Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    1.846
    Ко дежурни сестри на некој под-оддел на гиникологија сте :) субспецијализација: кенкави трудници :inlove:

На Lorins, zajka1, Delfina15 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    a vi kazav deka denes ja gleav vnuka mi na pretstava i se utepav od placenje :D dzonjav ko budala :D

На Lorins, Jagoda123, Delfina15 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    1.846
    Уште некој детал и ќе ти попрајме друштво :) завршна приредба во градинка? Најсрцки се :l:

На LadyC, Lorins, only44you и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    @Anaksunamoon nema da docekas nisto od maticnata,tie imaat po milion pacienti i ne se bas mnogu zainteresirani za nasata bremenost.Zatoa samata ke baras nacin da se informiras dali preku forum ili prijatelki toa samata ke si odlucis.

Jas od vcera vlegov vo 8-mi mesec,stomaceto mi e malo no se potesko i potesko se cuvstvuvam,edvaj se dvizam,si se tesam uste pet nedeli vleguvam vo devetti mesec pa posle sinko koga resi togas neka izleguva.

Inaku vcera bev na eho maliot si se namestil kako treba.Po cel den den jadam cresi i sinko gi obozava.
    Dobra nok mili :*

На pandelka, S.Snezana, NanaMia и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Не ми се јас и докторите што ви викаат дека е во ред да се пие по чаша пиво/вино :fubar: дали знаете дека една малецка чашка алкохол е доволна да се опијани плодот!!! Дали кога ќе ви се роди бебето би му дале пиво или вино да пие? Епа незнам зашто уште во стомак би ги опијанувале. Не верувам дека овде меѓу труднициве постојат толкави алкохоличарки да неможат 9 месеци да се воздржат од пиење.

Извинете но ме ежат таквите трудници, а особено доктори кои оправдуваат пиење. Малце истражете и видете ги последиците пред да се напиете алкохол во бременост.

На Anaksunamoon, S.Snezana и LadyC им се допаѓа ова.
  6. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Не му се секирaј тoгaш,мoжеш и држaвнo сo упaт oд мaтичен гинекoлoг дa прaвиш уринoкултурa и бесплaтнo е :hug::hug: штo се пoлoви знaеш ?

7. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.255
    Допаѓања:
    13.903
    Јас еве скоро три месеци немам проверено крв и урина, планирав неделава зашто и да покаже нешто не можам да преземам ништо до 13 недела. А матичната пример како и сите деуги не ми рече до сега ништо од тоа, а за пари за ехо иако се матични знаат да земаат. Добро да прашам реагирате некако кога ќе ви побараат пари за ехо, примњр јас ништо не викам, 500-500 даваам, викам фалаа и си одам. А треба да прашам што ми наплаќаат.

8. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Мене и сметкa не ми дaдoa Зaтoa пaк еднсш.и.пoбaрaв ехo oд пaникa и тoa еднaш гo наплатија(facepalm) a штo дa им прaвиш oсвен дa ги пријaвиш или дa си прaшaш нo вo oвие гoлеми месеци бaш и не ми се трaже нoв матичен

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.255
    Допаѓања:
    13.903
    Абе не за нов матичен, нека стои истиот, ама ме интересира образложение на што се однесуваат тие 500 денари. И да, што викаш, и сметка не давааат.

10. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Нa штo се дoлжи,ехoтo си гo нaплaкaaт и јас си знaев декa е тoa нo штo дa прaвaм,aј си викам еднаш некa се пoчaстaт нешто и тoлку беше ,сегa идaм сaмo зa упaти и ме бoцкaaт сo клексaн тaкa дa ми се исплaтијa 300 ден хехе ке се тешиш така сo нaшевo здрaвствo.Незнам дaли ехoтo е бесплaтнo сo нoвиве измени зa трудници ?

11. Delfina15

Delfina15 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2015
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    417
    Си бараат да ги пријавиш во Фонд па да видат,малце им се пари..а ние ќе се ребриме и ќе си плаќаме;(

12. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Za prviot 1000,za vtoriot 1500,sliki mi dade no CD ne

13. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Мене првите три месеци и првите брисеви ми ги наплатија, оттогаш ништо не сум платила, баш сакам да видам дали ќе ми ги наплатат вторите брисеви или само ехото е бесплатно

14. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Ехото треба да е бесплатно, освен сега ако нема пак некои промени. Мене не ми наплаќа за ехо, а за брисеви да.

