Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ivo Na

Ivo Na Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    165
    fala vi MNOGU ke probam i ke vi kazam so kako .... imam zaprimeteno a kasnam lebce i moram posle cel den da imam kiselini i nistoo ne mi pomaga, pa eve cel den probno namesto lebce sum na dvopek i nemam kiselini ama cel den se osekam kako gladna.. edno vreme kisela voda mi pomagase sega mi nema spas

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. 5star

5star Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    25
    Здраво! Имам едно прашање. 27-ма недела сум и од вчера вечерта чувствувам дека бебушот е многу многу поактивен од претходно. Но она што ме загрижува е тоа што постојано клоца во долниот дел од стомакот, мислам дека ќе излезе во секој момент. Дури на моменти е и доста непријатно Можеби не е ништо, но се плашам бидејќи ниско го носам. Доколку имате некое слично искуство би сакала да споделите. Ви благодарам

3. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Mene cela bremenost mi e taka nema mesto za panika sekoj baska go nosi mene i meseto mi e dolu od koga samo komentiraat aaa to se spustilo meseto kaj da e a jas uste 7 mesec

На Lorins, zajka1 и Asiana им се допаѓа ова.
  4. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Koja nedela si ti?

5. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.036
    Допаѓања:
    9.536
    Dobar ti e. Do vremevo ke da e, i mene mi bese nizok pred malku pa kasnav blagicko

6. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    13+1

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  7. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Мене ми се јаде нешто благо уф. :( Мајка ми е виновна, секој ден прави некои вкусни колачи, Сега донесе, си заминав у друга соба, станав и си зедов една краставица.:worried:

Периодов многу сум стрвна, се обидувам да си поставам граници. Морам, не смеам. На ручек притисокот 170 ми дојде, пред 3 часа ми падна... бомба ми е главата.
    Почнав да земам овие два дена диазепам, редовно. Еднаш почнав и го прекинав. Некна докторката беше упорна да го земам еднаш дневно, да не си играм, да ме смире. Скептник сум за нив, незнам што да правам.

На се мислам, и на добро и на лошо, лоша мајка сум се чувствувам уште неродено бебето. :drunk:

Се немам мерено на вага одамна, утре ако ми текне. Стомачето ми рипна, се познава веке. Се навикнуваме едни на други. :lol:

Утре треба да одам кај тетка ми, нозе ме вракаат назад. Ставаат на маса се и сешто, од се ме тераат да пробам, да јадело бебето. Од се ако пробам, и нездраво плус 200 ке го качам. За мене си знам што е најдобро, ама не разбираат. Ке мислам нешто да се вадам. Лоша сум, знам.:devil:

8. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Само да ве поздравам и да ви посакам добра ноќ (waiting)

На Lorins, LadyC, S.Snezana и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.403
    Допаѓања:
    17.653
    Зошто мора да го правиш? Која возраст си? Нифти тестот не е веродостоен кај близнаци, така ми рече др Петрова а и читав за тоа. Ако нешто испадне проблем нема да знаеш од тој тест за кој плод се работи и пак ќе ти треба амниоцинтеза со две боцкања кај близнаци. Ако ти се добри мерките од скрининзи, не се оптеретувај многу и повеќе уживај.
    И почесто мери го грлото на матката, многу е важно особено кај близнаци.

На zajka1, Wanna.be.mum, eleni27 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Delfina15

Delfina15 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2015
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    417
    Kolku koshta i kade go pravat??

11. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Vo Sistina e 730 evra, na prviot skrinig se bese vo red, doktorkara moja rece da si razmislime zosto imam nad 35 godini, da mi go rekoa toa za bliznaci dokolku ne daj boze ima problem ne moze da se znae od koj bliznak e zosto se mesa DNK, no dokolku ispadne se vo red togas si miren, jas sum kaj dr. Gordana Petrovska ona vika jas ne bi amio kaj bliznaci, ova e samo za da se iskluci moznosta dokolku se e vo red, se informirav i jas mnogu pari se vo prasanje ama pa sakam da proveram

На Delfina15 и zajka1 им се допаѓа ова.
  12. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Dali tocno se napisani tuka nedelite so mesecite? Od 22 vleguvame vo 6ti?

Прикачени фајлови:

13. diablos

diablos Нов член

Се зачлени на:
    4 мај 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    4
    здраво мамички.Сакам да прашам дали се убави пре мама таблетите или предложете некои други за време на бременоста :)

На zajka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Magis

Magis Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2015
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    176
    Jas sum istata situacija. Po plod sum 39 i 6 dena, a po posledna menstruacija sum 41 i 3 dena. I kaj mene podocna se vide plodot i me racunaat po plodot. Se duri na ctg se e vo red i imas plodova voda ic ne se sekiraj. Eve tesi se so mene :) Mene utre ke me primat, nemam bolki, no na ctg pokazuva deka imam. Izgleda so provokacija ke me poragaat. Ke spodelam iskustvo, samo da sme zivi i zdravi i bebco i jas :)

На Stasija, Lorins, zajka1 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Nedelite si se brojat od 2 ri Avgust taka da ti si kako mene 40 ja zavrsivme :) ke se sretnime po hodnici kaj i da e :)

На Saraa, Lorins, zajka1 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Da ne e karlicno zastanato , mene taka mi bese koga klocase po besika so nozinjata i samo mockav , nekogas koga si sutirase besikata ubavo si bolese dolu :sweat:
    @anastasija mitic super ti e pritisokot vrtoglavicite si se od bremenosta

На anastasija mitic му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Magis

Magis Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2015
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    176
    Jas mislam od koga go videle plodot, mene taka me vodat, zatoa sto moze podocna da e ostanata trudna. Ne e kaj sekogo matematicki ovulacijata. Mene posledna menstruacija mi e 27.07, a me racunaat kako 08.08.
    So lesno i na tebe @Wanna.be.mum, i ti brois saati :*

На MADO, S.Snezana, Wanna.be.mum и 3 други им се допаѓа ова.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Ова рано добро утро. Од 3 ипол не можам да заспијам, се врткам , а после ќе плачам за сон на работа. Свашта.

На pepapa и Lorins им се допаѓа ова.
  19. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Добро утро и од мене мешиња.... Имајте убав ден :hai:

На S.Snezana, Delfina15 и Lorins им се допаѓа ова.
  20. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Добро утро и од мене. Бидна и веридбата, ја дадовме сестра ми. :D
    Вчера малку се исфорсирав. Имавме многу работа околу веридбата, навистина се изморив, а немав време ниту можност да одморам и да легнам малку.
    Мислам дека ноќеска како сум си легнала, така и сум заспала. Преморена.
    Бебушка почнав турбо да ја чувствувам дури откако ги испративме сватовите и малку седнав да одморам поопуштена.
    Син ми го оставивме на спиење кај баба и дедо, па еве денеска на раат барем до скоро си поспав. :)
    Одам сега во кујна да спремам појадок па да средувам куќа. Да го искористам времето корисно додека сум сама, зошто покасно ќе дојде ѕверчето мајкино.
    Убав ден мешлаци! :hug:

На zajka1, Bebulleee, S.Snezana и 6 други им се допаѓа ова.