Zdravo zenicki, ve citam se panicite kako ke bilo, jas iskreno se zaprasuvam dali e normalno ova kaj mene, jas ne se panicam, ne ni razmisluvam kako ke bide na poragjaj, dali ke mozam da go gledam bebeto dali ke znam. Si teram labavo nekako a moze I rano e, a moze I zavisi kakov covek si. Sum si zamuslila deka vaka ili taka bebeto ke mora da izleze, deka ke moram da se naucam da go gledam I za sega voopsto ne se plasam, inaku sum na pocetok na sesti. Mozebi ne se plasam za poragjaj poradi toa sto imam pominato napad na bubrezi, so bolki lele majko, ne se trpese, zavesiv na oddelenie vo bolnica. Od tolku so bea jaki bolkite si pomisliv ova ne se trpi ke se frlam od terasa. Doktorite I sestrite mi vikaa od tromadol nema pojaka inekcija, toa si primila I plus spazmeks, ketonal, analgin I sto ti uste ne. Bolki imav osum saati konstantno, na kraj mi rekoa se izmaci kako edno bebe da si rodila. Taka da toa sto treba ke bide. Pozzzz do site, Imajte prijaten den.
Jas sum sega 35+2 znaci vekje 36 nedela i zatoa vekje pocnuva da me fakja strav od porogjaj. Inace koga bev i jas sesti mesec i jas bev hrabra, ama sega...
Jas sum kaj Elena Petkovic na transfuzija vo klinika i sum prezadovolna od nea ako najdes termin zakazi si kaj nea
Utre e vtora smena jas imam termin a za prioritetni upati posebno primaat neznam koj doktor ke se pogodi ama ako odis so prioriteten odi rano nautro zosto ima mnogu guzva
Nemav vakvi stravovi vo prvata bremenost. Neznam na kogo da se zablagodaram sto sum del od forumov, sto ve imam vas za druski. Zenski fala na poddrskata, ve obozavam @DigY , @Smizzy srcki ste mi
Ladno e be za sladoled. Za mene vo ovaa bremenost sladoled=diazepam. Mene pizza mi se jade, a strav mi e. Sabajle osmina pica burek i dusata mi izleze. Sega rucav musaka, bez leb. Od sto li ke porasnat ovie bebinja
Ne se sekiraj ke si najdat tie sto da si zemat I od sto da porasnat. Vazno e da vnesuvas ovosje I zelencuk, mlecni proizvodi vo golemi kolicini, isto taka I ne mrsno meso I riba. A I da go povratis toa sto si go izela nesto ostanuva. Ne ti pisuvam samo taka, I jas do triipol meseci mn povrakjav, sega sum top, ponekogas mi se gadi, moze da se sluci I da povratam ama sega sum petka vo sporedba so toa sto bev. Ako ti e za uteha postojano mi se gadese I povrakjav po pet sest pati vo tekot na denot. Samo hrabro se ke bide vo red!!!
Девојки да ве прашам за мислење, шеста недела сум и имам константни болки во долен дел од стомакот. Докторот ми рече дека е нормално и повеќе да мирувам, но и покрај тоа не се намалуваат... Пијам и магнезиум... Утре ќе одам на преглед, ме фаќа страв,па да прашам има ли некоја од вас слично искуство....
ne se sekira imaat od shto da porasnat.. probaj so margarita.. taka. polesna polajt picicka. ja denes na choco stobi flips sum. skoncentrirana
nishto ne e lesno okolu bremenosta. posebno ne koga se rab za bolki. jas si staviv vo um deka se dur bolkite ne se nepodnoslivi onda se e ok. i sekogas gledav da gi ignoriram bas taka tesejki se (aha ne boli mn onda ok e).