Туку женички, вчера бев на преглед, најпрвин докторката мн ме исплаши за скриениот шеќер, покачен ми е и веднаш ми закажа за на ендокринолог во Ск. Мн негативни работи се изнаслушав и ме фати страв, искрено :worried:. Потоа го видовме бебуш, пораснала цуцата моја :inlove:, скоро 2 месеци ја немав видено, беше за една недела поназад спрема неделите, но демек тоа не било проблем, а шеќерот уште ништо не наштетил на плодот.

На ендокринолог ќе ми кажат како да го регулирам, но дотогаш заборавив да ја прашам докторката, каков режим на исхрана да држам, претпоставувам без благо и пржено, месено...па ако некој нешто знае околу ова или има вакво искуство, ќе го замолам да сподели.

Денов убав, ќе се потрудам да останам со позитивни мисли дека се ќе биди во ред до крај, иако од 3часот не спијам, мозокот не можев да го исклучам. Но мн помина, уште малку остана, ќе издржиме со бебушка моја :muscle: :)

Ви посакувам на сите убав ден :*

На zajka1, Asiana, Jagoda123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.260
    Допаѓања:
    148.919
    Добро утро мили мамички. Јас се разбудив со помислата на неделиве како се движат, значи страшно ме буни цело сметање. Значи сега сум 9+5 тоа значи 10 та недела? А во понеделник влагам во 10та. ТоГаш сум полна 10та а во вторник кога фактички ќе бидам 10+1 ќе сум 11та?
    Страшно со неделиве како ме бунат... Инаку бакнежи и гУшки до сите големи и мали мешиња! :*

На butterfly*, Delfina15, S.Snezana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.175
    Допаѓања:
    9.944
    Leb testo blago ne. Poveke ovose i zelencuk. Jadi poveke pati vo denot no po malku, ne na primer dva pati dnevno ama obilno.

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  17. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.175
    Допаѓања:
    9.944
    Sega si polna 9 ta i 5 dena od 10. Koga ke bides 10+1 ke bides polna 10 i eden den od 11

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  18. svami

svami Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    251
    добро утро, добар ден, убав ден на сите. повелете на кафенце :sun::sun::sun:

форумов нешто кочи или така ми се чини?

На LadyC и S.Snezana им се допаѓа ова.
  19. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Кочи, кочи..
    И јас едвај ги листам темиве.
    Добро утро/Добар ден и од мене.
    Ние будни од 7 сабајле. 11 часот е, мене и ручекот ми е направен. :)
    Инаку, веќе ми недостасува средбата со бебушка. Едвај чекам да дојде јуни и да ја видам.
    Треба да закажам скрининг. Се надевам се ќе биде во ред. Кој ќе чека уште 3 недели? Ептен споро поминува времето. Баш би сакала да си имам дома едно ехо. :D

На zajka1, TheSecret, butterfly* и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Milla989

Milla989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    257
    Здраво на сите, јас вчера бев во Чаир, ама некако многу глупаво беше, докторот не правел прегледи во петок едвај го најдоа да ме види, на ехо на кратко ме прегледа, ме праша за последна менструација, за термин за пораѓање и ми кажа да си земам упат за на 30ти мај да одам кај него на преглед. Јас му кажав дека мојата докторка ми препорача царски рез и се до сега што се дешаваше и мислев дека ќе добијам некои поконкретни одговори ама ништо. Веќе ќе бидам 9ти месец кога ќе одам кај него на преглед, па се надевам дека тогаш во врска со породувањето ќе ми каже нешто повеќе. Немам појма што треба се да се случува. Многу се чувствувам глупаво кога сум во неизвесност.
    Вчера ја купив првата тропалка за бебуш :) освен хигиенски прибор за него, друго мислам дека се имам спремно :) уште торбата за во болница :) а таму одма ќе ме облечат во нивна спавача или ќе треба облека да си земам? Леле стварно сум многу збунета...

На butterfly* му/ѝ се допаѓа ова.