Добро утро френдици Расположениево не ми е добро исто како и времево надвор. Од вчера ми се вртат 300 прашања. Толку го засакувам бебо што почнав многу да се плашам за бременоста (иако досега се е во ред). Песимист сум ете! Кој е вашиот став за одење на одмор во бременост? Јас инаку киснам во вода. Сега знам ако одам помалку ќе треба во вода да се седи, ама ако има некоја искусна нека сподели...
Мамички вие што веќе се породивте или се спремате за пораѓај во скоро да ми кажете што спремавте за во болница за вас и за бебето за во Чаир?
Здраво женички.... Имам прашање Матичната ако ми даде упат за крв и мокрача пример за авицена или некоја друга таква лабараторија, а не за државна, се плаќа таму или без пари е и во тие лабаратории?
Jas se porodiv vo drzavna, sega pak tamu mi e planot. Ti trebaat pampersi i 2-3 tetra peleni(mene mi se najdoa da go zabrisam bebus, a i pod mene stavav deka krvarev mnogu) a za mene nosev samo cetka pasta za zabi, corapi i peskir. Za odenje doma ke ti donesat koga ke te zemaat. Jas se si imav spremeno i za mene i za bebko. Sledniov pat i gaki ke si nosam, nekako neubavo mi bese bez gaki.
jas za nedela dena odam na planina i jas kje vozam. ne mine strav. a za na plaza isto kje odime letoska. mi se pliva mi se place. i znam deka kje plivam. bitno e zeleno svetlo od doktor da imas samo. ti ne si invalid taka vika mojot. vozi plivaj uzivaj
Се можеш да правиш ако одобри доктор како што кажа Диги. Јас сега ќе летам а јуни-јули на два пати по 5 дена ќе одиме на море,вториот пат 8ми месец ќе бидам и ќе се бањам цело време,само од сонце оваа година подалеку во најтоплото. Пред патувања и одмори обавезно преглед,мерење цервикс и сл. Прави си слободно планови
Jas zavrsiv rabota ama ic ne si go vidov bebeto doktorkata si gledase jas nisto rano mi e za dve nedeli na kontrola i togas ke dogovorime koga za poragaj lelel ima uste mn malce sum nestrpliva
Девојки ве молам за совет! Имам некоја чудна миризба доле како на при крај на менструација, не е многу јака, но јас ја осеќам. Нема крв, нема некој голем бел исцедок. И ме болат денес јајниците, особено десниот (се трпи не е неподносливо) . Можно ли е да е настинка? Мислам дека ако се јавам кај мојот гинеколог на клоци ќе ме дигнат, многу почнав да им досаѓам, само нешто прашувам и многу се исплашив сега... п.с. уринокултурата ми е чиста, немав бактерии...
мислам дека е од тоа што мирисот ни е изострен, менр некогаш не ми мириса на ништо, некогаш на јогурт и замисли на сувомеснато и ке осекам мирис неколку дена и го снемува.
Zdr jas sum nova na forumot da mi dadete nekoe mislenje vo rana bremenos sum od vcere krvaram obilno i po neko parce page od mene i mi rekoa deka ne nisto toa bilo nekoj visetok ve molam vaso mislenje
Јас сум огромна паничарка. Вака се е ок, може само јас нешто да сум се уфилмала од страв пусти. Којзнае, како и да е ќе пијам дома магнезиум и ќе одморам. Можеби грчеви имам зашто го рипнав вчера магнезиумот.
Убаво ми е а истовремено многу ме фаќа паника, не знам како ќе се снајдам и што ќе се случува откако ќе дојде на свет гзлето мое. Му купив кремови, мазови, масла, памперси знам дека сите ќе ми помогнат ќе купат се што треба ама сакам јас лично да одам и купувам Само не нзма како да се справам со паниката и стравот...
Крвариш обилно,ти пагаат парчиња и ти рекле не е ништо тоа? Жено незнам кои се тие доктори ама упати се веднаш на некоја клиника или приватна болница за да го задржиш плодот додека не е касно....
А кој ти рече дека не е ништо обилното крварење? Доктор или по дома муабет си правевте? Значи оди на болница одма не е зафрканција парчиња да ти паѓаат...Ќе ти дадат утрогестан или нешто слично, ќе те видат на ехо,...посебно ако имаш болки немој да чекаш.
Се потресувам како будала. Значи нормално е, фала многу и се извинувам што од време на време улетувам со панични напади.