Epa pepitce neznam,sveki vika necinelo I za bebe do 40 dena taka pravevme... Ja slusam za tie raboti I so prvoto super pominav ni da place,nisto kako da nemase bebe Moze e do tie babini devettini ama raat mi bese dusata
Mamicki jas sakam da prasam Dali imate cueno déka kao ne bilo ubavo bebeto da se rodi na ist den kako I majkata? Mene kraen termin mi e 31vi Maj a na 28mi mi e rodenden I si bev radosna ama posle mi kazaa nekolku dusi kao ne bilo ubavo Neznam ti sto Ako se pogodi na ist den, kako I da e poubavo rodendenski podarok nema da dobijam sekako ke e okolu tie denovi Ako ne fati I juni ima sekakvi sueverija eve na primer ova so sobiranje alista pred zajdisonce ne go znaev izvinete na latinicava od mob. Pisuvam
I na mene ima sansa da ni se poklopi taka,mojot rodenden e pocetokot na april,a togas najverojatno i ke se porodam.Toa bi bilo prekrasen rodendenski podarok
Daaaaaa neli? Nema poubavo so mm se smeevme on vika da go gagavme taka nemase da se pogodi Samo eve kao ne bilo ubavo Neznam ti sto
сабатини инекциите за зреење на плуката и мозокот на бебето се ставаат во бутот на 12 часа пример сега у 1 и утре у 1 дента а тоа што примаш во систем ти се инекции за да ги запрат контракциите ке полежиш недела време и ке те пуштат кога ке се стабилизираат контракциите ако и во случај додје до предвремено не се плаши сега се многу напред со технологиите ке го пркнат бебчето али сега за сега е во мешето на мам и таму ке остане ајде сега легни си и спиј не мисли му требаш на беблето одморена и наспана за да се смири и тоа позд па те чекам утре ако си на гак кажи ми дали е таму сестра светле
не гледам никакви логичности во адетиве наши ,инаку знам за алишта собирање само ја прашав Симона пошто уште не сме породени нели тоа важи демек да не ги оставаме алиштата надвор ке сме немале млеко некако ми се живи глупости , инаку ѕверката моја си вриштеше по природа си е таква колку има врска јас што не почитував адети не ми се верува ( со свеки ке се степавме ) јас внеси ги таа изнесиги да не правеле пареа внатре и на крај ги оставав и по цела нок за родендениве ако се поклопат прв пат слушам, ама знам такви случаи исто си слават роденден и мајката и детето зиви здрави се ништо не им фали
дебељачиња ( дебељаче ме вика маж ми ) хехех какви пелени купивте за бебе? јас незнам какви да земам уште тоа ми остана да купам. Совет
I jas se uste nemam zemeno,a isto i kozmetika.Se dvoumam i nikako da se odlucam.Znam deka Pampersot e najdobar,ama ako go naucam od start na nego,ke treba da prodolzam i ponataka,a finansiski nema da izdrzam.Od kozmetikata nekako najveke mi se dopaga beccolino,baska ima prifatlivi ceni.
Dobro utro dragi moi prijatelki nema spienje za mene glava ke mi pukne..... Ej mila i jas mislev deka ke mi ja stavat na 12h taa za sozrevanjeto na plucata no sega prasav zosto ne dojdoa vo 4sabajle mi rekoa prvo na 24h potoa na 12...pojma nemam kako e vazno mie da e se vo red.....e sega so se odnesuva do ovaa infuzijata za kontrakciite da mi se soprat ke bidam celo vreme vrzana za nea seste ke bide 4,5ml na h...od tie mie vtora ovaa od sinoka dokaj 13h i ke dojdat da ja stavat tretata pa mi rekoa deka ako ima nekoi podobruvanja ke pocnat da je reduciraat t.e namaluvaat militrazata i ke gledaat spored toa....dobiv vtora inekcija za tromboza vo butovite da ne ja fata dodeka lezam .... Inaku za toa vo gak koja sestra e rado bi ti pomognala no mila jas sum vo Germanija ne sum vo sk.... Te pozzzz mnoguuuuu i tebe i site tie sinoka koi se obidoa na nekoj nacin da me utesat navistina mi bese potrebno......
Сабатини мила, ти ја пуштам целата среќа Биди храбра, дедо Боже е со вас Со тебе сме! Штом си во Германија ич гајле да си немаш.Јас мислев во рацете на овие нашиве си Се ќе биде во ред
Ti blagodaram forko se nadevam mila se ke e vo red....a taman si misles ke si setam so meseto taman pocna da mi se poznava ....no sega ke moram da lezam i nedelite vo lezenje da gi brojam no kako i da e manje bitno za mene samo cucata da mie dobro....kako e tvojata cucka se tepa li so tebe hahhaha....
