Ствaрнo сте зaрaзни сo сладоледo еднaш слaдoлед секoј ден слaдoлед и сегa ве рaзбирaм зoштo гo јaдете секoј ден зoштo еднaш aкo прoбaш гoтoвo
Еве ме во трети месец и грчевите ги имам постојано , некогаш поголеми кога ќе се преморам,некогаш помали но тука се постојано... Нормално е. ))
јас имав чудни појаки болки деновиве, не можев да издржам од мисла (не од болката, не беше неподнослива) и отидов на ехо, па излезе дека шизиков истегнал нозе до мојот десен препон и клоца ли клоца од тоа била болката
хахахаа сега видов дека е во 6та недела битно јас си ја кажав маката ај сега да се надоврзам на прашањето, скоро цело прво тромесечие имав болки во матка, карлица, колкови, така да како што кажа и DigY, се додека не се неподносливи, се е нормално.
Мешина, јас само да ве поздравам. Добра сум, и постојано ве читам. И одвај чекам повторно да се дружам со вас ама овој пат до КРАЈ!! Ве гушкам сите
Мајки, како што се наближува термин се повеќе се напнувам и размислувам како ќе поминам. Незнам колку ќе ми помогнат и советите и вежбите за дишење... Сакам да ве прашам, зошто сопругот сака да биде со мене додека трае пораѓајот, пример доаѓаме во болница и дали би го пуштиле со мене додека се "отворам" во предпородилна соба или нез како се вика, или пак кога ќе дојде време за на бокс тек тогаш да влезе само?
@Irrepleceable јас сакав да присуствува сопругот на моето породување. Ми рекоа може да биде присутен, ама дури кога ќе ме однесат на бокс, претходно не. Јас со болки бев скоро два дена и на мм сосема заборавив. Не побарав да го повикаат зошто жива среќна бев кога ме носеа на бокс и мислев само да си се олеснам, на мм искрено не се ни сетив тогаш.
Ах, па на бокс е "полесниот" дел, барем и претходно да можеше. Можеби тоа е заради останатите жени поради кои не дозволуваат :/
Нормално дека не дозволуваат. Сите родилки се во една предродилна сала, нема никаква приватност, уште мажите фалат. Сите се голи, проверки на грло на матка се прават таму. Ако има гужва во боксовите и таму нема да го пуштат да влезе. А и јас не би ти препорачала, да си сама ти ако сакаш може да влезе, ама кога има други вриштат, се слуша, не е за маж глетка дури и да може да влезе. Друго би било да си во соба на пример, вака не. Без паника само, да слушаш што те советуваат, тоа е најважно и со лесно.
Најверојатно да, повеќе жени се, често ги прегледуваат вагинално, цтг, офкања, лелекања, па ем не е пријатно да те гледа некој, ем да не се прави гужва. Искрено и на бокс доста време се поминува, само од возбуда дека готово, се ближи средбата се имаш впечаток дека за половина час се завршило. Бар јас така мислев, а на бокс ме однесоа околу 7:00 утрото, се породив во 11:10, а во соба ме однесоа во 15:00 часот. Требаше по два часа од породување, ама немаше слободна соба па си дремев на бокс.
Дaјбoже се дa биде кaкo штo треба и мнoгу се радувам штo си сo нaс ,бaвнo нo сигурнo еднa пo еднa тукa дa дoaгaте,еве јaс имам уште мaлку пa желбa ми е некoјa oд вештaчкo дa ме зaмени oвде сo двечки се нaдевaм гoспoд ке ми јa исполни желбата
Daj Boze Mila, daj Boze!!! Neka zavrsi taa golgota so bockanje I ispituvanje, neka zapocnat so zelba za jadenje sladoled , skrininzi, klocanje ..ili ko mene denes pola kilo jagotki- zboruvam za ohridski domasni i Pak nakraj umot da ti e vo jadenje ( nesto da gricnis de)..
PA od vcera nekako apetitov zgolemen, dal deka mi pominaa bolkite od bubregov, dal bebco... Na majka e bebco, samo neka raste, mama se ke jade za nego...Denes cel den melam nesto I Sega se mislam sto utre
Zdravo na site jas sum Nova ovde iako oddamna ve citam pa sakam da te prasam kaj se poragase ?iako moze da Mi kazete kade e podobro GAK ili vo Cair?
Добро утро мамиии . Се надевам дека иако рекоа дека денов ќе биде лош - "ќе не изненади". Ви посакувам убав ден.