mene mi pomina tek sea u petti. neka istrpat tie okolu tebe hormonite ne moze coek da gi kontrolira. inaku jas pijam coca cola zero. najubava mi e. obicna me najaduva deka seker ima inaku drushki ke odite na saem za dete??
Од Б6 има да заспијам за 5 мин. многу ме бутаат на спиење ако ми веруваш. @DigY ехеее еве го кај е 5ти за два месеци и да, каков е тој саем за дете?
Ah bre kako ne znaev, @DigY da si pisala porano, da znaev ke se kacev do gore, I taka bev tamu, ama sega ne se vrakjam. Inaku denes se vidivme, decko eden porasnal, srce moe, si se dvizi si pliva ne mozam da vi opisam kolku me pravi srekjna!!! Samo nekako mn kratko mi traese skrininhot. @butterfly* ne mi dadoa cd denes, duri ni slikce asalno, kaj so se gleda bebe ne mi dadoa. Me interesira, maticnata po kolku ti go naplakja skriningot??? Denes, prv den na rabota posle boleduvanje, ne bese loso, za dorucek sok od limon, nekoe zrno brusnica, vegetka I jogurt. Uzina nekolku medeni srca. Edno kakao. Malku cili cips. Za rucek pomfrit so sirenje kecap I majonez. Za vecera zeleno jabolko, zrna bruanica I nezzz dali uste neato ke kasnam... Pozzz
Јас како помалку упатена сакам да ве прашам....како се смета во која недела сум? Ако веќе сум 5+2дена, дали рачунаат дека сум петта или шеста? Инаку гинекологот ми кажа дека се што е умерено може да конзумирам, и кафе и по една чаша пиво/вино, да јадам нормално и да правам се што на организмот не му пречи... ми препорача пре мама дуо и магнезиум, и ми рече за две недели да дојдам за срцева реакција ...
Lugje kazujte lek za otoci na ekstremiteti ama ne se od soleno od blago mi se. solenoto ne me otekuva obratna sum. ksnav blago denovive i propatev. ama zar ima poslatko od palacinki i coko stobi flips
abe i doktorot na pocetok me. predupredi ama nemav frka poso samo sladoled jadev. kako vlegov vo petti pocna blago da mi se jade i kako pocnav op ete gi otocite. a ne mu kazav zaso sasim dr prasuvav... i sea care??? ne se golemi ama ko deformirana sum :/
Како што ти кажав...избегнувај неколку дена благо , па ако не спаѓаат отоците, јави му се на докторот...
Se potesko i pocudno ke ti e , no ke se naviknuvas, ke moras i ke izdrzuvas se koga ke pomislis deka se sto se slucuva se slucuva poradi toa cudoto sto go nosis pod srceto
Јас решив малку да се дистанцирам од доктори и стресови, некако сите ми изгледаат несоработливо: ако јас сум им 48 трудница денес - мене ми е прва бременост и ми требаат информации. Ете од матичната немам инфо кога да правам прв микро, крв немам проверено, уринокултура, пап.. Да не треба сама да си терам овие работи, а јас чекам некој да ми каже? Може малку и параноична да сум, хормони се ваљда у прашање (плачам по реклами, солзам од нежности кога ќе видам мало бебе/дете), крш! Пс. Што за вечера, дајте идеја ајде, и апетитот ме напушта денеска како довербата
krv i urina sekoj mesec ke si prpveruvas. brisevi u 12 ta nedela. mikrobioloski ne pap. a veceraj si neso vkusno pa makar i cudno da e. so ne ti kazale tie nie ke ti kazeme @only44you nadam se toa 'ke se naviknes' ke bide baegi od polza