Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Kalias мила јас го користам еуцеринот, и многу помага ама не го ставам на стомак зошто многу ме поти, а инаку е многу добар нема да зажалиш што си го порачала а и не се троши бргу јас на почетокот го купив еве сега сум 8ми месец па уште имам... :)
    Меу убав помин и убав ден и на сите останати :)

2. busavka88

busavka88 Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    7
    Мешиња како сте? Иако не пишувам често секој ден ги читам постовите :)
    Ми текна да ве прашам, дали е добро да се јаде сончоглед, семки такви работи сега во бременоста, зошто јас како си се научив филмче+сончоглед секоја вечер :) Дали е добро тоа или не? Јас некаде читнав дека е корисно ама сакам да слушнам и ваше мислење ;) Имајте убава и ладничка вечер, слатки соништа дури до утро ;)

3. Ubavica20

Ubavica20 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Koлку само ми е позитивен зборов меШиња :D со душа чекам да порасне и моето мешееее :lol:

На anule88 и busavka88 им се допаѓа ова.
  4. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Јас си јадам и гајле немам само помалку од обично пошто сега сум супер склона на дебелеење
    Иначе на преглед +2 кила не е лошо ама пак не е супер. Сега викендов ќе се опуштам па од понеделник пак на регулирана исхрана.
    Башка еве да се пожалам синоќа и јас се разбудив со грцеви во мускулите на листовите па денес зголемив внес на магнезиум.
    И то вие како сте :)

5. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    123
    Некаде прочитав дека кикиритките содржеле многу алергени состојки во себе и не било пожелно да се јадат во текот на бременоста зошто бебето на тој начин ќе било склоно кон добивање на алергии, колку е точно тоа не знам ама јас пробувам колку е можно да не ги јадам. Дали вие имате слушнато за ова ? Дали вистина е така или залудно не си јадам кикиритки?

6. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Кикирики не смее да се јадат, т.е. препорачливо е да се избегнуваат, ради алергии (мислам), а сончоглед, семки и сл работи кои содржат сол не се препорачливи зошто може да доведат до отоци, задржување на течност...

7. busavka88

busavka88 Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    7
    Фала за одговорите :)
    meU како си помина ти, денес беше во Грција така? се освежи ли малку

8. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Здраво и од мене труднички, денес е пак жешко и не знам како пак ќе се спие :worried:
    Јас го земав Еуцеринот против стрии и одма се намачкав па ќе видиме за резултати, за сега немам ниту една стрија ама нели се мачкаме да ги спречиме и дај Боже да не ми се појави ниту една до крајот.
    Ајде јас полека ќе одам да се спремам за нанкање, лека ноќ на сите и убави сништа :* |-)

9. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056

ууу не да сум се освежила, мераци. Абе море си е море, а и покрај вода е многу по друго, свежичко, дувка ветре, убавини невидени. :wasntme:
    Добра ноќ на сите, одам и јас да одморам , :lol: како да сум уморна од нешто :P

10. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    меу балзеси ти и јас утре одам на освежување ајде сега добра ви ноќ на сите позз

11. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Бре што сте мирни денеесс, глас не ви се слуша :lol:
    Се надевам уживате некаде покрај вода. Имајте убав ден, па пишете искуства од капење со бебушката во мешето. :)

12. busavka88

busavka88 Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    7
    Јас сум тука :D само досега се занимавав со чистење по дома а сега ке правам список на книги утре одам до библиотека да си земам нешто за читање :D

13. Mari-2011

Mari-2011 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    13
    Значи од 13-та недела не се препорачува свршување внатре? мене докторката не ме информираше, само ми кажа дека се треба да биде внимателно, и секако (не само за секс), туку и за други активности да се водиме според она што организмот го налага.. да не се форсира со ништо..

14. busavka88

busavka88 Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    7

Јас не го ни прашав докторот, сега сум веќе 10 недела и на пауза сме со мм :D

15. Mari-2011

Mari-2011 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    13
    инаку, да.. прв пат пишувам на форумов иако одамна сум член - повеќе читам и апсорбирам од искуствата на другите, иако секој организам е различен а со тоа и искуствата се различни, но понекогаш убаво е да се споделат... ;)

Многу рано на пауза бее.. :D

Последна измена од модератор: 8 април 2017
  16. busavka88

busavka88 Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    7
    хех од старт :D откако дознав дека сум бремена :D

јас сум малку паничарка па од се се плашам дан биде ова дан биде она, а и претходно пишав по 2 ипол години ова ми е прва бременост па можеби затоа сум ептен внимателна ептен се размазив и за за работа и за све :D

17. Mari-2011

Mari-2011 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    13
    Се се издржува (мислам за односите :) ) само со лес да биде бременоста и породувањето.. јас сум 13-та недела и секако фаќа паника одвреме-навреме, што како ќе биде, дали е се ок.. но само со позитивна мисла и енергија мислам дека нема да има проблеми :)

18. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Од 7 до 13та недела толку ми беше лошо секој ден во секој период на денот што само гледав кревет да фатам и со никого да не зборам а не па други активности.
    Затоа после 13та недела е друга приказна.

На busavka88 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. busavka88

busavka88 Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    7
    Јас засега немам никакви мачнини, ок ми е се :) се надевам цела бременост ќе си ја поминам вака :)
    Ми се допаѓа она што го кажа cecilia „Затоа после 13та недела е друга приказна.“ :D

20. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Еве ме и мене, малку се изгубив но таков е периодот. Денес си дојдов домче кај мене на ручек и многу ми е убаво. Сакав да ве прашам каде треба да направам тест за уреокултура?