Kalias мила јас го користам еуцеринот, и многу помага ама не го ставам на стомак зошто многу ме поти, а инаку е многу добар нема да зажалиш што си го порачала а и не се троши бргу јас на почетокот го купив еве сега сум 8ми месец па уште имам... Меу убав помин и убав ден и на сите останати
Мешиња како сте? Иако не пишувам често секој ден ги читам постовите Ми текна да ве прашам, дали е добро да се јаде сончоглед, семки такви работи сега во бременоста, зошто јас како си се научив филмче+сончоглед секоја вечер Дали е добро тоа или не? Јас некаде читнав дека е корисно ама сакам да слушнам и ваше мислење Имајте убава и ладничка вечер, слатки соништа дури до утро
Јас си јадам и гајле немам само помалку од обично пошто сега сум супер склона на дебелеење Иначе на преглед +2 кила не е лошо ама пак не е супер. Сега викендов ќе се опуштам па од понеделник пак на регулирана исхрана. Башка еве да се пожалам синоќа и јас се разбудив со грцеви во мускулите на листовите па денес зголемив внес на магнезиум. И то вие како сте
Некаде прочитав дека кикиритките содржеле многу алергени состојки во себе и не било пожелно да се јадат во текот на бременоста зошто бебето на тој начин ќе било склоно кон добивање на алергии, колку е точно тоа не знам ама јас пробувам колку е можно да не ги јадам. Дали вие имате слушнато за ова ? Дали вистина е така или залудно не си јадам кикиритки?
Кикирики не смее да се јадат, т.е. препорачливо е да се избегнуваат, ради алергии (мислам), а сончоглед, семки и сл работи кои содржат сол не се препорачливи зошто може да доведат до отоци, задржување на течност...
Здраво и од мене труднички, денес е пак жешко и не знам како пак ќе се спие Јас го земав Еуцеринот против стрии и одма се намачкав па ќе видиме за резултати, за сега немам ниту една стрија ама нели се мачкаме да ги спречиме и дај Боже да не ми се појави ниту една до крајот. Ајде јас полека ќе одам да се спремам за нанкање, лека ноќ на сите и убави сништа
ууу не да сум се освежила, мераци. Абе море си е море, а и покрај вода е многу по друго, свежичко, дувка ветре, убавини невидени. Добра ноќ на сите, одам и јас да одморам , како да сум уморна од нешто
Бре што сте мирни денеесс, глас не ви се слуша Се надевам уживате некаде покрај вода. Имајте убав ден, па пишете искуства од капење со бебушката во мешето.
Јас сум тука само досега се занимавав со чистење по дома а сега ке правам список на книги утре одам до библиотека да си земам нешто за читање
Значи од 13-та недела не се препорачува свршување внатре? мене докторката не ме информираше, само ми кажа дека се треба да биде внимателно, и секако (не само за секс), туку и за други активности да се водиме според она што организмот го налага.. да не се форсира со ништо..
инаку, да.. прв пат пишувам на форумов иако одамна сум член - повеќе читам и апсорбирам од искуствата на другите, иако секој организам е различен а со тоа и искуствата се различни, но понекогаш убаво е да се споделат... Многу рано на пауза бее..
хех од старт откако дознав дека сум бремена јас сум малку паничарка па од се се плашам дан биде ова дан биде она, а и претходно пишав по 2 ипол години ова ми е прва бременост па можеби затоа сум ептен внимателна ептен се размазив и за за работа и за све
Се се издржува (мислам за односите ) само со лес да биде бременоста и породувањето.. јас сум 13-та недела и секако фаќа паника одвреме-навреме, што како ќе биде, дали е се ок.. но само со позитивна мисла и енергија мислам дека нема да има проблеми
Од 7 до 13та недела толку ми беше лошо секој ден во секој период на денот што само гледав кревет да фатам и со никого да не зборам а не па други активности. Затоа после 13та недела е друга приказна.
Јас засега немам никакви мачнини, ок ми е се се надевам цела бременост ќе си ја поминам вака Ми се допаѓа она што го кажа cecilia „Затоа после 13та недела е друга приказна.“
Еве ме и мене, малку се изгубив но таков е периодот. Денес си дојдов домче кај мене на ручек и многу ми е убаво. Сакав да ве прашам каде треба да направам тест за уреокултура?