Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Да ви кажам искрено си се изначитав во породилни, се изнаплакав од возбуда и сега ќе одам на работа. :inlove:

На DigY, Smizzy, kelebeim*** и 5 други им се допаѓа ова.
  2. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Добро утро френдици:hai: Расположениево не ми е добро исто како и времево надвор. Од вчера ми се вртат 300 прашања. Толку го засакувам бебо што почнав многу да се плашам за бременоста (иако досега се е во ред). Песимист сум ете!
    Кој е вашиот став за одење на одмор во бременост? Јас инаку киснам во вода. Сега знам ако одам помалку ќе треба во вода да се седи, ама ако има некоја искусна нека сподели...

3. @macence@

@macence@ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    62
    Мамички вие што веќе се породивте или се спремате за пораѓај во скоро да ми кажете што спремавте за во болница за вас и за бебето за во Чаир? :*

4. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Здраво женички....
    Имам прашање :) Матичната ако ми даде упат за крв и мокрача пример за авицена или некоја друга таква лабараторија, а не за државна, се плаќа таму или без пари е и во тие лабаратории?

5. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Jas vo Avicena ne plativ nisto.

Dobro utro i od nas:sun:

На LadyC и S.Snezana им се допаѓа ова.
  6. @macence@

@macence@ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    62
    Jas pravam celo vreme vo Avicena so upat od maticen ginekolog i nemam plateno do sega za nisto :)

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Jas se porodiv vo drzavna, sega pak tamu mi e planot. Ti trebaat pampersi i 2-3 tetra peleni(mene mi se najdoa da go zabrisam bebus, a i pod mene stavav deka krvarev mnogu) a za mene nosev samo cetka pasta za zabi, corapi i peskir. Za odenje doma ke ti donesat koga ke te zemaat. Jas se si imav spremeno i za mene i za bebko.
    Sledniov pat i gaki ke si nosam, nekako neubavo mi bese bez gaki.

8. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    jas za nedela dena odam na planina i jas kje vozam. ne mine strav. a za na plaza isto kje odime letoska. mi se pliva mi se place. i znam deka kje plivam. bitno e zeleno svetlo od doktor da imas samo. ti ne si invalid taka vika mojot. vozi plivaj uzivaj

На Delfina15, BirMelek, Smizzy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Се можеш да правиш ако одобри доктор како што кажа Диги. Јас сега ќе летам а јуни-јули на два пати по 5 дена ќе одиме на море,вториот пат 8ми месец ќе бидам и ќе се бањам цело време,само од сонце оваа година подалеку во најтоплото. Пред патувања и одмори обавезно преглед,мерење цервикс и сл.
    Прави си слободно планови

На BirMelek, zajka1, Smizzy и 2 други им се допаѓа ова.
  10. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Jas zavrsiv rabota ama ic ne si go vidov bebeto doktorkata si gledase jas nisto rano mi e za dve nedeli na kontrola i togas ke dogovorime koga za poragaj lelel ima uste mn :D malce sum nestrpliva

На Delfina15, Stasija, Asiana и 3 други им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Девојки ве молам за совет!
    Имам некоја чудна миризба доле како на при крај на менструација, не е многу јака, но јас ја осеќам. Нема крв, нема некој голем бел исцедок. И ме болат денес јајниците, особено десниот (се трпи не е неподносливо) .
    Можно ли е да е настинка?
    Мислам дека ако се јавам кај мојот гинеколог на клоци ќе ме дигнат, многу почнав да им досаѓам, само нешто прашувам и многу се исплашив сега...
    п.с. уринокултурата ми е чиста, немав бактерии...

На mimidjon му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.239
    Допаѓања:
    48.602
    мислам дека е од тоа што мирисот ни е изострен, менр некогаш не ми мириса на ништо, некогаш на јогурт и замисли на сувомеснато (facepalm) и ке осекам мирис неколку дена и го снемува.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  13. DIS

DIS Нов член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdr jas sum nova na forumot da mi dadete nekoe mislenje vo rana bremenos sum od vcere krvaram obilno i po neko parce page od mene i mi rekoa deka ne nisto toa bilo nekoj visetok ve molam vaso mislenje

14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Јас сум огромна паничарка. Вака се е ок, може само јас нешто да сум се уфилмала од страв пусти.
    Којзнае, како и да е ќе пијам дома магнезиум и ќе одморам. Можеби грчеви имам зашто го рипнав вчера магнезиумот.

15. Milla989

Milla989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    257
    Убаво ми е а истовремено многу ме фаќа паника, не знам како ќе се снајдам и што ќе се случува откако ќе дојде на свет гзлето мое. Му купив кремови, мазови, масла, памперси :) знам дека сите ќе ми помогнат ќе купат се што треба ама сакам јас лично да одам и купувам :D Само не нзма како да се справам со паниката и стравот...

На S.Snezana и zajka1 им се допаѓа ова.
  16. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Крвариш обилно,ти пагаат парчиња и ти рекле не е ништо тоа?
    Жено незнам кои се тие доктори ама упати се веднаш на некоја клиника или приватна болница за да го задржиш плодот додека не е касно....

На MADO, S.Snezana и zajka1 им се допаѓа ова.
  17. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    А кој ти рече дека не е ништо обилното крварење? Доктор или по дома муабет си правевте?
    Значи оди на болница одма не е зафрканција парчиња да ти паѓаат...Ќе ти дадат утрогестан или нешто слично, ќе те видат на ехо,...посебно ако имаш болки немој да чекаш.

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    мене на гак со обилно крварење ми викаа не е ништо :) чисто само се потсетив на тој лош период...

19. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    цела бременост се осеќам ко да сум неизмиена доле :D гет јус ту ит! јајничето ке помине уше малку

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Се потресувам како будала. Значи нормално е, фала многу и се извинувам што од време на време улетувам со панични напади. :l::*