Колку ти е должината на цервиксот? Може да се измери и абдоминално ама на полна бешика, мене успеа и на празна. И јас од тоа многу се плашам, особено дека се две, ама имам добра должина и плацентите се високо поставени. Единствено кога прокрварев ми се отвори и грлото, што е нормално, среќа крварев кратко, но со отворено грло има ризик од инфекции па цело време од тоа се плашев. Не знам што е подобро, дали порано кога ништо не знаеле, па имале претежно опуштена бременост или ние се што читаме и знаеме и имаме можност и технологии да провериме, а цело време сме со грижи и стресови.
Охоо имам јас уште доста, 28+2 сум, ама не ми се брза. Од една страна едвај чекам да го запознаам и второво човече, но од друга нека си поседи уште му е рано, а и имам многу обврски за завршување. Ништо не се плаши, верувај им на мајките што родиле кога викаат дека штом го видиш бебето и слушнеш како плаче автоматски забораваш на секоја болка. Дај боже да поминеш убаво и лесно и породувањето да ти остане во најубаво сеќавање
a dosta si imala ti....bas letoto ke te fati salam....se nadevam deka ke pominam super.....so gospod napred samo.....i tebe mila koga ke donde denot so lesno da ti bide
Мене редовно ми беше мерен и за еден месец од 44мм отиде на 20 со фунелинг. Може и обично ама не е толку прецизно како вагиналното.
Како бе толку бргу се преполовило? Мирувај повеќе, заборави ги прошетките, работа, чистење по дома. Ќе се стабилизира. Пиј повеќе магнезиум и лежи. За една недела оди пак провери го, само не давај прсти да ти пикаат. @Anaksunamoon нема препорачливо време за мерење, ќе си мериш кога одиш на ултразвук, на почетокот кога те гледа со вагинална сонда може да ти го мери и грлото. Ништо не губиш со тоа, само добиваш информација повеќе.
Серклаж ми направија пред еден месец. Вчера бев на контрола добро е држи конецот, бебето е високо, не прави притисок . А од кревет не сум станата месец дена
Не сум те прочитала за серклажот, значи си направила кога се скратил цервиксот што е многу добро. Сега само мирување. Дека имаше пишано раздвижена трудница, затоа ти пишав за мирување, без да знам дека ти веќе практикуваш тоа.
Раздвижена бев пред тоа, немав никакви симптоми, болки а имало проблеми. Тоа беше чудно зашто се беше асиптоматско.
Dobro sum milicka, lezam samo. Vcera bev povtorno za hormone I mi bese 1700...skoknal dosta . zavcera si isfrliv I kamce od bubreg, neznaev Na koj svet se naogam I odtogas Pak tek tuk kafeavo, ne me ostava Na Mir...Sega sum Na 19 ti Na pregled
Женички да не има некоја искуство со доктор Драшко за ехо на срце? Како прегледува, со обично ехо или вагинално? И дали сте задоволни?
Sega mi e polesno! A ti kvalitetno se iznamaci, onaka bonus ti bese kamce drzi se i znas sta treba samo pozitiva i mnoooogu galenje na mesence