Лежи си Сабатини, ич да не ти е гајле! Ќе се шеткаш после со бебчето, немора и со мешето! Се ќе помине и ќе биде во ред. Мајка ми кога беше бремена со брат ми лежеше од 2 месец. Еден месец беше во болница, еден месец дома и така наизменично. Го носеше многу ниско, доби контракции во 5-ти месец, па во 6-ти, и така се до пороѓај. Само да ти кажам дека го преноси, одвај со триста провокации го натеравме да искочи после, мажиште од скоро 5 кг! Најголемото бебе што го имаше видено докторот. Некоја бабица и имаше кажано да става облоги од бело вино на крпа па на стомакот и така цело време да ги менува. Го правеше тоа нон стоп, и убедена е дека тоа многу и помогна да го доноси. Пробај кога ќе одиш дома, ништо не те чини. Биди смирена и полна со позитивна енергија!
Hhaha dusicka bas super porasnato bebence veke...ti blagodaram mila ke probam za vinoto koga ke si odam doma se nadevam deka ke uspeam barem vo 9ti da vlezam posle ke odam sama vo bolnica me se prijam da ja rodam stom e spremna uste tolku rano za nadvor hahhaaa.....pozzzzzz
Dobro utro mamicki Kako ste mi sabajlevo jas sum zanikade beter stanav se mislam da idam do Lekar pak nese izdrzuva ovo site koski me bolat I muskuli
сабатини инекциите за зреење на плуката и мозокот на бебето се ставаат во бутот на 12 часа пример сега у 1 и утре у 1 дента а тоа што примаш во систем ти се инекции за да ги запрат контракциите ке полежиш недела време и ке те пуштат кога ке се стабилизираат контракциите ако и во случај додје до предвремено не се плаши сега се многу напред со технологиите ке го пркнат бебчето али сега за сега е во мешето на мам и таму ке остане ајде сега легни си и спиј не мисли му требаш на беблето одморена и наспана за да се смири и тоа позд па те чекам утре ако си на гак кажи ми дали е таму сестра светле[/quote] Dobro utro dragi moi prijatelki nema spienje za mene glava ke mi pukne..... Ej mila i jas mislev deka ke mi ja stavat na 12h taa za sozrevanjeto na plucata no sega prasav zosto ne dojdoa vo 4sabajle mi rekoa prvo na 24h potoa na 12...pojma nemam kako e vazno mie da e se vo red.....e sega so se odnesuva do ovaa infuzijata za kontrakciite da mi se soprat ke bidam celo vreme vrzana za nea seste ke bide 4,5ml na h...od tie mie vtora ovaa od sinoka dokaj 13h i ke dojdat da ja stavat tretata pa mi rekoa deka ako ima nekoi podobruvanja ke pocnat da je reduciraat t.e namaluvaat militrazata i ke gledaat spored toa....dobiv vtora inekcija za tromboza vo butovite da ne ja fata dodeka lezam .... Inaku za toa vo gak koja sestra e rado bi ti pomognala no mila jas sum vo Germanija ne sum vo sk.... Te pozzzz mnoguuuuu i tebe i site tie sinoka koi se obidoa na nekoj nacin da me utesat navistina mi bese potrebno......[/quote] сабатини лежи одмарај и уживкај секој нов ден е +и за тебе и за цуцата така да што повеке денови ја задржите во мешето ке биде подобро не се нервирај се ке биди а за лежењето ич да не му ја мислиш и јас ис излежав со мојата цуца ама дома си лежев до кај 6 си буцкав прогесетерони креветото дупк аму направив па во 33 пак се отворив и за дана крај ме пукне 42,6гн да се роди ти известувај не како и што се случува а јас сум овде те следам да знаеш и немој да потклекнуваш мораш да си силна
Моиве симтоми се хаос, не можам да најдам ни почеток ни крај. Прво пред неколку недели имав мачнини па преку ноќ се изчезна, па се до вчера се беше ок и вечерта си станав да повратам (прв пат после години и години повраќам). И потоа, како ништо да не било, пак се супер. Бог да чува.
Па лесно, не знам дали лесно? Пробувавме 9 месеци, ама не се замарав и не гледав ама ич за плодни денови, многу често мислам дека ги утнувавме и плус одма станував се миев и одев во вц. Не користев она „лежи, стави перница, не се миј одма, дигни нозе“ и сл. туку викав ај коа ќе сака ќе си се фати