Здраво мешлаци. Сакам да слушнам ваше мислење за мојава ситуација. Последна менструација ми беше на 2 август и според тоа сега сум 40 недела. Но плодот не беше појавен на ехо и со матичната почнавме да ги броиме неделите пд кога се појави, според мерките испаѓаше2 недели поназад. Ќе се пораѓам во Плодност и кога бев таму на контрола, мислејќи дека сум 36 недела, докторот ми вика абе каква 36та , ти си 38 недела и така си брои според менструација. Сега ми вика ако не се отвориш до петок ќе одиме со индуцирано породување со провокации. Дали некој вил во слична ситуација? Не знам што е попаметно, да ми стават во петок провокација, или да се водам по првичниот термин и да чекам.
Јас искрено не би одела со провокација до 40 недела има шанси да се отвориш и да се породиш природно , освен ако нема некои други показатели кои се кон тоа да те породи сега. Но и да си 36 и 38 секако си веќе во 9ти така да не му се секирај многу . Со лес
ајдеее со лесно и машалааа! Дај боже да си ги износиш до крај ! Имаме бајаги близначиња на форумов. Преслатки сте
Dobre dojde. Koja nedela si? So lesno!!!! Mnogu, mnogu bliznacinja Mislev sama ke ostanam, ama sega imam i drustvo za zurka
Форес правите со близнациве жени Инаку, открив за мачниниве многу убаво ми иде од кока кола. Еве до мене 2 литра на биро, ладна камен. А уз пат си зедов и чоко наполитанки на соко штарк - врв ми се!
Има. Би ти препорачала да прошеташ и да разгледаш зошто за истите креветчиња има различни цени. Јас количката и креветчето ги купив од една продавница во Ѓорче Петров на самата главна улица, по цена од 9500-креветче со четири фиоки и душек, и 8000 за количка со транспортер и торбица. Истиве работи ги видов на пластичарската улица за минимум 2-3000 ден.поскапи. Така да, не избрзувај и прошетај повеќе, за парите што можеш да ги "заштедиш" ќе му купиш друго нешто
Tie sto go pravea Tranguility testot, od kade vi zemaat krv od vena ? Dali e isto kako koga pravis krvna slika, me buni toa sto celo vreme spomnuvaa deka treba da se zeme fetalna krv ?
Abe mila krv od vena zemaat isto kako koga zemaat krv za ispituvanje ili pravenje krvna slika. Jas go pravev istiot test pred novata godina . Sreknoooooo
Se imam ptobano nisto ne pomaga dzabe najmnogu koga spijam na desna strana mi se slucva toa izgleda pricka negde bebeto i bukvalno skokam vo son se davam