Da ve prasam pravev Torch vo Institut za javno zdravje mi rekoa nemale samo eden reagens veke mnogu podolgo vreme da ne znaete koj reagens e toa ?
Мамички здраво... денеска бев на лекар и го видиовме бебушот...инаку сум 30 недела и ме интересира од вашето искуство дали е нормално да не може да се види полот на бебето. значи еднаш ми кажуваат машко еднаш женско, а веќе е време да се спремам...а и гинекологот изгледа не ми е баш добар, дури денеска ме прати да проверувам скриен шеќер,крвна слика да правам и некои доплери на трансфузиологија за кои не ни може да ми даде упат...и како јас да одам??
ke cekam da vidam sto ke se sluchuva sledniot mesec dali ke dobijam ako ne vi se prikluchuvam vo grupata
hormonite i majcinskiot instikt ti rovarat po glavata. ete toa se slucuva. i e sosema zdravo i normalno
Помагајте! Значи се осеќам како да ме згазил воз. Седам овде пред компјутеров куп документи пред мене, а ништо не гледам. Изгледа ми е паднат притисокот. Изедов едно јаболко, испив незнам ни јас колку вода, не сум гладна. Еве и кафе пијам сега. И плус, немам апетит со сила јадам леб и други работи, ми се чини од овошје и сладолед живеам.
@eleni27 за инстант кревање на притисок напиј се кока кола. Но исто очекувај видот да ти е заматен во бременоста, наводно било нормално и се регулира после. За апетитот не грижи се, сам ќе дојде за некоја недела кога ќе почнат бебињата да растат, сега погрижи се за себе и можеби ова ти е знак да го почнеш малце порано викендот
Уште да имав кока кола @Smizzy . Па да можев да го почнам порано викендот.... Ми удри и на лошо расположение ова малку повеќе се изнервирав денеска, вчера многу се измалтретирав по лекариве наши чудесни, и ете ти се ми се собра на куп. Ќе преживеам ај
Девојки, една чаша кока кола во ден валда не е штетно м? Јас имам низок притисок и низок шеќер па превенирам со чаша кока кола дневно и почнав да чуствувам грижа на совест некако, да не му штетам на бебе. Иначе кафе престанав да пијам, цугари пушев како турчин за да ги намалам на 5 дневно откако дознав дека сум бремена, па на крај ги откажав скроз откако го слушнавме на бебе.
Stomacinja neli vi pisav pravev urinokultura vo Sistina mi izleze bakterija, napraviv i vo Avicena negativna, napraviv i mikrobiologija ispadna i tamu negetivna i sega sto da pravam mi dadoa pancev da pijam pet dena zaradi prviot rezultat?
jas mislam deka ne e stetno ,i jas kokakola ne pijam ama zatoa pijam kafe,a cigari gi namaliv na 5 a pusev kutija pa moze i poveke
Јас мислам дека не е штетно чаша кока кола дневно. Би било штетно ако пиеш дволитарка дневно ама во мали количини не би требало да е штетно. Јас пак имам друг проблем. Мене ми е низок притисокот, и сфатив дека кога ми е низок јас уствари добро се осеќам, а кога ќе се покачи или кога ќе е нормален тогаш ми е лошо. Ова е и неврзано за бременоста и предходно кажувам. Јас кафенцето го смалив на едно дневно, тоа утринското само, цигарите ги имам оставено одамна. А еве читам и неможам да се начудам како во бременоста немате воља да ги оставите цигарите. Не осудувам ама пак и неможам да разберам, како?! За детето треба да си во состојба се да направиш, а не пак едни цигари да прекинеш. Јас цигарите ги прекинав поради сопругот кога се разболи и еве 2 ипол години немам запалено.
Casa koka kola ne e stetno voopsto, duri i preporaclivo e zanizok pritisok, slobodno pijte si. Jas kafe pijam isklucivo samo 3 vo 1 po edno do dve vo denot. Cigari... uffff... ne sum bila nekoj pusac prethodno najmnogu po 10 cigari dnevno pusev, sega edvaj edna vo denot palam, nekogas niedna. A be kajsiive vcera kupiv vo vero nikakov vkus nemaat, ama zatoa cena im nabile eheeeeee
Срцка и јас имам низок, не пушам, не пијам кафе, ама кока кола од 0.5 на ден пијам обавезно зашто притисокот ми е 90/60 најчесто. Така да и јас се надевам не му штети. Јас додуша последнава недела се нездраво се хранам...
Да не се фалам многу ама како влегов во трети месец живи луѓе јадам. Башка што се нервирам, башка и што не можам да трпам веќе никој, сите ќе ги отерам од нервоза. Многу сум нервозна и не знам како да си се исконтролирам...
LadyC nemam jas nikakva maka fala bogu nitu simptomi, se najnormalno, urinokultura onaka napraviv cisto za da proveram