Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Тие недели нема да се многу пак ќе станеш и ќе се прчиш со мешето затоа што ти си јака мајка :*
    Ме тепа ми вика да ја поздравам другарка и што е кај тебе во мешето и да и пренесам дека се ќе биде во ред ;) Немој да се секираш срцко се ќе се среди :hug:

На sabatini, loki.c9 и SimonaTino им се допаѓа ова.
  2. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Sto se odnesuva za peleni imam 1 can bebe pola pakovce mi ostana od maliot tie ke gi iskoristam pa ke vidam
    Prvoto mnogu mi se isfrlase pa morav pamper orginal edni so belo pamukce najskapite da gi kupuvam 2-3 meseci ama skapo pusto mu gi smeniv so dajpers I sreka nisto ne se pojavi si gi koristev tie do kraj

3. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    За што збориш срцко? :lol:

На pepita82 и loki.c9 им се допаѓа ова.
  4. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Simona изгледа не е уште рассонета |-) хаха јас цела нок сонував дека ви ви пишувам тука на форумов :rofl:

На SimonaTino и Forko им се допаѓа ова.
  5. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    блазе си ти , јас пак цело време имам мачини и никако не можам да повратам ;(

6. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Смешки е :lol:
    Еј забегавме у последно време со форумов ко инвентари сме тука :)
    Баш на ануле88 и кажував дека сум ја сонувала и и се обракав со АНУЛЕ88 ко роботи некои :)
    Ај бе битно си се смееме,жалиме,дружиме...
    Јас стално си помислувам дека ај еден ден и ќе се собереме кафенце ќе си се напиеме.
    Ај на здравје :lol:

На anule88, bela-imela, SimonaTino и 2 други им се допаѓа ова.
  7. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    хехеех јас прашав за пелените :D нисте у току, ве немаше вчера поздравче :*

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Аааа :lol: Па реци бре да знамо :D
    Знаеш дека јас и пептита треба да сме у току :lol:

На SimonaTino, pepita82 и macence4 им се допаѓа ова.
  9. bela-imela

bela-imela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    130
    Сабатини мила а кажи ми имаш направено серклаж? те прашувам зошто рече дека си имала конизација. јас имав две конизации и во 18 недела превентивно ставив серклаж, па фала богу до сега се е ок со должината, а јас функционирам најнормално, дури смееме и односи со мм :lol: пу пу пу- морам да се поплукам :) а на тебе ти посакувам да издржиш заради цуцката во мешето :*

10. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

Srcka jas navistina bi sakala da ti odgovoram no ne bi znaela sto bidejki neznam sto e serklaz???
    Inaku jas nemav problemi za pdnosi t.e pa i dvapati do sega vo bremenosta sme imale so mm (mnogu e zalosliv nesaka hahaha) ata serklaz mislam deka go nemam....kako i da mojot ginekolog mi rece deka se e vo red i odnosi moze da imame ama nie i bez odnosi zaglavivme hahhaah cucka e spremna za da go vidi svetot se brza nekade hahahha....nemirno bebce ama ako eka e ziva i zdrava.....
    Mozes li da mi go objasnis procesot serklaz??? Ti blagodaram :*

11. bela-imela

bela-imela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    130
    ај на кратко да не те оптеретувам :) тоа е подврзување на грлото на матката(со некаков конец и се врти и се врзува во 2 јазола) и се прави мах. до 19 недела пред да почне да тежи плодот. се прави под општа анестезија и трае 15 минути со еден ден во болница заради инфузијата и следење на бременоста во првите 24 часа нормално. целта е да не дојде до предвремено отварање, зошто ако почнеш да се отвараш, нема затварање како во твојот случај. доколку се е во ред за природен пораѓај се вади амбулантски , ти става спекулум и со нозички го влече, а доколку пораѓајот е планиран царски мислам дента го вадат.

