главчето дури зад срамната коска и со лицето е свртено кон предниот ѕид на постелката, така ми кажуваше докторот со лицето збрцано во постелката, и го прашувам нормално ли е вика да.. незнам сега како ќе биде имам некои 15 мин , да каснам чоколадце да го размрдам а?
Не мора да значи. Кај моево на првиот скрининг (бев 13+2) не му беа уште формирани и спуштени иако беше убаво наместено за да се види дали е машко или женско, па докторката ми кажа дека не гледа куре, ама не може да ми каже точно што е, затоа што е рано, оти јајценцата и курето можеле и подоцна да се создадат. Веќе во 18 недела дефинитивно ми кажа дека е машко. На прегледот пред вториов скрининг што го правев кај друг доктор, тој ми рече веројатно е машко, ама не може 100% да ми каже, оти папочната врвца му беше меѓу нозе. А вчера на скринингот ми потврдија дека е машко. А за првото, одма, уште во прво тромесечие ми кажаа. Така што, ако не ви кажат што е уште на првите прегледи, не мора да значи дека е девојче. Ама како што реков, најбитно е да е здраво и право.
Зависи од положбата на бебето и искуството на докторот, од полот не верувам, бидејќи штом не виси ништо тогаш е женско абе само да се здрави, јас за првото кога дознав дека е машко се исплакав, мислев нема да го сакам како што би сакала ќерка, па после плачев дека сум лоша мајка, абе будала жена и кога го родив видов само мое ДЕТЕ, живо здраво право, и најсреќна сум со него. За второво па дури и негде сакав да е машко бидејќи се ептен блиску па нека растат двајцата батковци заедно.
Мене уште 15 та ( тогаш отидов да бев и порано ке се видише мислам) матичната ми кажа и тоа со обично 2д ех, во 17 во систина ми потврдија, си имам сликички неколку со курето, си пишува куре на нив, куренце на мама
jas mislev kje prekjutam ama tesko. mn bocki imam dole. ne bocka cervixot mame mi ebava denes. @alisijad shto mislish? podnoslivi bocki se ama...
Zeni denes bev na prvo eho, go vidovme bebceto i slusnavme srceva akcija inaku sum 6 nedeli i 1 den, mi dadoa da ispitam d dimeri i hemostaza na transfuziologija vo 8-mi septemvri so prioriteten upat kazete mi do kolku saat ispituvaat, i dali ima guzva mnogu
Pa neznam koga se ispituvaat jas sum so in vitro i primam kleksani i aspin megjutoa mi se pojavi modrica na noga a ne pametam dali sum se udrila i zatoa ke ispitam za da vidime dali voopsto ke treba da se bockam so kleksani
Lele ke poludam vo Sistina mi izleze vo mokraca bakterija, odma napraviv i vo Avicena deneska gi zemav rezultatite nema nikakva bakterija i sega na koj da veruvam i sto da pravam. Zemav od maticnata upat i za mikrobiologija i tamu da napravam, sto mislite kade davaat najtocni rezultati ?