Абе верувам на ниту една овде не и е тешко да ти одговори , ама за сваки случај да не се вадиш од памет-се дури не видиш (не дај боже сеа ама така е зборот) свежа крв у обилна количина и не осетиш прејаки болки кои веруј ке ги познаеш-уживај. до тогаш не се потресувај и шо и да сакаш прашај само не се потресувај
Јас се породив во ГАК, немам баш некое позитивно искуство во врска со породувањето, но од аспект на хигиена и љубезноста на персоналот сум задоволна. Второто здравје Боже во план ми е да го родам во Чаир, ама ќе видиме, имам уште време за размислување. Каде и да се решиш да одиш болките ќе бидат тие, третманот ќе биде тој. Колку позитивни и негативни искуства имам прочитано за ГАК, толку и за Чаир. Секоја родилка има различни очекувања и различна породилна приказна.
Ај јас да си прашам тука можеби ќе знае некоја од ва да ми одговори..... Значи има веќе неколку дена гласот ми е фатен и зборам како зарипната... Нити сум пиела, нит јадела нешто ладно.... Поврзано ли е ова со бременоста ? Или....... ?
I mene samo sto me pogledna mi kaza masko nosis polot vo 12 nedela ni go kazaa i od togas do sega site se ednoglasni deka e masko pa zdravje ke vidime
знаеш оној од мојата грчка дебела свадба шо за све користеше едно средство за прскање? е ја така со сладоледот не се зезам, лекот е увек или топло или ладно. у овојслучај би требало сладолед да ти помогне.
Devojki bev na kontrola ,site parametri se odlicni i bebeto e super,termin za poragaj 21 oktomvri,masko e mnogu sum srekna ,mi olesna ince da prasam so 18+0 se vlaga vo 5-ti mecec?
Јас овие две табели ги имам симнато од интернет, уште кога бев бремена со син ми и по нив си сметам во која недела, кој месец сум.
Zencinja, sakam prirodno da ja popravam krvnava slika. Znam za cveklo deka e mnogu dobro. Sokovnik nemam, imam blender sto go pravi kako kasa da recam, no rabotata e sto sega ne mi e vkusno ic i loso mi mirisa. So sto da go zamaskiram vkusot? Banana, jabolko nesto? Bitno mi e cela kombinacija da mi e dobra za krvta. Imajte ubav den
Dovolno ti e samo malku cveklo da stavis za da ne go osekjas ke stavis i portokal i jabolko i eden morkov i bas e vkusno(stavi si dva portokali ili dve jabolki)
Jaс не го можам цвеклото без лимон ептен е блантаво. Ставам цвекло, лимон, морков и јаболко. Така ми е супер. А убаво ми е и во салата рендано со морков и зелка. И во тегли од веро она со киселина го сакам. @DigY @wings фала на охрабрување
Мене ручокот ми крчка., се потпекуват макароните. за вечер се предомислив, је поховам сирење и тиквички. мекици утре за доручек (омномном). иначе ламјата денес треба да дое да си земе од извршител писма. ептен заглавивме со станов у пм. оваа е дужна бетер од грчка. иначе бебац е мирен денес, поспан. ке да времево и него го успива. чекаме скрининг сега да дојде, до тогаш мируваме. си ручкаме мирно пошто отоците се повлекоа. изгледа летото ке ме мачи мене. чим сонце излезе и тие излагаат. се дувам ко балон.
И мене сонцето ме плаши многу. Можам да замислам на што ќе личиме.. ќе се тркаламе по улици. Леле @DigY со хранава, колку и да не ми се јаде, само што ќе те читнам цревава ламбада ми заигруваат. Инаку и јас едвај го чекам скринингот. Треба да закажам за периодот од 6-ти до 10-ти јуни. Далеку ми се чини... ..
многу имам проблеми кога е топло, а за тркалање ке се тркаламе оо ти си после мене, јас на 30ти ке го правам кај Петрова во Ремедика. А за ручкови, тоа е, камо поблизу да бевме. ај вајда ке се преселам до јули па мож ке сум ти уз пут