Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. TheSecret

TheSecret Форумски идол

i jas na pocetokot jadev sve i svasta, sega vo treto tromesecie e povazno sto se jade zos sega se razvieni i samo na kilaza dobivaat. pa se obiduvam da jadam zdravo a i da eskiviram tuka e mm da mi butne nekoe ovosje vo usta so sila :shake:

DigY and LadyC like this.
  2. Offspring

Offspring Форумски идол

Мене ништо не ме тера да јадам. Се ми е бљак некако, никаков апетит немам. Сабајле бурек од најдобрата бурекчилница во градов кај што предходно можев да свиткам два ич ко ништо, сега ниеден цел неможев да дојадам. Мајонез дерев во се и во манџи ставав, сега неможам да го примирисам, пилешко бело ми мириса тешко, се ми е бљак само супи од кесичка варам и југурт со краставици. Незнам што ќе се прави вака.

3. butterfly*

butterfly* Популарен член

Eeee dusicki jas samo 3h sum spana,nez kako ke izdrzam na rabota,inaku od utre vleguvame vo 24nedela,mn emotivna sum sto placam i na preobrazba na zeni,snosti ko se svestiv zs placam sama si se smeev,od placki na smeski ajdee.Vie kako ste mi? Imajte ubav den :*

4. Abeja

Abeja Популарен член

Аааа таа рутина со барем едно јаболко пред спиење уште ја држам. А јас мислам дека здравата храна треба да се практикува особено на почеток а не на крај, бидејќи органите се развиваат на почетокот, после бебето само расте и се доразвива, моја логика ова.

Туку, жени, проблем бе, за по едно бебе има милион убави колички а за близнаци има многу ретко, и тоа некои летни без врска или едно до друго седишта а јас сакам едно зад друго па што се вртат едно спроти друго, треба надвор од границиве да барам, тука нема избор.

@Offspring и јас немав и немам некој голем апетит, не повраќав ама ми се гадеше од некоја храна. Јас па пилешко само можев од месо, телешкото ми мирисаше тешко. Ама сендвичи кај Вили си мавав поштено тој период.:D
    Сега нешто ги форсирам овие мајонез салати, руска, француска, пилешка

Bebulleee and Lorins like this.
  5. referentka

referentka Moderator Staff Member

Абеја, Ви кажаа ли какви се бебињата ? :inlove:

6. Asiana

Asiana Истакнат член

Сабајлево испитував скриен шеќер и после 14 часовното гладување си се почастив со бурекче со месо :D

zajka1, Bebulleee, only44you and 2 others like this.
  7. butterfly*

butterfly* Популарен член

Mila mene gin mi kaza deka zdravata hrana i sega e mn vazna,kolicinski ne bilo vazno,no bilo vazno da e zdrava.A i na bremenost po sedmici na tvoe bebe istoto go citav

Abeja likes this.
  8. Offspring

Offspring Форумски идол

Ма какви, јас порано само пилешко бело јадев од месо никакво друго сега ни него не го можам. Каква и да е храна само да ме натера ма јок ништо не ми се јаде а се осеќам дека сум гладна, ми свири стомаков и си викам греота за децата внатре наместо да им доставувам храна да се развиваат јас залак во уста неможам да ставам. И се што ќе се зготви ми смрди. И нездрава храна нека е ма што и да е само да не сум гладна не бре брате ништо не ме возбудува :D По два бурека дерев порано сега еден неможам да дојадам...

Abeja likes this.
  9. Lorins

Lorins Популарен член

Какви ти се резултатите?

10. only44you

only44you Популарен член

Odlicno... Uzivkaj sega :*

DigY likes this.
  11. DigY

DigY Популарен член

:* :* :*

only44you likes this.
  12. eleni27

eleni27 Популарен член

Најсреќна на свет :party:
    Двајца мушкарци у стомак, радости невидени.
    Бебчовците се супер, си одговараат според неделите, мама ослабела од повраќање.
    Оставив крв за приска, бев и на трансфузиолог за крвна група (ми го нема старото ливче), однесов и брисеви. А бе се направив. Сега еве си дојдов на работа, олабавена сум, па и не ми се гади.
    Го нападнав Бургер кинг (мислам јас најнездраво се хранам на форумов), па после сладолед :D
    Имајте убав ден трудници :hug::hug::hug:

LadyC, Magis, Delfina15 and 15 others like this.
  13. Smizzy

Smizzy Популарен член

@Abeja уште поздраво јаболкото ќе ти дојде од сабајле.
    Во последно време практикувам доручекот да ми е нешто овошно, а преку ден си јадам што сакам.
    Инаку за колички во право си поубави се оние каде бебињата се свртени едно кон друго, кога дознав дека сум бремена и јас гледав такви ама сега одлучив малото ќе ја користи старата количка, а за големиот ќе купиме најобична чадор систем, зошто ќе немаме простор.

14. wings

wings Популарен член

Мене не ми е убав денов.
    Метереопат сум и времево ме уништува(facepalm)
    Сабајле грч у нога,како сум викала греота маж ми,греота комшиите а и бебчо у стомак почна чудно да удира.
    Нели се фалев дека имам режим на исхрана, епа го прекршувам се почесто зошто необјасниво е колку ми се јаде(а не е дека не јадам доволно), посебно чоколади,теста,грицки...оф леле.
    @Abeja мене ми е фаворит оваа количка:D
    20160512_130450.jpg

Delfina15, MADO, S.Snezana and 3 others like this.
  15. Abeja

Abeja Популарен член

Па дааа, јас неколку пати пишав веќе, нешто слабо ме следиш :D, мушкарац и женска :inlove:

podravka, Delfina15, LadyC and 4 others like this.
  16. Stasija

Stasija Популарен член

Imas alf kids vo prilep, razgledaj se sto imaat na sajt najdov i tuka vo sk ama poskapo :)

17. BirMelek

BirMelek Популарен член

@LadyC Рано бе брисеви во 8-ма недела, на сиве мои брошури пишува 12-та до 14-та. А и докторите така ми рекоа:?: Нема врска...
    @eleni27 тројца мажи ќе имаш. Оди да те допре некој, тешко него ќе биде:D Дај израдувај ме која недела си што не ти се гади? Само бројам сирота(facepalm)

Delfina15, S.Snezana and LadyC like this.
  18. eleni27

eleni27 Популарен член

А бе денеска прв пат не ми се згади. Иначе 13+2 сум.
    Број го и маж ми. Четворица мажи :P
    Ќе научам и пиштоли да репетирам, коли да возам, се :D
    Брисеви и јас денеска правев. Се прават од 12 до 14та недела.

Delfina15, Annath, zajka1 and 7 others like this.
  19. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се мислев да го бројам и мт, ама и оваа заштита од тројца синови ти е доволна. И одлучив него да го сместам во оние што треба да му ја мислат. Нека му ја мисли па и мт дали ќе повиши тон, макар и на несакање:D:D:D
    Ви кажав дека изедов хот дог? Со 2 виршли да:nod: Ми се гади, ама кога сум гладна е полошо, па што ќе ми се гади од салата, нека ми се гади од хот дог;)

Magis, zajka1, DigY and 5 others like this.
  20. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Mesina aj da ve prasam ama ne e za tuka muabetov znam .. na krstevka sme so mazeto moe pokabeti za 2 nedeli da ne nosam pupina sandalki .. ili ?

Attached Files: