Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Da ve prasam pravev Torch vo Institut za javno zdravje mi rekoa nemale samo eden reagens veke mnogu podolgo vreme da ne znaete koj reagens e toa ?

2. Mimice

Mimice Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    92
    Мамички здраво... денеска бев на лекар и го видиовме бебушот...инаку сум 30 недела и ме интересира од вашето искуство дали е нормално да не може да се види полот на бебето. :?: значи еднаш ми кажуваат машко еднаш женско, а веќе е време да се спремам...а и гинекологот изгледа не ми е баш добар, дури денеска ме прати да проверувам скриен шеќер,крвна слика да правам и некои доплери на трансфузиологија за кои не ни може да ми даде упат...и како јас да одам?? :?:

3. Morenaa

Morenaa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    186
    @Mpopta јас забременив неколку дена после менструација (2 или 3 дена) :)

На Delfina15 и Mpopta им се допаѓа ова.
  4. Mpopta

Mpopta Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    34
    ke cekam da vidam sto ke se sluchuva sledniot mesec dali ke dobijam ako ne vi se prikluchuvam vo grupata ^_^ :*

На zajka1, Bebulleee, Lorins и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Morenaa

Morenaa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    186
    Ајде ќе те очекуваме (fingers):l:

6. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    hormonite i majcinskiot instikt ti rovarat po glavata. ete toa se slucuva. i e sosema zdravo i normalno :*

На julia87 и Delfina15 им се допаѓа ова.
  7. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Помагајте! Значи се осеќам како да ме згазил воз. Седам овде пред компјутеров куп документи пред мене, а ништо не гледам. Изгледа ми е паднат притисокот. Изедов едно јаболко, испив незнам ни јас колку вода, не сум гладна. Еве и кафе пијам сега.
    И плус, немам апетит со сила јадам леб и други работи, ми се чини од овошје и сладолед живеам.

8. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    @eleni27 за инстант кревање на притисок напиј се кока кола. Но исто очекувај видот да ти е заматен во бременоста, наводно било нормално и се регулира после.
    За апетитот не грижи се, сам ќе дојде за некоја недела кога ќе почнат бебињата да растат, сега погрижи се за себе и можеби ова ти е знак да го почнеш малце порано викендот:)

На Delfina15 и eleni27 им се допаѓа ова.
  9. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Herpes simplex.

10. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Уште да имав кока кола @Smizzy . Па да можев да го почнам порано викендот....
    Ми удри и на лошо расположение ова малку повеќе се изнервирав денеска, вчера многу се измалтретирав по лекариве наши чудесни, и ете ти се ми се собра на куп.
    Ќе преживеам ај :hai:

11. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Девојки, една чаша кока кола во ден валда не е штетно м?

Јас имам низок притисок и низок шеќер па превенирам со чаша кока кола дневно и почнав да чуствувам грижа на совест некако, да не му штетам на бебе. :^)
    Иначе кафе престанав да пијам, цугари пушев како турчин за да ги намалам на 5 дневно откако дознав дека сум бремена, па на крај ги откажав скроз откако го слушнавме :l: на бебе.

На Anaksunamoon, Lorins и NanaMia им се допаѓа ова.
  12. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    Stomacinja neli vi pisav pravev urinokultura vo Sistina mi izleze bakterija, napraviv i vo Avicena negativna, napraviv i mikrobiologija ispadna i tamu negetivna i sega sto da pravam mi dadoa pancev da pijam pet dena zaradi prviot rezultat?

13. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    286
    jas mislam deka ne e stetno ,i jas kokakola ne pijam ama zatoa pijam kafe,a cigari gi namaliv na 5 a pusev kutija pa moze i poveke(facepalm)

На Lepaaa и kikin им се допаѓа ова.
  14. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Јас мислам дека не е штетно чаша кока кола дневно. Би било штетно ако пиеш дволитарка дневно ама во мали количини не би требало да е штетно.
    Јас пак имам друг проблем. Мене ми е низок притисокот, и сфатив дека кога ми е низок јас уствари добро се осеќам, а кога ќе се покачи или кога ќе е нормален тогаш ми е лошо. Ова е и неврзано за бременоста и предходно кажувам.
    Јас кафенцето го смалив на едно дневно, тоа утринското само, цигарите ги имам оставено одамна.
    А еве читам и неможам да се начудам како во бременоста немате воља да ги оставите цигарите. Не осудувам ама пак и неможам да разберам, како?! За детето треба да си во состојба се да направиш, а не пак едни цигари да прекинеш. Јас цигарите ги прекинав поради сопругот кога се разболи и еве 2 ипол години немам запалено.

На Smizzy и Lepaaa им се допаѓа ова.
  15. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Casa koka kola ne e stetno voopsto, duri i preporaclivo e zanizok pritisok, slobodno pijte si. Jas kafe pijam isklucivo samo 3 vo 1 po edno do dve vo denot. Cigari... uffff... ne sum bila nekoj pusac prethodno najmnogu po 10 cigari dnevno pusev, sega edvaj edna vo denot palam, nekogas niedna.
    A be kajsiive vcera kupiv vo vero nikakov vkus nemaat, ama zatoa cena im nabile eheeeeee

На Smizzy, Lepaaa, DigY и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761

Срцка и јас имам низок, не пушам, не пијам кафе, ама кока кола од 0.5 на ден пијам обавезно зашто притисокот ми е 90/60 најчесто.
    Така да и јас се надевам не му штети. Јас додуша последнава недела се нездраво се хранам... :sweat::sweat::sweat:

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Не се труј ако ти испаднала негативна. Освен ако не осеќаш пецкање, болка при мокрење, чешање и сл. :)

На mimidjon му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Да не се фалам многу ама како влегов во трети месец живи луѓе јадам. Башка што се нервирам, башка и што не можам да трпам веќе никој, сите ќе ги отерам од нервоза. Многу сум нервозна и не знам како да си се исконтролирам... :(

На tanja manja, Morenaa и Delfina15 им се допаѓа ова.
  19. Twins02

Twins02 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    473
    LadyC nemam jas nikakva maka fala bogu nitu simptomi, se najnormalno, urinokultura onaka napraviv cisto za da proveram

20. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Б6 пиј ако не пиеш, ама џабе, мене ни тоа не ми помагаше. Сега е друго, смирена сум

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.