еј денес влагаме во 7 ми месец :clap: :inlove: 8)

Последна измена од модератор: 10 мај 2017
    На Vetruska, macence4, SimonaTino и 2 други им се допаѓа ова.
  12. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Јас за недела дена во 8ми, само си ги бројам деновиве :D си имам една интересна апликација на моб. I'm expecting се вика нешто слично на тикерчето тука и секој ден само пресметувам уште колку што како сеа во тој филм сум :D :D

На SimonaTino, sabatini, ecapereca и 2 други им се допаѓа ова.
  13. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Сабатини, немој да се плашиш, се ќе биде ок, и бебето и ти. Сакав да ти кажам мм во Германија се родил, на почеток од 8-ми месец, се поседел во инкубатор и еве го сега 193 см и 104 кг толкав голем, мажиште 8) . А камоли сега која е технологијата и искуствата и праксата на докторите, а посебно таму. Ич да не се секираш, остави се во Божји раце и ќе видиш дека се ќе си биде во најдобар ред. Многу гушкиња и бакнежчиња ти праќам и тебе и на бебенце!!! :hug: :hug: :* :* :inlove: :inlove:

Кога ќе стигнам и јас како вас да ги бројам деновите за седми, осми, девети месец, па уште колку до породување, па слатки болкички контракции кога се наближува време... ееее само си издишувам, моето требаше да се роди на Св.Василије Велики, баш неколку дена пред мојот роденден, ке ми беше најсреќниот роденден, а сега само ќе се присеќам, само тоа ми останува како полека се наближува месец мај, ќе го чекав се по радосна од ден на ден, а сега сум никаква... ништо не ми се фаќа по дома, алишта ми стојат по два дена на сушалка, уште еден ден чекаат свиткани да ги раскренам. Барем да забременев пак меѓувреме, а тоа уште ништо, прво се разболев, па некоја гадна кандида ми се појави, уффф... Можеби некој ќе се растажи на ова моиве глупости овде, се мислам дури и дали да го пуштам напишаново, или да го избришам еве веднаш. Немојте да се секирате за ништо, да се плашите ако нешто сомнително почувствувате, само радувајте се зашто сте навистина благословени со бебенцата во вас, и со сите пропратни моменти кои следуваат и во бременоста и после неа кога ќе си ги гушкате бепчињата и ќе си ги мирисате колку убаво мирисаат, најубавиот мирис на цел свет.

Последна измена од модератор: 10 мај 2017
    На SimonaTino, sabatini, Lori-30 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Мила Eca^pereca, не очајувај, не си единствена, не има многу сто ја водиме оваа борба за бебиња, но како и да е ќе дојде и насит час на среќа! ако не сме станале до сега, ќе станеме мамички некој ден во иднина, тоа е сигурно! Госпдод нема да не остави вечно да тезнееме за несто! мозеби не досло времето! Главата горе, гледај позитивно напред, на крај сите стануваат родители, и мајки, само некои порано, некои покасно, најбитно е сто Господ не не заборава и остава да страдаме вечно! Мозеби двете цртки се само на чекор од тебе, од мене, од другите,ание се нервираме и си отезнуваме! Јас верувам дека сите еден ден ќе бидеме мамички :inlove:

На anule88, lale24, pepita82 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Eto mila vidis jas pojma nemav za toa pa nikoj ne mi ni kaza ama toa e od kade bi znaela jas ako doktorot ne mi kaze....nema ve bilo pa proslo....jas deneska sum so nameleni kontrakcii i mozebi od utre ke mi ja namalat infuzijata od 4,5 na 3.0 ml i mi rekoa dela taka den dva ke probat so namalena infuzija za namaluvanje na kontrakciite i ako e se vo red ke mi dadat tabletki da gi pijam do 36 nedela (ako izdrzam do tamu de haah) ....koga ke pocnam so tabletite ke pocnat da me razdvizuvaatt po malku kako do wc i malku setnja valjda za da vidat dali ke se pojavat kontrakciite.sega me zagrizuva cucat moja ne mi pretka mnkgu ama pa na ctg e mnogu aktivna...srckata mamina si igra majtap so mama uste sega inatlace malo ....hhahaha veke sum pomirna i si rekov gospod da ne cuva poveke nea pa sto ke e neka e veruvam deka ke izleze na dobro.....

