Добар ден мешковци. Убав ден за прошетки, се надевам дека ќе ги покажете мешињата денес јас моето го валкам во кревет- станав, јадев, пак си легнав.. Нешто немам волја за ништо, уште се чудам како здравството во 21век може да биде вакво какво што е. Инаку и мене ми земаат по 300 ден. од ехо кај матичната, без фискална секако, ама ајде, не сакам да се расправам. Од друга страна во приватните болници е многу повеќе, а не ти обрнуваат внимание колку што плаќаш.. Кој ги врти сите, затоа ве имам вас Убав ден мешковци ПС. Вчера дур чекав кај матичната прочитав нешто што јас не го змаев- дека породилното отсуство за мамите кои носат близнаци, тројки итн е 15 месеци кој е како вас
mene mi najdoa skiren sejker......ali kaj mene e dosta pokacane sto moram da primam dva pati vo denot insulin.....i mene toa me plací ali doserà fala bonu doktorkata mi vika deka se vo red so bebusot.....i jadam po malce ali povejke pati vo denot....a blago ic ne jadam, otkako ostnav bremena organizmot samiot mi go isfri blagoto....ne mie fkusno ic taka da ne se ni obiduvam ni da kasnam ne me ni vleci.....inace sum 38 nedela imam uste dve nedeli do terminot..pozzz i so lesno
ma ne da koci se ubiva....jas sekoj den se obiduvam da vlezam i nikako ne uspevam...zatoa sum i retko na forumov dali do forumot ilii do internetoto kaj mene neznam......
Ами од што тогаш шеќерот? И мене сега ич не ми се јади благо, додуша и пред тоа не сум јадела многу. Ама затоа пак леб во сите форми и паста секојдневно скоро.. Може треба некој поинформиран да каже за превенција од скриен шеќер
Здраво мешиња Се видовме вчера со синко, скоро килце е , цели 950 грама, пораснало душичето Се е добро, остануваме да лежиме. Ми олесна што д димерите ми се сеуште ниски, ме исплашија дека со лежење се качувале, ама ете немало врска. Другите анализи исто се ок, само уште од брисевите да видиме и така Едвај чекам уште две недели па си одиме домче кај тато, доста им досагав на моиве
pa skoro vo sekoe jadenje ima sejker.....vo lebot ima ....kompirot orizot......i sano se nerviram da ne znae covek sto da jade......samo ako ne se jade kolicinski...na primer da ne jades onolkuu kolku sto mores da izedes togas e se normalno....ako izedam povejke od dve porcina leb i Doma se kacuva.....ma katasrofa.....ali ke se izgura uste ovvie nedeli
@Anaksunamoon мене за скриениов шеќер докторката ми рече дека ако имаш некој во фамилија дијабетичар, значи си предиспонирана и се очекува да се јави. Бременоста е поттикнувачки фактор да се јават некои болести... @DEBELUSKA затоа тебе те нема на форумов до интернетот било, јас си реков да не се олесна...ајде кај да си тука си, денови се во прашање, само со лесно да си поминиш
И уште нешто мешиња, инсистирајте и досадни бидете ако треба, да ви мерат цервикс вагинално. Без никакви болки, симптоми, раздвижена трудница секојдневно, знаете што ми се случи. Покрај скратениот цервикс, тогаш сокрил бидејки доволно бев шокирана, вчрра дознав и дека сум билс прилично отворена , сето ова без болки. Пак ке речам господ не чувал што се среди и виде на време. Ама ако не ми измереше што тогаш?
da si gi brojam denovite edvaj cekam........inace za sejkerot mozi da e nasleden......kaj mene ima vo famille sekerasi...taka da so kontrola mozi se da se sredi.....pozz
Ти за нова година ќе ги родиш и два телевизори ќе ти поклонат Се зезам, само здрави и живи да бидат, може друг празник да погодат. А за мочкањето, епа ќе си мочкаш, ќе си стануваш. Јас ноќва еднаш морав да станам, вториот пат се заинатив и едвај истрпев околу 9. Инаку ми се случува да станувам два-три пати. А и многу вода пијам во последно време а и бремените треба да пијат многу вода, нема сакам неќам. @Twins02 јас кога правев торч немаа реагенс за вирус херпес па направив без тој.
lele nemoj da spomnuvas za tesko oti sum katastrofa ni mozam da spijam ni nisto.....kaj od meskoto kaj od zezstinava me ubi....30 stepeni vo stanov kaj mene kako vo sauna da sum
srcki kako ste so kilazata......kaj mene se varira.....site kacuvaat posledniot mesec jas namaluvam....
Последниот месец почесто трудниците намалуваат килограми. Тоа е само уште еден знак дека ти се ближи убавиот ден
jupyyyyyyyyyyyy.......na pocetok imav mnogu straf od porajgajot....no sega kako se blij denot se povejke i povere cekm da si go gusnam bebost pakaio saka neka e ke se izdrzi......uf edvaj cekam vejke nestrpliva sum hahahhahaha.......ti mila do kade si?