super si ti samo voda i otoci se 3-4 kg. jas od progesteron ko krofna se storiv. ne deka ne jadam ama kombinacijava na tie dve rab e ludnica
Супер си ти, па и да стигнеш до +14-15 кг. не е страшно. Последните три месеци од бременоста најмногу килограми се добиваат.
Знам дека најмногу се става тогаш зато се надевам нема да биди дупло од сега ако не ќе треба да се вежба имам многу гардеропа не мислам да ја менвам
Наздравје да ти е Јас завршив со благичкото и месеното, откако ми кажаа за шеќерот, душа не ми дава да каснам таква работа, а таман го направив сладоледот по рецепт на @Asiana имав шанси само да го пробам Се не дека воопшто нема да јадам нездрава храна, но колку толку ќе се придржувам. Уште 3 месеци останаа Инаку ја терам 27ма недела и сум поправена 8кг некаде но мислам сето ми е во стомак И уште да кажам дека денес бев на преглед за срце и се е во ред Убав ден на сите
Majka mi do sedmi mesec samo 2 kg. imala povekje. e od 7 mi do 9 ti ushte 30. kolku i da pazi chovek ne e sekogash do pazenjeto. jas se soglasuvam so Jagotka deka treba da se ostavi prirodniot tek da si odi ko shto treba.
@DigY не мора да значи, јас во 9ти ослабнав 2 кг, а инаку цела бременост постепено си качував, гледам и сега е така. Но секој организам е посебен, забавен метаболизам, отоци, собирање на течности се се тоа нормални кг плус. Единствено треба да се внимава ептен нагло да не се качат многу килограми, братучетка моја до 5ти месец гранка од 45кг, и пред крај качи цели 45, со 90 отиде на пороѓај и мнооогу лошо помина, не заради 90кг што имаше, туку затоа што одеднаш нездраво ги качи. Не грижи се, ако смееш јади си сладоледи, грицкај што ти се сака, подобро секој месец по малце да качуваш, отколку да се стискаш и гладуваш и одеднаш да рипнеш во килажа. И нормално доколку смееш движи се. А после породувањето сите со бебињата во количка и на Водно
Девојки, јас пред некој ден прашував дали ви погодиле пол во 12. недела. Е сега, мене др. Димчев во Систина ми рече едно на скринингот, а денес матичната друго. Здраво и живо само нека е, не е важно што е ама смешна ситуација, во недоумица сум, а таман почнав да се навикнувам на тоа што ми го рече др. Димчев сега испадна друго. Како и да е, ќе видиме за 2 недели а дотогаш исто како никој ништо да не ми кажал.
Женски јас сакам да ве прашам за Бракстон Хикс контракции, ниедна од вас нешто не им обрнува внимание изгледа, или па ги немате често Опишете ми тие што ги имате какви ви се,колку често ви се јавуваат и во кои ситуации? Јас од почеток 5ти ги осеќам,а сега се поинтензивни и почести,не се болни ама ужасно непријатни, многу сум активна секојдневно па знаат да зачестат во оптеретени денови. Во Ремедика ми рекоа до 8 дневно било ок,ама ми е шубе да не нешто влијае понатака не дај боже порано да се породам и сл.
Мене Димчев само ме допре на стомак и ми кажа шо е , ама вика ај легни да видам за 100% . Уклучи 4д и исто излезе, девојче
Kaj mene uste vo 12-ta nedela mi go kazaa polot no so 70% sigurnost,nosam masko i bev na pregled kaj trojca doktori i nikoj ne zgresi.No se e individualno,kako e postaveno bebeto,ehoto.Vo sekoj slucaj veke vo 18-ta nedela 95% se gleda polot i moze da se kaze. @wings daleku od toa nekoj da te ignorira i jas gi imam od togas ama ne im obrnuvam vnimanie,se dvizis i go osekas epten tvrd stomakot,cinis vo sekoj moment ke ti pukne ,posle nekoi si 5 minuti pominuvaat,bolka nikakva ne cuvstvuvas,znaci stomakot se stvrdnuva pa omeknuva,napij se voda i odmaraj na leva strana,drugo care nema,ako vidis deka pogolema aktivnost ne ti odgovara namali malce,iskreno najubavo si znaes ti,teloto ti kazuva,eve jas pomalce setam i ne se forsiram,zdravje da vlezam vo devetti mesec ke se razdvizime.Ako nemas izmereno cerviks,obavezno napravi go toa,sekoj mesec urinokultura i nemaj gajle .
ok ja moram nesho iskreno da si kazam. mislev kje projde ama ocigledno nema aber. lugje, koj kmgo izmisli toa blazena sostojba koa si trudna??? da mi e da znam da mu ja uchukam edna so otechenava raka! prvo bolki do 10 ta nedela plachenje rikanje derenje ne moesh da spiesh nikako u niedna polozba od sam start. posle jadenje edno pa toa vekje nejkes da go vidis u zivot. i koa ke reces eve vlegovme u petti aj bolji ke e aha vazi prku nokj gzot ke ti porasne tolku mnogu sto edvaj centarot za brisenje ke go naes. na kjoro jebi ga. aj za depilacija ne zboram plati pa klati a gz brisenje koj?? stanuvanje od krevet striktno so pomos inace na cetri ko kuce. stanues otecena i ustata ti se preklopila tolku mn so ne moes dobro utro na komsika da kaes otocite vise dobro gi objasniv mislam. a kaj e oktomvri eh!! masina za gasovi i zdriganje stanav. i fala bogu deka se ke izdrzam muski ama... da mi e da znam koj rekol blagosostojba.
@MADO не мислев на мене ингор,туку контракциите ги игнорирате не им придавате значење. И поарно Мене не ми се стврднува цел стомак туку топка испакната во еден дел и морам да подзастанам да се пипнам,многу ми се непријатни. Грлото е добро, се е добро,може треба јас да успорам темпо.
Незнам стварно што да мислам. На др. Димчев одма штом легнав за преглед му реков дека сакам да знам што е, па тој одма виде и вика "врти на кај Х", за после да ми рече дека не е сигурен 100% бидејќи јас не бев ни 12та недела на скринингот. А денес, матичната ја прашав без да знае што ми рекол Димчев и обратно ми кажа. Како и да е, ќе видиме, незнам, се збунив премногу, не очекував спротивставени мислења.
хаххаха ме изнасмеа. така си е. Денес па таа блажена состојба ми донесе огромен бакшиш (на работа сум пак, да)
tebe ke te zeam eden den i ke te cuvam da lezis vcera bev u siti mol i se ubiv od mislenje kade vikase deka ima ubav sladoled tamu : D