Inaku espereca mila nemoj da se razocaruvas gospod ke vi dade i na vas koga ke e vreme...kako gopsod sto e nikoj e e ...i nke se macevme godina ipol pa eve ne sega sakame da izlezeme mali mali....ke bide se vo red nemoj da si ja ma is dusickata i veruvaj deka vo zivototo se si ima vreme i pricina...te guskam i ti ja prakam celata srekicka da se izraduvas i ti.... :*
    I jas za nedela i nesto vleguvam vo 8mi haha i isto ja imam taa aplikacija i si se zanivam so nea....ajde ajde neka se mnozat na site nedelite pa da si gi docekame site bebcinjata vo race ......uste malku da izdrzam do pocetokot na maj pa posle e lesno sama ke se prijavam za raganje hahaah .....da ne ja macam cucata posto saka uste sega ....

Модератор: Не испраќајте две мислења едно по друго, користете го копчето редактирај за дополнување на постот и пишувајте на кирилица.

На bela-imela, ana.tinkerbell и ecapereca им се допаѓа ова.
  16. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Куклички сте ми сите бре, убавици мили тие, колку сте сите исполнети со милост и добрина се разлева од вашите зборови, се гледа дека ангелчиња носите и насекаде благосостојба ширите! :inlove:

И Сабатини душичка лежи на кревет со апарат со инфузија, а мене ме теши што од досада незнам што да правам, и Лори златна што се не направи да забремени. И ќе забремениш срцка, ќе видиш, и сите што чекате дај Боже да си дочекате, а сите што сте бременки да си ги родите здрави и живи бебињата слатки.

Сабатини, мило ми е што се подобрува ситуацијата, и мене ми олесна кога читам дека си порасположена. Ќе се роди среќичката твоја здрава и жива и на време и ќе расте голема голема. Господ и Мајчичка Богородичка сите нека ве чуваат и заштитат. :*

На Danni79, bela-imela, ana.tinkerbell и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Pa zatoa sme tuka da se tesime edna so druga zatoa sto poveketo minuvame niz nekoi raboti koi i ne bi si dozvolile sekomu da gi kazeme ...a i ponekogas ovakvote prijatelstva se najceneti i najodrzuvani.....
    Inaku mila moja se ke bide kako sto treba eheeeeee da znaev nekoi raboti koi sto gi znam sega nikogas nemase da se nerviram placam itn itn...a ti i lori i site drugi mamicki koi se vo iscekuvanje da zabremenat i site drugi koi cekat da se porodat ke bide koga e vreme hahha....nema nie koga sakame kako sakame i kade sakame....za se si ima plan i nase e samo da go sledime....lnag se site tuka samo kaj nekogo porano kaj nekogo pokasno....nasite angelcinja se za site tuka cekaat ....
    Zivotot dobiva smisla koga ke si gi osvarime sonovite zatoa mili mami ne se otkazuvajte zatoa sto kako sto velat kolku e potrnliv patoto tolku pogolema nagrada stoi na krajot....
    Si se zafilozifirav jas ....grb me boli od lezenje a zadnicata mi e mislam ko tepsija hahha
    Deneska koga me grabna edna taka porasnata sestra da me banja hahhaha mislite lesno e tuka da si vrzan za krevet hahahaha...sko pocna da me trie so tie krpickite mali haaha mislev ke me sine hahahha.....malku da se nasmeeme ....vi posakuvam ubava vecer

На ecapereca му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Охохо и бањкање паднало, ааа бравос, море нека те тинтраат и чуваат и негуваат, и полесно да ти поминува времето. Нека земе малку и луфа да ти направи пилинг, па може и масажа малку, а? Се шалам, ко што викаш ти и да се насмееме малку ;)

На sabatini му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Сабатини мислам дека вчера напиша тука дека ќе биде мамичка,а еве веќе 8 месеци изминале,ич немој да ми бидеш насекирана,биди си среќна и радосна да ја почувствува и малата радоста па да не ја брза мама за да ја донесе на свет...изгледа е нестрплива и таа да ве гушне вас,се ќе биде во ред,не се напрегај,без нервози и ќе видиш се ке си дојде во свое време...Поздравче и се најдобро!!! :*

На sabatini му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

Hahhaa ne tie losa idejata .....daleko od toa prekrasni se vo sekoe vreme se tuka za nas so se pomagaat jas imam sreka ovaa nedela mm da e tuka ne e na teren pa toj poveke me tintri no sega od ponedelnik ke sum samicka pa se ke e ostaveno na sestrite dodema ne pocnat pomalku da me stanuvaat na noze....

P.s. Se izvinuvam na moderatorite za kirilicata no ja nemam na mob ..... :?: