Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Здраво девојки! Еве ме и мене во групава :) :f:
    Ме интересира дали некоја од вас го правела 4Д скринингот кај др. Павле Димчев во Систина и какво е вашето искуство?
    Јас сум слушала многу пофалби за докторов, и ми закажа матичната одам кај него задутре :)
    Дали ви кажа пол? ^_^

2. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Ахам, тоа е друго значи има причина.
    Друшки, одам да свртам 2_3 круга околу зграда на дождов, намерно да дишнам воздух. Чаос

На Magis му/ѝ се допаѓа ова.
  3. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
  4. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Pepapa mene koga pocnaa da mi izleguvaat modrici po nozete ispadna deka e od aspirinot, vo Sistina dr.Gerasimova mi pravese ispituvanja za toa preku krvta da vidi od sto e ama ne hemostaza i d- dimer ama sepak e ubavo da ispitas da si vidis kako ti se dvizat

5. svami

svami Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    251
    @Lepaaa здраво и добредојде :hug:

јас бев еднаш кај него на обично ехо, супер е човекот, а на 4д ќе одам за 2 недели. мислам дека си во добри раце, за него само убави работи сум слушала. која недела си?

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Јас д-димери и хемостаза испитувам секој месец. Денеска ги испитував, зедов резултати добри се. 590 :)

Следната недела закажав холтер, голем проблем ми е притисокот. Се мислам уште кај кој Нефролог да закажам во ремедика. сега пијам 1000 мг на метил допа. Се качува повторно, ми препишаа диазепам ништо не помага.

Мене не ми е јасно само зошто ни собираат средна вредност на притисокот? Минатиот месец кога носев холтер така беше. Од притисок 160 со 100 и за 10 мин се симнува на 100 со 60 зема средна вредност, терапија успешна. После за 10 мин повторно нагло покачување, експлозија ми прави, губам рамнотежа. Терапија успешна , пациентот мртов. Не се смеам, многу сум сериозна.(facepalm)

Инаку мене вчера ми потврдија 100% дека е девојче. Се молам само се да помине како што треба, да се роди здраво и живо. Дали е девојче, или машко не ми е воошто важно.
    Мое дете, дел од мене. Моја душа.

На Magis и LadyC им се допаѓа ова.
  7. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    @svami спореден последен циклус 12та, меѓутоа јас имав не редовни цискуси и останата сум бремена покасно малце, па ќе видам сега на 4Д точно која недела сум, како и точен термин.
    Ти која недела си?

8. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.149
    Допаѓања:
    911
    Jas ke napravam i krvna slika obavezno, a kazete togas koga ke odam za ispituvanjata da mu recam na doktrot da mi dade izvestaj i za refundacija na kleksanite ili ne odi toa taka?

9. svami

svami Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    251
    19та, на скрининг ќе одам во 21ва.

10. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Pepapa treba da prasas dali izvestaite od tamu ke ti gi priznaat, znam deka od Klinika gi priznavaat treba da se rasprasas, on moze da ti dade izvestaj od sega pa natamu, neznam za prethodno

11. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
  12. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.149
    Допаѓања:
    911
    Ke prasam jas znam deka samo od privatni kliniki ne odobruvaat

13. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Кај мене изгледа не се покажаа точни тестовите.
    Јас 2 пати го направив тестот со сода, тогаш бев негде 14та недела и воопшто не пенеше,што значи женско. После неколку дена бев на контрола и матичната ми рече најверојатно е маженце. :)
    Го правев и тој со црвена зелка (пуста радозналост) :Dи тогаш испадна дека е женско.
    Скоро сум на контрола , се надевам 100% ќе може убаво да го види. :inlove:

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Јас пак овај тест со содата го имав читано како тест за откривање на бременост, дали си или не... :D
    И го правев :D си се лажеме... :D

На savana и kikin им се допаѓа ова.
  15. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.403
    Допаѓања:
    17.654
    Првиот пат кога ми се појавија такви болки беше пред еден месец и беа неподносливи. Вториот пат знаев што ме чека. Пиј магнезиум 2 пати по 250 мг и утрогестан, кој е поддршка а и за опуштање и витамини кои ги пиеш. Мене плус ме бодеше кај вагиналниот отвор, внатре длабоко и стомакот ниско. Барај си позиција во која нема да те боли. И пожелно е да си отидеш кај матичната да ти го измери грлото. Мене др Лазарова на ГАК два пати успева да ми го измери со абдоминално ехо, имав среќа да не ми пика вагинална сонда.

Јас ги туркам последните денови од петти месец а здебелена сум едвај 2,5 кг, можеби 3. Да ме погледнеш од позади ќе речеш која е манекенкава :D. Се што имав сало по раце, стомак, нозе, ми се стопи, ма какви перничиња, тоа се израмни сега само се шири и оптегнува, стомакот си расте.А си јадам не дека не, 3 пати дневно морам да јадам и свашта јадам и здраво и нездраво. Мислам дека и регулирањето на шеќерот си го прави своето.
    Инаку направив два втори скрининга, двата беа приближни и во ред. На овој на ГАК им ги видов фацичките, ама беа мали, мили, устиња малецки...:inlove:
    Ме нервира само што од време на време имам некој слаб бел исцедок, а на последната уринокултура немаше ништо, само имав еритроцити во урината и тоа не знам што значи.
    А крвната слика имаше некои отстапувања кај леукоцити, еритроцити итн. ама на линкот кај што си ги проверуваме референтните вредности видов дека тоа било во граници на нормала, џабе се нервирав.

На Bebulleee, eleni27, DigY и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    @Abeja 2,5кг 5 месец и ако не се лажам близнаци?:o Браво жено, секоја чест, продолжи си така :clap::handshake:
    @wings и кај тебе се две? :)

Последна измена: 10 мај 2016
    На eleni27 и Abeja им се допаѓа ова.
  17. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Јас мислев мојата килажа е топ (4кг-22+2 недела) ама @Abeja ме шие 8)
    А како тоа последни денови од 5ти,ти си понапред од мене а јас рачунам дека сега влегов во 6ти од 22ра, и на нет се такви табелите.
    Дали се машко и женско близначињата,што искочи на крај?

На Abeja и Smizzy им се допаѓа ова.
  18. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    A zosto sakas da pravis proteinski status? Imas nekoi indikacii za toa? Super sto sve bese vo red na skrining ;)

19. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    se smirija :)

На Magis, Jagoda123, Asiana и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    I jas pravev skrininzi na GAK i prviot i vtoriot me gledale po 40 minuti, epten sum zadovolna od pregledi i kolku detalno gi napravile. Seuste idam sekoja treta nedela kaj Dr Adela, vtoriot skrining mi pravese Dr Livrinova.

На eleni27 му/ѝ се допаѓа ова.