Изминатите денови и јас имам зголемен апетит. Т.е конкретно за благо. По цела ден внимавам, не гладувам, гледам да се држам до тој режим што ме советуваат докторите. Навечер имам голема потреба за благо, и знам да си каснам нешто. Мајка ми секој ден прави некои вкусни колачи, викам ке се преселам, готово. Многу брзо качувам на тежина, метаболизам бавен, оф мајче. Килограми се нижат, Иако не се многу досега медицински според табели, за мене е многу. Многу смета на притисок, да не ми ја отежни и тоа целата ситуација. Можеби за некои премногу мислам на него, ама не е воопшто така. Само сакам да внимавам, го контролирам редовно. Со 1000 мг се качува повторно. Губам рамнотежа. Порано Исто како @Annath , малку да ми се покачи притисокот го осеќав. Сега го мерам 140, 150... и немам никакви главоболки. Имам проблем кога ми паѓа наеднаш од многу висок, па низок. Губам рамнотежа, ми се лоши, едвај функционирам. За 10 дена сум на скрининг. Ќе видеме како ќе биде до тогаш. Матичната е убедена дека ќе треба да се интервенира порано, во 28 недела да се ставе инекција за бубрезите на бебето, што и да дојде да се интервенира одма. Се плаши сега бидејќи плодот ќе расте, ќе притиска, плус жештини, тешко ќе биде со притисокот. Да го направам холтерот ке одам и по второ мислење, во ремедика. До сега, мојава докторката се покажа супер, ми посветува големо внимание, и обичен преглед и трае по 30 минути. Сега сум 20 недели. Јас искрено се плашам, можеби нешто сум напишала веќе од горенаведеното во изминативе постови, можеби ке ми олесни, пишувајќи го она што го мислам во моментот. Колку сум силна, толку сум ранлива. Се плашам и во исто време сум Храбра. Не е едноставно во секој случај, повторно викам, да поминат уште 8 недели, ќе здивнам малку. Напредна е медицината денес, ќе бидеме добро и ја и бебето. Понекогаш ми се вртат и црни мисли, а што ако не биде така? Што ако нешто тргне наопаку? ... Некогаш викам, не знае никогаш... може и до термин ќе издржеме. Е таква сум јас. Полна глава прашања без одговори. Постојано сум на лап топ-телефон и читам за притисок, предвремен пораѓај и тд.... Некогаш се нервирам и исклучувам, велам не читам повеке. Дополнително си го оптеретувам мозокот. И јас не се разбирам, не очекувам никој и да ме разбере. Се извинувам за долгите постови. Јас да се искажам, така ми е полесно.
ja kratka ke bidam se napukav blago, otspav. 3 saati, setnav pola saat. vecerav i kaj i da e pak ke si legnam. dobra nokj drushki
Znaes kako velat na hrabrite im pagaat onie poteskite zadaci ako vaka smee da se tera, so ovaj pritisok ako ne e za tebe opasno togas jas sum ubedena ke izdrzis i podolgo , ne se mnogu, odmaraj,pij apcinja, begaj od zeskoto i ke ja donosis lepoticata Jadi si kilogramite ke se namalat, do tamu da ne mu smeta na pritisokot, davaj mu na dusickata i ako veke citas, citaj korisno nesto ili udri mu na romance nekoe, moja prijatelka so pritisok i pred i za vreme na bremenost donese na svet bliznaci vo 30 i nekoja nedela
Добро утро Кој е спанко сега? Изгледа толку сум наспана последниве денови што цела ноќ ме можам да спијам. Еве сега пред алармот 2 саати сум будна. Имајте убав ден!
Добро утро и од мене. Полека во кревет се освестувам и не ми се станува. Можам да спијам без проблем уште... Убав ден мили мами.
Decki ne se falete deka ste ranobudni jas od 5 sum razbudena nemozam da zaspijam a mi se spie mi se place. Mm go isprativ na rab i sega cel krevet e samo moj, se tegnam te levo te desno.
zdravo meskovci.....jas nikako nemozev da se uklucam na sajtov denovive neznam sto bese problemov.....kako ste sto ima novo......pocnaa li majskite bebcina?jas uste dve nedeli do krajniot rok.......edvaj cekam da si go vidam bebuskoto.....pozzz i so lesno
Добро утро и оф мене.Ѓоже да кажам дека оваа вечер солидно де наспав можам уште ама ме страв да не дежурам вечер пак.Доста е треба да ги испереме и испегламе новите алиштенца за бебушот Па ајде сподечете искуства каков прашок и омекнувач користете.имајте прекрасен ден
Да не правам лиги, ама одам чикен од седмица да доручкувам. Значи или не јадам или кога гнетам крај ми нема!
Fala ti mnogu, megjutoa kaj mene e drug problem jas do sega imam primeno 30 kleksani prepisani od ginekolog, utre ke odam na transfuziolog prv pat i neznam dali moze da mi dade izvestaj za veke primenite inekcii, ako ne da sme zivi i zdravi, da bide se drugo dobro pa pari ke zarabotime
Здраво, не знам дали ми е за тука прашањето, ама ме интересира од хигиенски прибор за бебе што се е потребно?
Mислам во „мајчински“ можат да ти помогнат повеќе )) http://forum.femina.mk/threads/Мајчински-муабети.25651/
Денеска е веридбата на сестра ми. Убав ден, весел. Детево кашла ли кашла. Нос му тече, правам инхакации, ставам капки во носето и се имам чувство дека ништо од тоа не делува и дека му е полошо. Наод на плуќа нема, а ни црвено грло. Крвна слика добра. Уфф.. Цуцкава си мрда кај мама во меше, поготово откако ќе се најадам. Штета што тој момент не можам сеуште да го споделам со син ми и мм. Мачнини веќе немам, барем така ми се чини, сепак уште не се осмелувам да земам лук и кромид. Ајвар пак мислам дека нема да сакам да видам ни откако ќе се породам. И така ви викам женски, помалата моја сестра е на прагот да стане жена, па понатака и мајка. А до вчера и се лутев што бара да и купат се што ми се свиѓа и мене, и се лутев и на мајка ми што не облекуваше како да сме јајца, бетер од близначки и што доаѓаше буквално на секој роденден на моите другарчиња заедно со мене. Лепенка дадина. Се лутев, ама секогаш и душата ја давав за нејзе. Посакувам да биде најсреќна. Убав ден мешиња!