Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    286
    jas sum 17 ned pravev prv skrinig i priska ,merkite mi gi zede maticnoot a krv mi zemaja vo drzavna vo sk i tamu so se merkite od kaj doktorot bev.a sega za vtoriov mislev deka so upat se ide pak vo drzavna ,no doktorot mi rece nema potreba jas ke te pregledam kako i sekoj dr pregled sto te gledam,a vo sistina pravel nekoj kolku cini i se zakazuva ili kako?

2. redmama

redmama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    396
    Др.Сузана е мој матичен и искрено сум презадоволна. Првата бременост ја водев кај неа и толку е смирена тивка се што ќе ја прашаш ќе ти каже. Освен пофалби немам што да кажам.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  3. svami

svami Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    251
    @julia87 закажав во систина приватно, а инаку и матичниот ќе ме гледа на 4д ама си има човекот некоја пракса кога е 4д во прашање ги праќа пациентите и на второ мислење, не знам зошто.

4. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Не знам, 300 е ехо ама со сини картончиња.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ivo Na

Ivo Na Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    165
    jas sum od oh .. taka da za sk neka ti kazat drugive mesinja poso za nisto ne sum izvestena a kaj so bev oh privatno toj si e solen ama na svekrva mi i paga mislam deka 1 braced pa me zema kako svoe dete i ic ne mi zema sega si odam i vo drzavna ( vo struga si najdov mn jako doktorce i toj si go zemav kako maticen) i privatno si odam .... nema zijan od dve mislenja i po sigurno si se osekam poso se poveke gleam deka gluposti prat pa nekako i izgubiv verba vo doktorive nasi

На julia87 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. redmama

redmama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    396
    Извини ама ти наплаќаат ехо сега во бременост, нели е бесплатно за трудници или грешка сум?

7. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.036
    Допаѓања:
    9.536
    fala ti. kako i da e ne e vazno kolku e samo daj boze se da e ok :)

8. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    И јас многу си сакам девојче ама еве второ маже носам и среќна сум, не би менувала ништо, само нека се здрави. Па здравје третото може женско :D инаку негде 13 недела ми кажа најверојатно е машко, а на следната контрола во 16 недела 100% се потврди и на тато слика му даде од гордоста на малото маже :lol:

На Delfina15, mac.mac, S.Snezana и 3 други им се допаѓа ова.
  9. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Оооооо, наплаќаат и тоа како. :)

На redmama му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Јас мислам дека порано можат да кажат за машко е зашто им се оформуваат маденцата :) и тоа ги издава мажињата уште во пораните недели. Како што ве читам во11, 12, 13 ви кажале на тие шо имате маженца. Ова само моја теорија од тука шо читам :)

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    Мешковчи јас еве чекам за контрола, ептен сум возбудена се надевам овој пат ке му го видиме фацичето на беби мој, последните 3 прегледи никако да му го видиме лицето значи е многу доле главчето дури зад срамната коска и со лицето е свртено кон предниот ѕид на постелката, така ми кажуваше докторот со лицето збрцано во постелката, и го прашувам нормално ли е вика да.. незнам сега како ќе биде имам некои 15 мин , да каснам чоколадце да го размрдам а?

На Bebulleee, Lorins, zajka1 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.945
    Допаѓања:
    203.237
    Не мора да значи. Кај моево на првиот скрининг (бев 13+2) не му беа уште формирани и спуштени иако беше убаво наместено за да се види дали е машко или женско, па докторката ми кажа дека не гледа куре, ама не може да ми каже точно што е, затоа што е рано, оти јајценцата и курето можеле и подоцна да се создадат. Веќе во 18 недела дефинитивно ми кажа дека е машко. На прегледот пред вториов скрининг што го правев кај друг доктор, тој ми рече веројатно е машко, ама не може 100% да ми каже, оти папочната врвца му беше меѓу нозе. А вчера на скринингот ми потврдија дека е машко.
    А за првото, одма, уште во прво тромесечие ми кажаа. Така што, ако не ви кажат што е уште на првите прегледи, не мора да значи дека е девојче. Ама како што реков, најбитно е да е здраво и право.

На Delfina15, MADO, Bebulleee и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Зависи од положбата на бебето и искуството на докторот, од полот не верувам, бидејќи штом не виси ништо тогаш е женско :D абе само да се здрави, јас за првото кога дознав дека е машко се исплакав, мислев нема да го сакам како што би сакала ќерка, па после плачев дека сум лоша мајка, абе будала жена и кога го родив видов само мое ДЕТЕ, живо здраво право, и најсреќна сум со него. За второво па дури и негде сакав да е машко бидејќи се ептен блиску па нека растат двајцата батковци заедно. :)

На tanja manja, Bebulleee, S.Snezana и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Ми наплаќаат

15. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Мене уште 15 та ( тогаш отидов да бев и порано ке се видише мислам) матичната ми кажа и тоа со обично 2д ех, во 17 во систина ми потврдија, си имам сликички неколку со курето, си пишува куре на нив, куренце на мама :inlove:

На Bebulleee, Asiana, LadyC и 6 други им се допаѓа ова.
  16. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    jas mislev kje prekjutam ama tesko. mn bocki imam dole. ne bocka cervixot mame mi ebava denes. @alisijad shto mislish? podnoslivi bocki se ama...

17. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.149
    Допаѓања:
    911
    Zeni denes bev na prvo eho, go vidovme bebceto i slusnavme srceva akcija inaku sum 6 nedeli i 1 den, mi dadoa da ispitam d dimeri i hemostaza na transfuziologija vo 8-mi septemvri so prioriteten upat kazete mi do kolku saat ispituvaat, i dali ima guzva mnogu

На Smizzy, Lorins и LadyC им се допаѓа ова.
  18. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    А д димери на почеток се испитуваат? Јас тоа не сум правела...

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  19. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.149
    Допаѓања:
    911
    Pa neznam koga se ispituvaat jas sum so in vitro i primam kleksani i aspin megjutoa mi se pojavi modrica na noga a ne pametam dali sum se udrila i zatoa ke ispitam za da vidime dali voopsto ke treba da se bockam so kleksani

20. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Lele ke poludam vo Sistina mi izleze vo mokraca bakterija, odma napraviv i vo Avicena deneska gi zemav rezultatite nema nikakva bakterija i sega na koj da veruvam i sto da pravam. Zemav od maticnata upat i za mikrobiologija i tamu da napravam, sto mislite kade davaat najtocni rezultati ?